ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 06:34

4 katlı bina alev aldı, 7 kişi dumandan etkilendi

A
A
A

 Bursa’da 4 katlı binada çıkan yangında mahsur kalan 3 kişi kurtarılırken, dumandan etkilenen 7 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın, merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde meydana geldi. 4 katlı binada çıkan yangın kısa sürede büyüyerek daireyi sardı. Alevlerden dolayı aşağı inemeyen 3 kişi mahsur kaldığı yerden itfaiye ekiplerince kurtarılırken, olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Alevler itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alınırken, binada oturan 7 kişi dumandan etkilendi. Sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan müdahale sonrası yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.
Polis, yangının çıkış nedenini öğrenmek için çalışma başlattı. 

Ahmet Burak Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova Belediyesi’nden çıkarılan 86 işçi, grev sonrası geri alındı CHP’li Yalova Belediyesi’nde işlerinden edilen 86 personel için çalışma arkadaşları greve çıkmıştı. Grev sonrası belediye çalışanları yapılan protokolle işlerine yeniden alındı. Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası tarafından Yalova Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler için bugün grev kararı alınmıştı. Hak İş- Hizmet İş Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, başta temizlik işleri olmak üzere tüm belediyedeki sendika üyelerinin greve girdiğini açıklamıştı. Yaşanan grev sonrasın Yalova Belediyesi ve Hizmet İş arasından işçilerin yeniden işbaşı yapmasıyla ilgili protokol imzalandı. İmzalanan protokolle işçiler yeniden görevlerine getirildi. Sendikanın Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada, “İşten çıkartılan 86 arkadaşımızın tamamının işe dönüşü bugün itibariyle yaptığımız protokolle sağlanmıştır. Mayıs ayından kalan yarım maaşlarımız ayın 10’u itibariyle banka hesabına yatırılacaktır. Bundan sonraki dönemde ve süreçte, ayın 15’inde maaşlarımız tam ve eksiksiz bir şekilde yatırılacaktır” dedi. Yapılan açıklama sonrası yaklaşık bir haftadır çadır kurarak çıkarılmalarını protesto eden işçiler büyük coşku yaşadı. İşçiler Sendika Bursa İl Başkanı Yavuz’u omuzlara çıkarırken alınan kararı müzik eşliğinde coşkuyla kutladı.
Aydın Başkan Zencirci’den SMA’lı Linda bebeğe destek çağrısı Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci SMA TİP2 hastası Linda Pekşen’i ağırladı. Şu an 11 kilo olan ve 13 kiloyu aşmaması gereken Linda için her geçen anın kıymetli olduğunu vurgulayan Linda’nın ailesi Başkan Zencirci’den destek istedi. Anne ve babasıyla Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’yi ziyaret eden 2 yaşındaki minik Linda neşesi ve heyecanıyla belediyeye renk katarken, Linda’nın ailesinin destek çağrısına kayıtsız kalmayan Zencirci de elinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek minik Linda’nın hayata tutunması için vatandaşlara çağrıda bulundu. Ayrıca makam odasının girişine ve belediyenin danışma bankosuna bağış kutusu koyduran Başkan Zencirci SMS veya banka havalesi dışında yardım etmek isteyen hayırseverlerin ve ziyarete gelen vatandaşların bu kutulara yardımlarını yapabileceklerini ifade etti. SMA’lı Linda bebeğin ilk bağışını Başkan Zencirci’yi ziyaret eden Tekin Mahalle Muhtarı Hüsniye Adıgüzel yaptı. Bir an önce sağlığına kavuşması için iyi dileklerini ileten Adıgüzel herkesi kampanyaya destek vermeye çağırdı. Valilik izniyle başlattıkları bağış kampanyasında 85 günü kalan minik Linda’nın bağış toplanma seviyesi yüzde 29’a ulaşmış durumda ve tedavisi için 1 milyon 822 bin ABD doları değerindeki ’Zolgensma’ isimli ilacın temin edilmesi gerekiyor. SMA’lı Linda’ya destek çağrısı yapan Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, "Bugün çok güzel bir ziyaretçim var. Adı Linda. SMA hastası. Onun bu mücadelesinde bizler de elimizden gelenin fazlasını yapmalı her anın kıymetli olduğu bir süreç geçiren minik yavrumuza destek olmalıyız. Minik yavrumuz için her saniye önemli sadece Germencik Aydın değil tüm ülke olarak el ele verip minik yavrumuza destek olmalıyız. Germencik Belediyesi olarak makam katımızda ve belediyemizin girişinde bağış kutusu bırakarak desteklerinizi bekliyoruz. Gelen giden her misafirimizin, her vatandaşımızın az çok demeden desteği önemli" dedi.