DÜNYA - 02 Temmuz 2024 Salı 11:16 | Son Güncelleme : 02 Temmuz 2024 Salı 11:20

Hocalı’da çok sayıda mühimmat ve patlayıcı madde bulundu

A
A
A

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Hocalı ilinde çok sayıda mühimmat, patlamamış top mermileri ve mayın bulunarak etkisiz hale getirildi.

Azerbaycan’ın 19 Eylül 2023’te Karabağ’daki Ermeni silahlı güçlerine yönelik terörle mücadele operasyonunun ardından bölgede mühimmatlar ve patlayıcı maddelere yönelik aramalar devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Karabağ bölgesindeki Hocalı ilinde yapılan mühendislik keşifleri sırasında Ermeni Silahlı Kuvvetlerine ve yasadışı Ermeni silahlı gruplara ait çok sayıda mühimmat, top mermisi ve mayın bulundu. Azerbaycan Ordusu'nun istihkam ve tahkimat birliklerinin faaliyeti sonucu Hocalı ilinde bulunan mühimmat ve mermilere el konuldu. Ayrıca bölgede bulunan mayın ve patlamamış mühimmatın tespiti ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü aktarıldı.
Bakanlık, Hocalı’da bulunan mühimmat, patlamamış top mermileri ve mayınların görüntülerini paylaştı.

Hocalı’da çok sayıda mühimmat ve patlayıcı madde bulundu

Kamil Nadirli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Başkentli gençler ‘Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi’ programına katıldı Başkentli üniversiteliler Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi’nin vasıtasıyla Antalya’da düzenlenen ‘Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi’ programına katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi gençlerin kültürel ve sosyal gelişimini desteklemek amacıyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı; Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi vasıtasıyla Antalya’da düzenlenen ‘Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi’ programına üniversiteli öğrencileri gönderdi. 4 gün süren program kapsamında; atölye çalışmaları, kültür gezileri, eğlenceli oyunlar ve toplantılar düzenlendi. Üniversiteli gençler 4 gün süren kampta eğlenceli dakikalar yaşadı Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen programa katılan 18-25 yaş aralığındaki üniversiteli gençler 4 gün süren kampta eğlenceli ve unutulmaz dakikalar yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı’nda 27-28-29-30 Haziran 2024 tarihlerinde ‘Yerel Gençlik Politikaları, Gençlerin Güçlendirilmesi ve Bu Politikaların Geliştirilmesi’ temasıyla gerçekleştirilen kampta Antalyalı ve Ankaralı gençler atölye çalışmaları, kültür gezileri, eğlenceli oyunlar ve toplantılara katıldı.
Balıkesir Edremit’te turizm işletmeleri denetleniyor Edremit’te komisyon denetimleri sonucunda işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm işletme belgelerini almayan işletmelerin tespit edilmesi ve denetlenmesi konusunda çalışmalar yürütülüyor. Edremit Kaymakamlığı’nda Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş’ın başkanlığında gerçekleşen turizm işletmeleri toplantısına Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer, İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’na istinaden açılan konaklama ve plaj işletmeleri ile turizm amaçlı kiralanan günübirlik konutların ruhsatlandırılması ve denetlenmesi çerçevesinde Kaymakamlık makamında toplantı gerçekleştirildi. Edremit’te işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan almak zorunda oldukları turizm işletme belgelerini almayan işletmelerin ruhsatlarının iptali, uygunluğu halinde ise yeniden ruhsatlandırılması konusunda çalışmalar yapılıyor. Edremit Belediyesi tarafından işletmelerin ruhsatlarının alınması sağlanırken, ruhsatlarını almayan işletmelerin ise faaliyetlerden men edileceği yetkililer tarafından bildirildi. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, “Edremitlilerin ve bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güven ortamında tatillerini yapması, sahilleri ve halk plajlarını gönül rahatlığıyla kullanabilmesi için çalışıyoruz. Kurum ve kuruluşlarla birlikte yaptığımız görüş alışverişi ile birlikte denetimleri sıklaştırarak mağduriyetlerin önüne geçmek istiyoruz” dedi.