ASAYİŞ - 05 Temmuz 2024 Cuma 00:50

Burdur’da yağış bir anda geldi, 34 evi su bastı

A
A
A

Burdur'da akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle il merkezinde caddeler dereye dönerken su basan 34 ev ve iş yerine itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

Burdur'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, kent genelinde etkisini gösterdi. Yoğun yağış nedeniyle bazı evler ve iş yerleri su altında kalırken rögarların taşması sonucu yollarda oluşan su birikintileri, araç ve yaya trafiğini olumsuz etkiledi.

Meteoroloji tarafından Burdur genelinde etkili olacak yağışlar karşısında vatandaşların dikkatli olmaları uyarısının ardından gerekli tedbirleri alan Burdur İtfaiyesi yağış sonrası Konak Mahallesi, Kara Senir Mahallesi, Burç Mahallesi, Şirinevler Mahallesi, Aydınlıkevler Mahallesi, Hızırilyas Mahallesi ve Bağlar Mahallesi'nden gelen gelen toplam 54 ihbarın ardından harekete geçerek 36 ev ve iş yerindeki baskınlara 52 personel, 12 araç, 17 dalgıç pompa, 15 motopompa ve 7 jeneratör ile müdahale etti.

Burdur’da yağış bir anda geldi, 34 evi su bastı

Oluklardan gelen su direkt rögara verilince 2 eve kanalizasyon suyu doldu

Konak Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde bir apartmanın bodrum katına basan suyu boşaltmak isteyen vatandaşlar suyu direkt rögara boşaltınca oluşan basınç nedeniyle zemin katta bulunan 2 dairenin tuvaletinden kanalizasyon suyu odalara doldu. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda evlerdeki kanalizasyon suyu boşaltılırken ev sahipleri oluşan bu olumsuz durum karşısında bütün eşyalarının zarar gördüğünü söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Burdur’da yağış bir anda geldi, 34 evi su bastı

Evini kanalizasyon suyu basan Fatma Çetin, “Tuvaletten gelen lağım suyu, pislik ve idrar olduğu gibi odalara doldu. Şu an bütün parkeler bu pisliği çekmiş durumda. Bir anda oldu her şey, baş edemedik. Her yer dışkı oldu. Neye uğradığımızı şaşırdık. İnşallah hastalık kapmayız.” ifadesinde bulundu. 

Burdur’da yağış bir anda geldi, 34 evi su bastı

Sercan Kurban

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Aladağlar Epic Trail Dağ Maratonu ödül töreni ile sona erdi Aladağlar Epic Trail Dağ Maratonu düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Niğde Valiliği himayelerinde, Niğde Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Aladağlar Epic Trail Dağ Maratonu’nda 13, 25, 45 ve 125 kilometrelik 4 farklı parkurda 3 gün süresince koşan ve derece alan sporcular Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende ödüllendirildi. Aldağlar’da ilk kez böyle bir maratonun yapıldığını ve geleneksel hale getirileceğini söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik etkinliğin bölgenin tanıtılması adına önemli olduğunu söyledi. Düzenlenen maratonda kendisi de koşan ve 45 kilometrede 3. olan Vali Çelik, “Aladağlar çok önemli. Gelen sporcular ’Aladağlar’ın, Alp Dağları’ndan hiçbir tarafı yok’ diyor. Maratonda toplamda dört farklı kategoriye kayıt yapılan sporcu 228 ve sene için bu güzel bir rakam. Bundan sonra daha çok dışarıdan da yabancı sporcuların da katıldığı bir etkinlik haline gelmesini istiyoruz. Bu etkinliklerle amacımız hem bölgeyi tanıtmak hem de insanlarımızı spor yapmaya teşvik etmek” şeklinde konuştu. Aladağlar’ın 3 bin 700’ün üzerinde 7 tane zirvesi, 3 bin 500’ün üzerinde de 42 zirvesi olan bir dağ olduğunu söyleyen Vali Çelik bundan sonraki süreçlerde Aladağlar’la ilgili birçok etkinlik düzenleyeceğini belirtti. Aladağlar’a ilk kez gelen ve maratonda 125 kilometrede birinci olan Okyanus Özcan ise yaptığı açıklamada, "Aladağlar’a ilk defa geliyorum ve harika bir atmosferi varmış. 125 kilometre koştum, zaten bu parkurda koşan tek kadın bendim. Kadınlara bir çağrım var siz de yapabilirsiniz. Çok teknik bir rota, tamamen doğayla baş başa kaldığınız bir yer. Kesinlikle herkesin buraya gelmesi lazım” dedi. Yarışmaya İsveç’ten katılan Ünal Baykan Türkiye’deki dağların dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyledi. Baykan, “Yarışmada büyüleyici bir manzara seyrettik. Buradaki doğal güzelliği İsveç, Norveç veya Finlandiya ile kıyaslamak mümkün değil“ ifadelerine yer verdi. Düzenlenen törende yaş grupları ve parkurlara göre derece alan sporculara ödüllerini Niğde Valisi Cahit Çelik, Çamardı Kaymakamı Hasan İnanç Gökçayır, Çamardı Belediye Başkanı Ali Pınar, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küçüktuna verdi.