EKONOMİ - 02 Temmuz 2024 Salı 12:02

Bingöl’de Gümrük Müdürlüğü kuruluyor

A
A
A
Bingöl’de Gümrük Müdürlüğü kuruluyor

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kadir Çintay, “BİNTSO olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve talep ettiğimiz Gümrük Müdürlüğü kurulması için bakanlık makamından olumlu yanıt aldık” dedi.


BİNTSO Başkanı Kadir Çintay, uzun süredir gündeme aldıkları Gümrük Müdürlüğü çalışmalarında olumlu yanıt aldıklarını duyurdu. Çintay yaptığı açıklamada, “BİNTSO olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve talep ettiğimiz Gümrük Müdürlüğü kurulması için Bakanlık makamından olumlu yanıt aldık. 27 Haziran 2024 tarihli onay ile Fırat Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Bingöl Gümrük Müdürlüğünün kurulması uygun bulunmuştur. Gümrük Müdürlüğü, ilimizde ticaretin ve ihracatın daha da gelişmesi için önemli bir adım olacaktır. BİNTSO olarak, üyelerimize ve ilimize katma değer katacak hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Bu önemli gelişmede desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a, Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’a, Valimiz Ahmet Hamdi Usta’ya, ilimiz vekilleri Feyzi Berdibek ile Zeki Korkutata’ya ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz. Ayrıca, bu talebimizi ilk olarak ilettiğimiz eski Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a da teşekkürü borç biliriz. Gümrük Müdürlüğü, üyelerimiz ve ilimiz için büyük bir öneme sahiptir ve Bingöl ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bingöl TSO olarak, hizmet binamızda gümrük müdürlüğü kurulması için gerekli çalışmalara ivedilikle başlanacaktır. Bu yeni gelişme ile birlikte Bingöl’ün ticaret potansiyelinin daha da artacağı ön görülmektedir” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Yüreğir’in yol surunu tarih oluyor Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri büyükşehir belediyesi ekipleri ile birlikte her gün 9 farklı noktada asfalt çalışması yaparak ilçenin yollarını yeniliyor. Yaşar Doğu Caddesi’nde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Çok kısa bir sürede Yüreğir’de asfaltsız yol kalmayacak” dedi. Demirçalı, ilçede en büyük şikâyetlerin başında gelen yol sorunu için kolları sıvadı. Yüreğir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyor. Ekipler hem kırsalda hem de merkezdeki mahallelerde yol ve kaldırım yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçenin ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalara hız veren Demirçalı, Yaşar Doğu Caddesi’nde yapılan asfalt çalışmalarını bizzat giderek yerinde inceledi. Daha modern ve daha güzel bir Yüreğir için çalıştıklarını belirten Demirçalı; “Söz verdiğimiz gibi yol hamlemize başladık. Konforlu ve güvenli bir ulaşım için gerek Büyükşehir Belediyemizin iş birliği ve koordinasyonu gerekse belediyemizin çalışmalarıyla ilçemiz genelinde her gün 9 farklı noktada ekiplerimiz çalışıyor. Yüreğir’e yakışır estetiklikte, vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayacağı modern yolları Yüreğirli hemşerilerimizle buluşturacağız. İnşallah çok kısa bir süre içinde Yüreğir’de asfaltsız yol kalmayacak” şeklinde konuştu. Atakent Mahalle Muhtarı Tuğba Oruç ise yeni yollarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Mahalle sakinlerimiz adına bu yatırımın mahallemize kazandırılmasında büyük emeği olan Başkanımız Ali Demirçalı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kocaeli Kocaeli 1. Balkan Halk Oyunları Festivali başladı Kocaeli 1. Balkan Halk Oyunları Festivali; Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan Moldova, Sırbistan, Macaristan ve Azerbaycan’dan gelen halk oyunları ekibiyle coşkuyla başladı. Halk oyunları kulüpleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin birlikte organize ettiği Kocaeli 1. Balkan Halk Oyunları Festivali başladı. Birçok farklı Balkan ülkesinden misafirlerin katıldığı festival, yöresel kıyafetlerin giyildiği ve ülke bayraklarının sergilendiği kortej yürüyüşü ile İzmit Cumhuriyet Bulvarından başladı. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej, Merkez Bankası’ndan başlayıp Kent Meydanı’nda sona erdi. Festivalde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, "Festivalin düzenlenmesi için yoğun emek sarf eden Mehmet Ali Paşa Hoytag Halk Oyunları Spor Kulübü başkanı ve yönetimine, diğer tüm derneklerimize ve paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu festivalin önümüzdeki süreçte geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, birçok alanda verdiğimiz ön açıcı desteklerin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarına, kültür sanat etkinliklerine, kısaca sosyal hayatı güzelleştiren tüm faaliyetlere her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yakın coğrafyamız başta olmak üzere birçok bölgeyle olduğu gibi Balkan coğrafyasıyla da yüzyıllara dayanan ilişkilerimiz, ortak tarihimiz ve hiçbir zaman eksilmeyen güçlü gönül bağlarımız var. Nesilden nesile aktarılan bu bağların daha da güçlenmesi için bu gibi sosyal, kültürel etkinlikler son derece önemlidir” dedi. Festivale Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan Moldova, Sırbistan, Macaristan ve Azerbaycan’dan halk oyunları ekipleri katılıyor Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Spor Kulübü Başkanı Özkan Göçenler ise "Yıllardır Kocaeli’mizden Balkanlara sürekli gidiyoruz. ’Gezelim Görelim’ etkinliğini Batı Trakya, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek’te yaptık. ’Bunu Kocaeli’de niye yapmayalım’ dedik ve bugün buraya 450 halk oyunları dansçımızı getirdik. Bizlere verdiği destekten dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Açılış programındaki protokol konuşmalarından sonra halk oyunları dansçıları yöresel oyunlarını seyircilere sergiledi. Kocaeli 1. Balkan Halk Oyunları Festivali, Kocaeli’nin çeşitli ilçelerinde 5 gün boyunca sürecek. Festivale Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan Moldova, Sırbistan, Macaristan ve Azerbaycan’dan halk oyunları ekipleri katılıyor.