ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 09:56

Ümraniye’de restoranda tuvalet kavgası: Bıçakla saldırdı

A
A
A

Ümraniye’de bir pastane sahibi ile pastanenin tuvaletini kullanmak isteyen şahıs arasında kavga çıktı. Pastane sahibinin kardeşi müşteriyi bıçakladı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Ümraniye Tepeüstü Mahallesi’nde bulunan bir pastanede geçtiğimiz akşam saat 19.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Arda E. isimli bir kişi pastanenin tuvaletini kullanmak istedi. Pastane sahibi ise tuvaleti kullanmasına izin vermedi. İkili arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede şiddetlenerek yumruklu kavgaya dönüştü. Dükkanın içinde başlayan kavga sokağa taşındı. Kavganın yaşandığı sırada pastane sahibinin kardeşi Kadir K. içeriden aldığı bıçakla kavgaya dahil oldu. Kavganın yaşandığı sırada Kadir K., Arda E.’yi bıçakladı. Arda E. kanlar içinde yere yığılırken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Arda E.’yi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Öte yandan, kavga anı iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Harput’un tarihi dokusu, amigurumi sanatıyla buluştu Elazığ’ın Harput Mahallesi’nde amigurumi sanatı canlanıyor. Halk Eğitim Merkezi’nde Betül Çoban önderliğinde verilen eğitimlerle, yerel motiflerle süslenmiş amigurumi bebekler üretiliyor. Bu el işleri kadınların ekonomik özgürlüğüne katkı sağlarken, turistlerin de ilgisini çekiyor. Elazığ’ın 5 bin yıllık köklü tarihine sahip Harput Mahallesi’nde, Japonya’dan gelen bir sanat dalı olan amigurumi, yerel el sanatlarıyla buluşarak yeniden canlanıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde usta öğretici Betül Çoban liderliğinde verilen eğitimlerle, amigurumi sanatı Elazığlı kadınların ve gençlerin ilgisini çekiyor. Bu el işleri sadece bir hobi olarak kalmayıp, kadınların ekonomik özgürlüklerini sağlayacak birer gelir kaynağına dönüşüyor. Çoban’ın el emeğiyle ürettiği Harput’un kültürel zenginliğini yansıtan hediyelik ürünler, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Mini dükkanda zamanını geçiren Betül Çoban, tarihi dokunun içindeki bu sanatı yaşatmanın yanı sıra, içini elyafla doldurarak ördüğü her bir amigurumi bebek, geleneksel el işçiliğiyle modern sanatın bir sentezi olarak öne çıkıyor. Amigurumi sanatı ile Harput kültürünü buluşturduklarını belirten Çoban, “3 senedir Halk Eğitim Merkezi’nde amigurumi hocalığı yapıyorum. Ev hanımları ile birlikte örüp, bunları satıyoruz ve bundan para kazancı elde ediyoruz. Biz bunu bayağı bir geliştirdik. Ben bu seneki sergimizde bir kompozisyon oluşturdum. Elazığ’ın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını, kültürümüzü yansıtmak adına bir ambiyans yakalamaya çalıştık. Çok güzel ilgi gördü. Yaz boyunca buradayız. Kursiyerlerim ve usta öğretici arkadaşlarımın da yaptığı ürünleri hem sergileyip hem de satışını yapacağız” dedi. Yoğun ilgi gördüklerini dile getiren Çoban, “ Amigurumi hocasıyım ve 3 senedir bu sanat ile uğraşıyorum. Sıkı iğne tekniği ile yapılan bir yöntem. Türkiye’de ise dolgu bebek yapımı ismi ile geçiyor. Biz bunu seri üretim şeklinde yapıyoruz ve insanların beğenisine sunuyoruz. Amigurumi dışında el emeği göz nuru her şeyi yapıyoruz. O yüzden yaptığımız iş ile gurur duyuyoruz. Ayrıca Harput’taki yerimize gelen turistlere yöresel kıyafetlerimizi giydirerek fotoğraf çekimi yapıyoruz. Herkesi medeniyetler beşiği Harput’a bekleriz” diye konuştu.
Ankara Keçiören Belediyesi park ve bahçelerin ihtiyacına yönelik yenileme çalışmaları yürütüyor Ankara’nın Keçiören Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde ilçe genelindeki park, bahçe ve mesire alanlarının ihtiyaçlarına yönelik üretim ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürüyor. Keçiören’de vatandaşlara kaliteli bir yaşam sunmak üzere ekipler; parkların işleyiş, bakım ve onarımını üretiyor, yeniliyor, tamir edip yeniden hizmete sunuyor. Bu sayede Keçiören Belediyesi büyük bir maliyet kaleminden tasarruf elde ediyor. İlçede bulunan park, bahçe ve yeşil alanlardaki çocuk oyun alanlarından, spor aletlerine, yürüyüş yollarından sosyal donatı ekipmanlarına kadar bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını yapan ekipler 7/24 sahada bulunarak düzenleme gerektiren yerlerin tespitini yapıyor. Bakım ve onarım çalışması gerektiren alanları not eden ekipler atölyelerle iletişime geçerek gerekli çalışmaların yapılmasını sağlıyor. Koordineli bir şekilde çalışmalarını yürüten ekipler marangoz, kaynak, boya ve elektrik atölyelerinde birçok araç ve gereci tamir ederek tekrar kullanıma kazandırıyor. Zaman içinde yıpranıp kırılan zarar gören çöp konteynerleri, bank, korkuluk, kamelya, tabela gibi malzemeler de yenilenerek kullanıma hazır hale getiriliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde üretilen araç, gereç ve ekipmanlar ile belediyenin ciddi tasarruf sağladığını kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, "Kaynakları verimli kullanmak amacıyla ekiplerimiz aralıksız çalışıyor ve üretiyor. Tamir edilip yenilenen malzeme ve ekipmanlar, tekrar hizmete sunuluyor. Böylelikle kamu kaynaklarını daha verimli ve etkin kullanarak büyük tasarruf sağlıyoruz" ifadesini kullandı.