ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 15:53

İzmir'deki patlamada 5 kişi öldü, 57 kişi yaralandı

A
A
A

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. Güvenlik kamerasına da yansıyan patlama sonrası 11 binanın, birçok iş yeri ile çok sayıda aracın etkilendiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir binanın altında bulunan restoranda patlama meydana gelmişti. Sanayi tipi tüpün patlaması sonrası hem restoran hem de sokak adeta savaş alanına dönerken, ihbar üzerine adrese çok sayıda polis, itfaiye, ambulans ve AFAD ekipleri sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yaralı olduğu tespit edilen çok sayıda vatandaş ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınarak çevredeki hastanelere kaldırıldı.
İzmir'deki patlamada 5 kişi öldü, 57 kişi yaralandı

5 kişi yaşamını yitirdi, 57 kişi yaralandı

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, patlamayla ilgili yapmış olduğu son açıklamada hayatını kaybeden vatandaş sayısının 5'e yaralı sayısının ise 57'ye yükseldiğini belirtti. Yaralı vatandaşların da 4 ayrı hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.
İzmir'deki patlamada 5 kişi öldü, 57 kişi yaralandı

2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi

Olayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada patlama hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

İzmir'deki patlamada 5 kişi öldü, 57 kişi yaralandı

Ali İhsan Çiftçi - Mustafa İç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da 2 vali yardımcısı ve 7 kaymakam değişti Diyarbakır’da 7 ilçe kaymakamı ve 2 vali yardımcısı değişti. Diyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, İstanbul Bayrampaşa Kaymakamı olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Kararname ile Türkiye genelinde yüzlerce kaymakam ve vali yardımcısının görev yerleri değiştirilirken, Diyarbakır’da da 7 kaymakam ile 2 vali yardımcısının görev yeri değişti, yerlerine yeni atamalar yapıldı. Kararnameyle Diyarbakır’ın Kayapınar, Ergani, Bismil, Yenişehir, Çınar, Çermik ve Hani kaymakamları değişti. Vali vekili Abdullah Çiftçi de İstanbul Bayrampaşa ilçe kaymakamı olarak atandı. Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığına Yunus Ataman atandı. Kaymakam Murat Beşikçi’nin yeni görevi ise; Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri olarak belirlendi. Kayapınar Kaymakamlığına Ömer Bilgin atanırken, eski Kaymakam Arif Karaman ise Bursa Vali Yardımcısı oldu. Bismil Kaymakamlığına Recep Asar atandı. Kaymakam Enver Hakan Zengince ise Samsun-Tekkeköy Kaymakamı oldu. Ergani Kaymakamlığına Kadir Ulusoy atandı. Kaymakam Ahmet Karaaslan ise Merzifon Kaymakamlığına atandı. Çınar Kaymakamlığına Zikrullah Erdoğan gelirken, eski Kaymakam Mehmet Fatih Günlü ise Hekimhan Kaymakamı oldu. Çermik Kaymakamlığına ise Adem Karataş atandı. Kaymakam Vahit Yılmaz ise Honaz Kaymakamı oldu. Hani Kaymakamlığına Mevlana Kürkçü atandı. Eski Kaymakam Abdullah Yüksel ise Sinop Vali Yardımcısı oldu.
Bilecik MHP Belediye Meclis Grubu’ndan tepki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis üyeleri, 1 Temmuz 2024 tarihinde Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın gündem dışı soru önergelerini meclis gündemine almamasına tepki gösterdi. Bilecik Belediyesi Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı başkanlığında yapıldı. Toplantıda MHP grubu, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’na cevaplandırılmasını istedikleri birtakım soruları içeren soru önergesi sundu. Bu önergeyi gündeme almayı reddeden Melek Mızrak Subaşı, gruba gündem sonunda sorularını sormalarını talep etti. Ardından da Melek Mızrak Subaşı tarafından gündemin sonunda toplantıyı soruları almaksızın kapatıldı. Buna istinaden yazılı bir açıklama yapan MHP Bilecik Belediye Meclis üyeleri, "Milliyetçi Hareket Partisi özgül ağırlıyla Türk siyasi hayatının mihenk taşlarından biri olup, Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri de toplum nezdinde seçilerek kabul görmüştür. 55 yıllık siyasi hareketin meclisteki temsilcisidir. Partimiz ve meclis üyelerimiz herhangi bir kimsenin aklına, izanına ve lütfuna muhtaç olmadığı gibi, haklarını kullanma konusunda kimsenin iznine tabi değildir. Kaldı ki Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri yalnızca ve yalnızca Türk milletinin, yerelde ise Bilecik halkının menfaatini her türlü demokratik ortamda dile getiren kişilerdir. Bu çaba ile meclis üyelerimiz Bilecik belediye başkanı nezdinde ’Reklam’ diyerek küçümseyecekleri bir görevi asla ifa etmemektedir. Bilakis meşrutiyetini kanundan, millet iradesinden alan meclis üyelerinin soruları ve görüşleri dinlenmesi ve cevap verilmesi gereken hususlardandır. Daha öncesinde toplumumuzun bilgilendirilmesi için yapılan ve 2024/67 sayılı karara bağlı gerçekleşen canlı yayınını sözde teknik aksaklıklar sebebiyle özellikle Aleyna Tilki konser ve organizasyon maliyetleri, borçlanma miktarı, personel konulu sorular sorulurken ve üstüne cevaplanmazken, yapılmaması oldukça manidardır. Şimdi de sorularımızın alınmaması, Bilecik Halkının bilgi edinme özgürlüğünün bu surette önüne geçilmesi de sabır taşımızı çatlatmıştır. En başından beri Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerine gerçekleştirilen bu olumsuz tutumun arkasındaki sebep anlaşılamamıştır. Bunun arkasında yatan neden korku mudur? Belediye karar organı olan meclisin bir parçası olan meclis üyelerimize yapılan saygısızlığı, akıl vermeye varan davranışları kabul etmediğimizi şiddetle beyan ederiz. Takdiri, sorumlu olduğumuz yüce Bilecik halkına bırakırız" ifadelerine yer verdiler.