DÜNYA - 07 Temmuz 2024 Pazar 18:58 | Son Güncelleme : 07 Temmuz 2024 Pazar 18:59

Hamas, ateşkes anlaşmasına dair İsrail’den cevap bekliyor

A
A
A
Hamas, ateşkes anlaşmasına dair İsrail’den cevap bekliyor

Adı açıklanmayan iki Hamas yetkilisi, Hamas’ın Gazze’de ateşkes anlaşmasına dair son teklifine dair İsrail’den cevap beklediklerini açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 275 gündür devam ederken, İsrail ve Hamas arasında Gazze’de ateşkes müzakereleri sürüyor. Adı açıklanmayan iki Hamas yetkilisi, Hamas’ın Gazze’de ateşkes anlaşmasına dair son teklifine dair İsrail’den cevap beklediklerini açıkladı. Yetkililer, "Cevabımızı arabuluculara ilettik ve işgalin cevabını bekliyoruz" dedi.
Ateşkes görüşmeleri hakkında bilgi sahibi olan yetkililer, İsrail'in Katarlılarla görüştüğünü belirterek, "Onlarla Hamas'ın cevabını görüştüler ve İsrail'in cevabını birkaç gün içinde vereceklerine söz verdiler" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: "Samsun’umuzun evladı çalışmak için başka bir şehre gitmesin diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun’umuzun evladı çalışmak için başka bir şehre gitmek durumunda kalmasın diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın gündeminde yatırım, istihdam ve nitelikli iş gücü var. Samsun Valisi Orhan Tavlı ile birlikte Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Başkan Doğan, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında incelemelerde bulundu. Samsun’da 36 meslek lisesinde, otomotiv sanayine yönelik 19 binden fazla öğrencinin eğitim aldığını vurgulayan Başkan Halit Doğan, “Samsun’umuzun evladı çalışmak için başka bir şehre gitmek durumunda kalmasın diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. “Samsun’umuz üreten, lider ve vizyoner bir şehir” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Meslek liselerimizin öneminin farkındayız, bu bilinçle de çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Sayın Valimiz ile birlikte Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi ziyaret ettik, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında incelemelerde bulunduk. Üretim, istihdam ve yatırım hedefleriyle çalışmalarımızı yürüttüğümüz Samsun’umuzda nitelikli personel ihtiyacını meslek liselerimiz ile daha da gidermiş olacağız. Samsun’umuzda şu an 36 meslek lisemizde 19 binden fazla öğrencimiz otomotiv sanayine yönelik eğitimlerini alıyor. Aynı zamanda bu okullarımızda okumuş, mezun olan ve sektöre katkı sunacak binlerce daha gencimiz var. Hayata geçen ve geçecek olan yatırımlarımızla, sanayi alanlarımızla; inşallah Samsun’umuzun evladı çalışmak için başka bir şehre gitmek zorunda kalmayacak. Samsun’umuz üreten, lider ve vizyoner bir şehir. Kara, deniz ve hava ulaşımı, nitelikli iş gücü, genç nüfusu, altyapısı, sektörel zenginliği ve üretim kapasitesiyle; bölgenin lideri, ülkemizin önde gelen illerinden birisi. Bu hususta bizler üzerimize düşen görevin bilinciyle şehrimizin potansiyelini ve olanaklarını değerlendirerek, kaliteli iş gücüyle hep birlikte Samsun’umuzu daha da ileriye taşımaya kararlıyız” şeklinde konuştu.
İzmir 340 hektar alanın yandığı Foça’daki yangın kontrol altına alındı İzmir’in Foça ilçesinde çöplükte çıkıp ormanlık alana yayılan yangında 340 hektar alan küle döndü. Alevler havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangın, saat 11.15 sıralarında Foça ilçesi Yeni Foça Mahallesi’nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen sebepten dolayı ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı; 9 uçak, 7 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal, 5 dozer ve 8 yer ekibi sevk edildi. TSK 2 helikopter görevlendirdi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yangınını söndürme çalışmalarına destek olmak için TSK’ya ait 2 helikopterin görevlendirildiğini bildirdi. MSB’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir’in Foça ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 2 helikopter görevlendirildi" denildi. 340 hektar alan yandı; kontrol altında Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Foça ilçesinde çıkan orman yangınının, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındığını açıkladı. Türköz’ün yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi: "Foça ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Çöplük mevkiinde 05.10.2024 günü saat 11.00 sıralarında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana ilerlemiştir. İlk belirlemelere göre 340 hektar alanın yandığı tespit edilmiştir. Yangına 2 yangın söndürme helikopteri, 2 askeri helikopter, 2 uçak, çok sayıda arazöz yangın söndürme aracı ve su tankeri ile müdahale edilmiş olup, yangının enerjisi azalmıştır ve kontrol altına alınmıştır. Meydana gelen yangın olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır."