ASAYİŞ - 07 Temmuz 2024 Pazar 12:40

Malatya’da aile katliamı: Eşini, kızını ve torununu uyurken silahla öldürdü

A
A
A

Malatya’nın Arguvan ilçesinde cinnet getiren 61 yaşındaki şahıs eşini, kızı ve torununu silahla vurduktan sonra intihara kalkıştı.

Olay, 02.30 sıralarında Arguvan’ın Güveçli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 61 yaşındaki İ.B. aile içi bir konudan dolayı girdiği bunalım sonucu uykuda olan eşi Songül Budak’ı (64), kızı Cansu Aslan’ı (33) ve 5 yaşındaki torunu Buğlem Aslan’ı silahla vurduktan sonra intihara kalkıştı. Silah sesleri üzerine bölgeye jandarma ile sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Songül Budak, Cansu Aslan ve Buğlem Aslan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı şahsın ise Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı olayda, hayatını kaybedenlerin cenazeleri adli tıp kurumuna gönderildi. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.

Hasan Eryılmaz -Sevil Adıgüzelman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü Bartın’ın Ulus ilçesinde çıkan örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, köylüler ise ekiplere içme suyu taşıdı. Edinilen bilgiye göre, Buğurlar köyü Kurziren Mahallesi sınırlarında bulunan dikenlik bir arazide yangın çıktı. Arazideki otlara da sıçrayan yangın hızla yayılırken, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen arazöz ve itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Yangına müdahale eden orman işletmesi yangınla mücadele ve itfaiye ekiplerin, jandarma ve köylüler de destek verdi. Ekiplerin yoğun mücadelesi ile alevler 2 saat içerisinde kontrol altına alınırken, ormana sıçramadan söndürüldü. Ekipler alevlere su sıktı, köylüler ekiplere içme suyu taşıdı Yangın esnasında alevlerle mücadele eden itfaiye ve orman işletmesi personeli, yangının ormana sıçramaması için yoğun mücadele verdi. Rüzgar ve zorlu arazi şartlarına rağmen hortumları alevlerin bulunduğu bölgeye kadar getiren ekipler, yangını söndürmeye çalıştı. Zorlu anlarda ekiplerin yardımına ise köylüler yetişti. Hava sıcaklığı ve yangın nedeniyle yükselen ısıya rağmen mücadele eden ekiplere, köylüler içme suyu taşıdı. 3 dönüm arazide hasar meydana geldi Arazide yapılan temizlik çalışmasında, dikenlerin yakılması sonucu alevlerin örtü yangına dönüştüğü öğrenildi. Yangında yaklaşık 3 dönüm alanda hasar meydana geldiği belirtildi. Yangının kesin sebebi araştırılırken, olayın sorumlularının da tespiti için soruşturma başlatıldı..
Denizli Denizli’de yasak ırk köpekler uygun şartlarda bakılıyor Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Parkında yasak ırk köpeklerin uygun şartlarda bakıldığı, hayvanların strese girmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan konuyla ilgili yapılan açıklamada; Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Parkıyla ilgili son günlerde sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada, "Sosyal medya üzerinden bir süredir Denizli Büyükşehir Belediyemize yönelik bir takım asılsız iddialar üzerinden yıpratma ve karalama kampanyası yürütülmektedir. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde koruma altına alınan yasak ırklı köpeklerin kaldığı bölüm ve sağlıkları hakkında sosyal medya üzerinden gerçeğe ve hukuka aykırı olarak sistemli bir şekilde bilgi kirliliğine sebebiyet verecek şekilde paylaşımlar yapılmaktadır. Yasak ırklı köpeklerimiz sağlık kontrolleri ve bakım şartlarına uygun olarak bakılmakta ve resmi kurumlar tarafından düzenli olarak kontrol edilerek tüm bilgileri kayıt altına alınmaktadır. Yasak ırklı köpeklerimizin sürekli demir parmaklıklar ardında kalmaması ve strese girmemeleri için personel tarafından günlük olarak bahçeye çıkarılmaktadır. Söz konusu görüntüler daha önce idaremiz personelleri tarafından suistimal ve karalama amaçlı çekilmiş videolardır. Bu birimlerimizde çalışma disiplinine uymayan personeller tespit edilerek işlerine son verilmiştir. Merkezimizde bulunan yasak ırklı köpeklerin kaldığı alanlar ve öldü olarak gösterilen yasak ırklı köpeğimizi şeffaflık ilkemize dayanarak sizinle paylaşıyor ve bu bölümü görmek isteyen herkesi merkezimize davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Kocaeli Kafa travmasıyla oyundan çıktı, hastaneye duş aldıktan sonra gitti TFF 2. Lig’de Belediye Derincespor ile Erbaaspor arasında oynanan karşılaşmanın son bölümünde konuk ekip kafa travması şüphesiyle 6’ncı oyuncu değişikliğini yaptı. Oyuncu derhal hastaneye gitmek yerine maç bittikten sonra duşunu aldı ve kendisini dakikalarca bekleyen ilk yardım ekipleriyle 45 dakika sonra hastaneye gitti. Kafa travması şüphesiyle oyundan alındı, oyuncu hastaneye gitmedi TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Belediye Derincespor ile Erbaaspor arasında oynanan karşılaşmada konuk ekip altı oyuncu değiştirdi. Oyuna 46. dakikada giren Berk Akgönül maçın 84. dakikasında kendisini yere bıraktı. Hakemin işaretiyle kulüp doktoru sahaya girdi. Oyuncunun yanına vardığında hemen değişiklik işareti yaptı. Başını tutan Berk Akgönül sedyeyle oyun alanının kenarına alındı. İlk müdahalenin ardından sporcu kafa travması şüphesiyle ambulansa götürüldü. Acil yardım ekibinin hastaneye götürme talebini oyuncu kendisini iyi hissettiğini belirterek reddetti. Konuk ekip 6. oyuncu değişikliğini yaptı Ambulanstaki müdahalesinin ardından dakika 90’da Berk Akgönül oyundan alınarak yerine oyuna Enes Şanlı girdi. Ev sahibi takımın beraberlik golünü kaydetmesinin ardından gerginliğin arttığı, saha içinde oyuncular arasında kısa süreli tartışmaların yaşandığı, rakip oyuncuların kendilerini yere bırakmalarına süre geçirdikleri gerekçesiyle Belediye Derincespor cephesinde tepkilerin gösterildiği dakikalarda konuk ekibin altıncı değişikliği yapmasına ev sahibi takım kulübesinden de tepki geldi. İlk yardım ekibi hastaneye gitmek için dakikalarca duş almasını bekledi Maçın tamamlanmasının ardından ise oyuncuda baş dönmesi olduğu belirtilerek yeniden ambulanstaki acil yardım ekibine haber verildi. Ambulans, sahadan geçen misafir takım soyunma odasına gitti. Ancak dakikalarca duşa giren oyuncunun çıkmasını bekledi. Saat 17.40’ta sakatlanan oyuncu 18.30’da soyunma odasından çıkarak yürüyerek ambulansa bindi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen oyuncunun tetkiklerinde herhangi bir sorun olmadığı belirlendi ve Berk Akgönül taburcu edildi.