ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 13:48

Üsküdar’da tüneli kapatıp halay çekenlere 17 bin 940 lira para cezası

A
A
A
Üsküdar’da tüneli kapatıp halay çekenlere 17 bin 940 lira para cezası

Üsküdar’da düğün konvoyu yapan vatandaşlar, Libadiye Tüneli’ni kapatarak müzik eşliğinde halay çekti. Trafik akışını engelleyen 8 araç sürücüsüne toplamda 17 bin 940 lira para cezası kesildi.


Üsküdar Çamlıca’da 22 Haziran tarihinde düğün konvoyu yapan vatandaşlar, Libadiye Tüneli’ni kapattı. Araçlarından inen şahıs, tünel içerisinde müzik eşliğinde oyun oynayarak halay çekti. Trafik akışını engelledikleri o anları ise sosyal medya hesaplarından paylaştı. Görüntüler üzerine çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri, 8 ayrı araç sürücüsünü tespit etti.


Sürücülerden G.G., B.G., B.D., C.D., C.G. ve A.R.D.’ye ayrı ayrı olmak üzere Karayolları Trafik Kanunu’nun ‘Konvoy yapmak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Taşıt yolu üzerinde kavşaklar, tünellerde duraklamak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Saygısızca araç kullanmak’ maddesinden 690’ar TL para cezası kesildi. Sürücüler Y.E., M.E. isimli şahıslara ayrı ayrı olmak üzere Karayolları Trafik Kanunu’nun ‘Konvoy yapmak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Taşıt yolu üzerinde kavşaklar, tünellerde duraklamak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Saygısızca araç kullanmak’ maddesinden 690’ar TL ve ‘Yüksek sesli ses sistemli araç kullanmak’ maddesinden 690’ar TL para cezası uygulandı. Toplamda tüm sürücülere 17 bin 940 TL trafik idari para cezası kesildi.


Ayrıca 8 sürücü hakkında “Karayollarında ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık ve mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare etmek” suçundan adli işlem başlatıldı.



Üsküdar’da tüneli kapatıp halay çekenlere 17 bin 940 lira para cezası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl Belediyesinden ulaşım ağını rahatlatacak çalışma Bingöl Belediyesi, şehir merkezindeki dört ana kavşağı yeniden düzenleyerek, hem ulaşım ağını daha konforlu hale getirmeyi hem de vatandaşlara kolay ve güvenli ulaşım imkanı sağlamayı hedefliyor. Ulaşım ağlarındaki başarılı çalışmalarıyla şehrin trafiğine nefes aldırarak, yolları konforlu hale getiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, araç ve yaya trafiğini en üst seviyeye çıkaracak çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. “Konforlu yollar, kolay ve güvenli ulaşım” hedefi doğrultusunda PTT Kavşağı, Tugay Tepesi, Askerlik Şubesi Kavşağı ile Kültür Kavşağı yapım işi ihalesi ilanına çıktı. İhale kapsamında PTT Kavşağı ile Tugay Tepesi arasında refüj düzenlemesi ile alt yapı çalışmaları da yapılacak. Projenin, 12 Temmuz 2024 tarihinde Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden ihaleye çıkağı ve yer tesliminden itibaren 100 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Yeni kavşak düzenlemeleri ile birlikte trafik akışının daha düzenli ve güvenli hale geleceğini vurgulayan Başkan Arıkan, “Geçmiş dönemde özellikle ana arterlerde yaptığımız yol ve kaldırım genişletme çalışmalarıyla şehir trafiğini büyük oranda rahatlatmıştık. Şimdi ise şehir merkezinin kalbinde bulunan kavşaklar, tamamen yenilenerek modern bir görünüme kavuşacak. Yeni trafik sinyalizasyon sistemleri ve yaya geçitleri ile donatılacak. İhale sürecinin akabinde başlayacak olan bu çalışmaların, şehir trafiğinde büyük bir rahatlama sağlayacağına inanıyoruz. Bingöl Belediyesi olarak, modern ve işlevsel kavşak düzenlemeleri ile şehir içi ulaşımı daha konforlu hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şehrimiz ve vatandaşımız için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul ’100 Köye İnternet’ projesiyle internete erişimi elverişsiz köylere uydu internet bağlantısı sağlanıyor İş Bankası, 100. yılında iştiraki İşNet ile birlikte başlattığı “100 Köye İnternet” projesiyle internete erişimi elverişsiz köylere uydu internet bağlantısı sağlıyor. Türkiye İş Bankası ve bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren iştiraki İşNet, bu yılın başında hayata geçirilen “100 Köye İnternet” projesiyle günlük yaşamda olduğu kadar eğitim ve üretimde de önemli yere sahip internetin, kırsal alanlara da ulaşmasını destekliyor. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran konuya ilişkin değerlendirmesinde, internete erişimin hala tüm dünyada en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndaki hedefler arasında yer aldığını belirtti. “İnternet erişimiyle köyler pazaryerine dönüşüyor” İnternet bağlantısının sağlandığı köylerdeki dönüşüme ilişkin olarak köy sakinleriyle yaptıkları görüşmelere de değinen Aran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin torunu olan büyüklerimiz ‘Burada internet olmadığı için torunum yaz tatillerinde bize gelmiyordu. Şimdi internet olduğunu ona söyledim artık tatilde bize gelecek’ dedi. Öğretmenler, 2000’li yıllardaki projeyle köy okullarına da yerleştirilmiş olan akıllı tahtaların internetle birlikte kullanılabilir hale geldiğini söyledi. İnternet erişimi, yaptığı el işini, ürettiği ürünü satmak isteyen köy sakinleriyle müşterileri buluşturarak köyü pazar yerine çevirme imkânı sağlıyor. Bunlar projenin en öne çıkan sonuçları oldu. Böyle bir toplumsal etkisi, sosyal boyutu olan bir projeye imza atmaktan; köylerimizin teknolojiye ve internete erişimine, geleceğin fırsatlarından yararlanmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” Projeye dahil olan köyler, ilgili köyde internet bağlantısının olmaması, kablolu internet altyapısının bulunmaması, herhangi bir mobil operatörün kapsama alanının dışında kalması ya da çok kısıtlı erişimin olması, elektrik ve ulaşım imkanlarına sahip olması gibi kriterlere göre belirlendi.
Bingöl Bingöl’de gümrük müdürlüğü kuruluyor Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kadir Çintay, “BİNTSO olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve talep ettiğimiz gümrük müdürlüğü kurulması için bakanlık makamından olumlu yanıt aldık” dedi. BİNTSO Başkanı Kadir Çintay, uzun süredir gündeme aldıkları gümrük müdürlüğü çalışmalarında olumlu yanıt aldıklarını duyurdu. Çintay yaptığı açıklamada, “BİNTSO olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve talep ettiğimiz gümrük müdürlüğü kurulması için bakanlık makamından olumlu yanıt aldık. 27.06.2024 tarihli onay ile Fırat Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak Bingöl Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması uygun bulunmuştur. Gümrük müdürlüğü, ilimizde ticaretin ve ihracatın daha da gelişmesi için önemli bir adım olacaktır. BİNTSO olarak, üyelerimize ve ilimize katma değer katacak hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Bu önemli gelişmede desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’a, Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya, ilimiz Vekilleri Feyzi Berdibek ile Zeki Korkutata’ya ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz. Ayrıca, bu talebimizi ilk olarak ilettiğimiz eski Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a da teşekkürü borç biliriz. Gümrük Müdürlüğü, üyelerimiz ve ilimiz için büyük bir öneme sahiptir ve Bingöl ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bingöl TSO olarak, hizmet binamızda gümrük müdürlüğü kurulması için gerekli çalışmalara ivedilikle başlanacaktır. Bu yeni gelişme ile birlikte Bingöl’ün ticaret potansiyelinin daha da artacağı ön görülmektedir” dedi.