SPOR - 05 Temmuz 2024 Cuma 16:40

Dışişleri Bakanlığı’ndan Merih Demiral açıklaması

A
A
A
Dışişleri Bakanlığı’ndan Merih Demiral açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, UEFA tarafından Milli Takım oyuncusu Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesinin esefle karşılandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’a verilen cezaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz. Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı oluşturan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir" denildi.

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’un doğa harikası doğaseverlerin yeni gözdesi oldu Muş’un doğal güzellikleri arasında yer alan Kızılağaç Kanyonu, doğal yapısıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor. Bölgede huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla birlikte yeni doğa harikaları keşfedilmeye devam ediyor. Bu yerlerin başında ise Kızılağaç Kanyonu geliyor. Doğaseverlerin akın ettiği bu muhteşem kanyon, kısa sürede bölgenin en gözde yeri haline geldi. Kızılağaç Kanyonu’nda son olarak Genç Adımlar Derneği tarafından bir gezi etkinliği düzenlendi. Dernek üyeleri, kanyonun doğal güzelliklerini keşfederek doğanın tadını çıkardı. Etkinlik, doğa yürüyüşleri, fotoğraf çekimleri ve çeşitli doğa sporları ile renklenirken etkinlik sonrası bölgede çöp toplama gerçekleştirildi. Doğa Fotoğrafçısı ve Genç Adımlar Derneği Üyesi Muzafer Göç, Kanyonun zengin bitki örtüsü, berrak su kaynakları ve kaya oluşumlarıyla ziyaretçilerine adeta bir doğa şöleni sunduğunu söyleyerek, “Biz de bu doğal güzelliklerin halka açılması destekliyoruz. Çünkü böyle güzel yerleri insanların gezmesi ve hafta sonunu geçirmesi çok güzel olur. Ben bir fotoğrafçı olarak bu doğal güzellikleri ve bundan sonraki güzel olan yerleri keşfedip, Muşlu hemşerilerimize ve dışarıdaki doğal severlere tanıtmak amacımız. Bu konuda şu an bir gezi düzenledik. Arkadaşlarımızın katılımı çok iyi. Bundan sonraki katılımlar daha fazla olacak, inanılmaz güzel. Muş için çok güzel şeyler olacağına inanıyoruz” dedi.
Erzurum Vali Çiftçi: “Devlet selin yaralarını saracak” Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, selin vurduğu bölgede yaptıkları incelemelerde 4 ev ve 4 ahırın zarar gördüğünü, 19 hayvanın da telef olduğunu ifade etti. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tekman ilçesinde iki gündür devam eden sağanak nedeniyle meydana gelen selden etkilenen Dalsöğüt Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. 4 kişinin yaralandığı, tarım arazileri, ahır ve evlerin zarar gördüğü, Dalsöğüt Mahallesi’ni ziyaret eden Vali Çiftçi vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu hasar tespit çalışmalarının yapıldığını, en kısa zamanda yaraların sarılacağını aktardı. “Dalsöğüt Mahallesi’nin yaralarını saracağız” Selin olduğu bölgede basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Çiftçi, "Bugün Tekman’a bağlı Dalsöğüt Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketi nedeniyle yerinde inceleme yapmak için ekip arkadaşlarımızla birlikte Dalsöğüt Mahallesi’ne geldik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz, Tekman Kaymakamımız, Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz, Tarım ve Orman Müdürümüz ve AFAD Müdürümüzle birlikte yerinde incelemeler yaptık. Şu anda Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz derede ıslah çalışmalarını sürdürüyor. 4 makine ile derenin hem alt kısmında, hem de üst kısmında ıslah çalışmalarımız devam edecek. Ardından hasar ve zarar tespit çalışmalarımız da devam ediyor. Şu an görebildiğim kadarıyla sel felaketinde 4 ev, 4 ahır zarar görmüş, 19 hayvan da telef olmuştur. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybı olmaması, cana herhangi bir zarar ziyan gelmemesidir. Ben buradan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden saklasın. Devlet olarak, yerel yönetimler olarak elimizden geldiği kadar bütün imkânları seferber edeceğiz. En kısa sürede Dalsöğüt Mahallesi’nin yaralarını saracağız" dedi. Vali Çiftçi, AFAD, UMKE ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bölgeden yaptığı incelemelerin ardından ayrıldı.