EKONOMİ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 13:53

Scorpios yeni sanat programını duyurdu

A
A
A
Scorpios yeni sanat programını duyurdu

Sanat platformu Scorpios, HOFA Gallery ortaklığıyla ’Evolving Perspectives’i duyurdu.


Sanat platformu Scorpios, sanat teknolojisi öncülerinden HOFA Gallery ortaklığıyla Encounters yaz sanat programının ikinci serisi ’Evolving Perspectives’i duyurdu. 18 Temmuz’dan 18 Eylül’e kadar sürecek olan bu 9 haftalık seri, Mikonos ve Bodrum’da gerçekleşecek.


Sürükleyici enstalasyonlar ve canlı müzik performanslarının yer alacağı programda, Joseph Klibansky, Random International ve Sougwen Chung’un başını çektiği yapay zekâ ve görsel sanatçılar yer alacak. Türk tasarımcı Refik Anadol’un Brezilya’nın Amazon bölgesindeki Yawanawa yerli topluluklarıyla yaptığı özel işbirliği ile başlayan 2023’ün açılışı, insan bilinci ve doğa arasındaki ilişkinin derin bir keşfi olarak değerlendirildi.


HOFA Kurucu Ortağı Elio D’Anna konuya ilişkin şunları söyledi: "Encounters’ın 2023 sezonu, bir dizi canlı performans ve enstalasyon aracılığıyla yapay zeka ve dijital sanatçıları ile müzisyenlerden oluşan bir izleyici kitlesini bir araya getiren çığır açan ve çok başarılı bir programdı" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Sağanak yağış Terme’yi yine korkuttu Samsun’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve işyeri su taşkınlarına maruz kaldı. Meteorolojinin uyarıda bulunduğu Samsun’da sağanak yağış etkili oldu. Samsun’un Terme ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağışta Samsun Ordu karayolu göle dönerken birçok ev ve işyeri su taşkınına maruz kaldı. Aniden başlayan yağmur, kısa sürede ilçede kot farkı olan noktalarda su birikintilerine sebep oldu. Önceki yıllarda sel felaketiyle karşılaşan vatandaşlar şiddetli sağanak yağış sonrası tedirginlikle taşkın nöbeti tuttular. Samsun- Ordu karayolunda su tahliye hattının tıkanması sonucu karayolu göle döndü. Su birikintisini fark etmeyen araç sürücüleri araçlarını suya kaptırarak zor anlar yaşadı. Aynı zamanda Terme Sanayi Sitesi’nde bulunan rögarların tıkanmasıyla oluşan su birikintileri SASKİ ve Terme Belediyesi ekipleri tarafından tahliye edildi. Terme’de ekipler teyakkuzda Meteorolojinin yaptığı sağanak yağış uyarısı sonrası Terme Belediyesi ekiplerinin çalışmalara başladığını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Sağanak yağış uyarısıyla beraber Terme Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hareket planımızı oluşturduk. Kot farkından dolayı su taşkınlığı yaşanabilecek noktaları tespit ettik ve ilk andan itibaren gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 1.5 saat süren ve aralıklı olarak devam eden yağış sürecinde Terme Belediyesi ve SASKİ ekiplerimizle sahada teyakkuzdayız” dedi.