ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 12:03

Markette makaron ele geçirildi

A
A
A
Markette makaron ele geçirildi

Manisa’nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bir markette 3 bin 260 bandrolsüz makaron ele geçirildi.


Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü ve Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.A.’ya (45) ait bir markette bandrolsüz makaron bulundurduğu bilgisini aldı. Şüphelinin işyerinde ve ikametinde yapılan aramalarda, 3 bin 260 bandrolsüz makaron ele geçirildi. Makaronlara el konulurken, olayla ilgili M.A. hakkında adli işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’de akredite edilen program sayısı 19’a yükseldi Bartın Üniversitesi (BARÜ) kalite ve akreditasyon alanında yürüttüğü çalışmalar neticesinde 7 fakültede akredite edilen program sayısını 19’a yükseltmeyi başardı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) kurum kültürünün getirdiği kaliteyi, eğitim-öğretim faaliyetlerinde tescillemek üzere önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Bartın Orman Fakültesi ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesindeki 5 mühendislik programı, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilme başarısı gösterdi. MÜDEK akreditasyon süreci boyunca mühendislik programlarını; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar imkanları, akademisyen niteliği şeklinde farklı ölçütlere göre incelemeye tabi tuttu. Yapılan değerlendirmeler neticesinde BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği; Bartın Orman Fakültesinden ise Orman Mühendisliği ile Orman Endüstri Mühendisliği programları 2 yıl süreyle akredite edildi. Böylece BARÜ mühendislik programları; akreditasyon belgesi ile edinilen EUR-ACE etiketi alarak uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını tescilledi. Mühendislik programlarının akreditasyon süreçleri hakkında değerlendirmede bulunan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Üniversitemizde farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirmek hedefiyle program akreditasyonlarına devam ediyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların bir göstergesi olarak 7 fakültede 19 programımız akreditasyon başarısı elde etti. Kaliteli eğitimin en önemli göstergesinin akreditasyon olduğunu bilerek eğitim programlarımızı uluslararası standartlara getiriyor, tüm programlarımızı akreditasyon süreçlerinde destekliyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize yönelik özverili çalışmalarından dolayı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz ve Bartın Orman Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birsen Durkaya ile birlikte bölüm başkanlarımız Prof. Dr. Bülent Kaygın, Prof. Dr. M. Sabri Gök, Prof. Dr. Tuğrul Varol, Dr. Öğr. Üyesi Bayram Akgül ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Erkan ile emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca kalite odaklı çalışmalarımızda destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Ankara Engelliler için AK Parti milletvekilinden öneriler AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, "Türkiye’nin ikinci yüzyılında Cumhurbaşkanımız liderliğinde sessiz devrimi hep beraber taçlandıracağız. Dünyada ilk defa Engelli ve Yaşlı Bakanlığı bütçesi personeli olan kurum oluşturularak dünyaya örnek olacaktır" dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram gazetecilerle buluştu. Bayram, Buğday Tanesi filmi ve projelerinden bahsetti. Bayram, film olarak başladığını ama filmin ötesine geçtiğini belirterek, "Televizyonlarda, sinemalarda, 6 Şubat depreminde 11 ilde gezici tırlarda gösterdi. Travma yaşayan kardeşlerimize umut oldu. Dün engeli bir kardeşimiz geldi. Hatay depreminde ayağını, ailesini kaybediyor. ’Sizin filminizi izledik. Bizim rol modelimizsiniz. Engelli rektörde ben olacağım’ diyor. Engelli kardeşlerimiz hakim, savcı oldu. 1 Haziran 2023 ilk oldu. 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nu değiştirerek engelli kardeşlerimizin kaymakam olmasının önünü açacağız. Türkiye’nin ikinci yüzyılında Cumhurbaşkanımız liderliğinde sessiz devrimi hep beraber taçlandıracağız. Dünyada ilk defa Engelli ve Yaşlı Bakanlığı bütçesi personeli olan kurum oluşturularak dünyaya örnek olacaktır" dedi. Filmin Kazakistan’da gösterildiğini söyleyerek Buğday Tanesi’nin bereketinin dünyaya yayıldığını ifade etti. Bayram, “İngiltere Parlamentosu, Avrupa Konseyi, Strazburg, Brüksel’de konuştuk. AAC tarafından Avrupa Ekonomik Senato unvanı ve Fahri Senato üyesi unvanı aldık. Nobel’e aday gösteril dik. 81 ilimizde Engelli Rehabilitasyon ve Yaşlı Yaşam Merkezleri oluşturalım dedik. Maliye Bakanımıza da anlattık. Hazine arazileri tahsisleri yapılarak Engelli Rehabilitasyon ve Yaşlı Yaşam Merkezleri yurt dışı fonlarla oluşturalım" ifadelerini kullandı. Bayram şöyle konuştu: “Tayvan Hükümetinden 5 milyon dolar hibe alıp Gaziantep’te Büyükşehir belediyesi ile Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ni açtık. Depremde engelli olan 12 bin kişinin elini, ayağını yapıyor. Gazze’den gelen eli ayağı kopan kardeşlerimizin elini ayağını yaparak özgürlüklerine kavuşturuyor. Bunu daha da geliştireceğiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Buğday Tanesi Engeliler Yaşam Köyü’nü açtılar. Her gün 150 öğrenci ders alıyor."