ÇEVRE - 29 Haziran 2024 Cumartesi 09:01

Korna sesiyle yıkılan 7 katlı bina, vatandaşlara deprem etkisi yaşattı

A
A
A

Hatay’da iş makinasıyla zarar verilen ve korna sesiyle yıkılan 7 katlı binanın yerle bir olma anı kameraya yansıdı. Vatandaşlarda tedirginliğe neden olan yıkım, deprem etkisi yaşattı.

Asrın felaketinde yerle bir olan Hatay’da hasarlı binaların yıkımında sona gelindi. İskenderun ilçesi Nardüzü Mahallesi’nde de ekipler yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nardüzü Mahallesi’nde 7 katlı bir binaya iş makinasıyla zarar veren operatör, binayı korna sesiyle yıktı. Operatörün profesyonelce gerçekleştirdiği yıkım cep telefonu kamerasına yansıdı. Deprem etkisi oluşturan yıkımda herhangi bir olumsuz durum yaşatmazken yaşanan sarsıntı vatandaşlara 6 Şubat gecesini hatırlattı.

Korna sesiyle yıkılan 7 katlı bina, vatandaşlara deprem etkisi yaşattı

“Bina böyle çökünce gerçekten deprem gözümün önüne geldi ve panik oldum”

Bina yıkımı esnasında deprem korkusu yaşadığını ifade eden 60 yaşındaki Semire Özer, “Bir şey hissetmedim ama korna çalması daha iyi oldu en azından çocuklar korkmasın diye yaptı operatör. Çocuklar böyle gelin çeyiz almaya gelindi gibi hissetti. Tabii ki bazı insanlar hissetmişler böyle yer altında bir ses çıkmış deprem olduğunu düşünenler olmuş. Komşulara, bina yıkıldı çocuklar korkmasın diye bu kornayı böyle yaptılar herkes sakin olması gerektiğini söyledim. Biraz böyle panik oldum tabii ki korktuk. Bina böyle çökünce gerçekten deprem gözümün önüne geldi ve panik oldum. Öyle böyle bir korkuyu değil yani” ifadelerini kullandı.

Ogün Aslan - Sancar Alp Fırat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’deki patlamada hayatını kaybeden kardeşlere acı veda İzmir’in Torbalı ilçesinde 5 kişinin öldüğü, 63 kişinin yaralandığı tüp patlamasında hayatını kaybeden kardeşler Birgül Sarsılmaz ve Evin Aslan, yan yana son yolculuklarına uğurlandı. Baba İbrahim Savucu, “Pazara çıktıkları sırada patlama olayı yaşanıyor. Büyük kızım hamileydi. Bayramda yanıma geldi ve hamile olduğunu söylemişti” dedi. Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’nde dün saat 15.00 sıralarında bir iş yerinde sanayi tipi tüp patlamış, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi de yaralanmıştı. Büyük patlamada hayatını kaybeden Evin Aslan (36) ve kardeşi Birgül Sarsılmaz (44) için bugün Torbalı ilçesi Subaşı Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Aslen Mardinli olan iki kardeş için toplanan kalabalık, büyük üzüntü yaşarken aile fertleri gözyaşlarına boğuldu. Baba İbrahim Savucu, ayakta durmakta güçlük çekti. Savucu Ailesi bir yandan da gelen taziyeleri kabul etti. “Alışverişe çıkmışlardı, büyük kızım hamileydi” Baba İbrahim Savucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bize felaket oldu. Pazara çıkmışlardı. O sırada olay yaşanıyor. Büyük kızım hamileydi. Bayramda yanıma geldi ve hamile olduğunu söylemişti" dedi. İki kardeşin cenazesi, kılınan cenaze namazlarının ardından baba evininde bulunduğu Subaşı Mahallesi’nde toprağa verildi. Cenazeye İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, AFAD Başkanı Okay Memiş, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılıda katıldı.