EKONOMİ - 02 Temmuz 2024 Salı 14:33

Yeşilyurt Belediyesi 106 arsayı satışa çıkarıyor

A
A
A
Yeşilyurt Belediyesi 106 arsayı satışa çıkarıyor

Yeşilyurt Belediyesi, mülkiyeti belediye ait olan Mollakasım, Duranlar ve Samanköy Mahallelerindeki 106 arsayı ihale yöntemiyle satışa çıkartacak. Arsaların satışı, Devlet İhale Kanununun 45.maddesi gereği ‘Açık Teklif Usulü’’ ihale yoluyla yapılacak. İlk ihale 4 Temmuz Perşembe günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek.


Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından mülkiyeti belediye ait olan ve satışa çıkarılan arsaların ihalesi 4 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. ‘Açık Teklif Usulü’ ile yapılacak olan arsa satışlarının ihale toplantıları Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Encümen Salonu’nda belirtilen tarihlerde saat: 10:00’da yapılacak.


İhaleye katılacak olan kişilerin, belirlenen şartname ve eklerini Bin 250 TL karşılığında Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde temin etmeleri gerekirken, satış ihalesine katılabilmek için geçici teminat miktarlarının, Yeşilyurt Belediye vezneleri veya banka hesabına ihale saatinden önce mutlaka yatırılması gerekiyor. Satışa çıkartılan arsaların yanı sıra ihalelere yönelik detaylı bilgiler Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünden öğrenilebilecek.




Yeşilyurt Belediyesi 106 arsayı satışa çıkarıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Erdemli’de çocuklar yüzme kursuna akın etti Hava sıcaklığı ile birlikte nemin etkisinin hayatı zorlaştırdığı iller arasında yer alan Mersin’in Erdemli ilçesinde çocuklar havuzlara akın etti. Erdemli Belediyesi açtığı yüzme kurslarıyla hem çocukların keyifli anlar yaşamasını sağlıyor hem de alanında uzman eğitmenlerle yüzme eğitimi veriyor. Sıfır rakımından Toroslar’ın zirvesine sporun her dalında eğitim veren Erdemli Belediyesi, yaz spor kurslarına başladı. Bu kapsamda 6-15 yaş aralığında çocuklar yüzme kursu veriliyor. Erdemli Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünün profesyonel eğitmenleri tarafından ücretsiz yüzme eğitimi alan çocuklar, havuzlarda serinlemenin keyfini de çıkarıyor. Belediyenin yaz spor kurslarında beş bine yakın öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Mersin’de hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu, nem oranlarının yüzde 90’ı aştığı şu günlerde Erdemli Belediyemizin açmış olduğu yüzme kurslarına çocuklarımız akın etti. Yaklaşık binin üzerinde öğrencimiz iki ay boyunca burada yüzme kursu alacaklar. Bu sıcak günlerde onlar hem eğlenecek hem serinleyecek, bu da bizi mutlu edecek” diye konuştu. Yüzme kursuna geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ahmet Yıldız, “ Böyle bir faaliyet için teşekkürler, yaz tatilimiz dolu dolu geçiyor, çok eğleniyoruz burada yüzüyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” derken, Aslı Serin ise “ Belediyeye çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Şarkıcı Atilla Taş ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan hakim karşısında Şarkıcı Atilla Taş, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis talebiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından açıklama yapan Taş, ‘’Ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı’na hakaret etmem. Bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız’’ dedi. Şarkıcı Atilla Taş’ın, sosyal medya hesabından 2021 yılının Ağustos ve Aralık aylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli sözler yazdığı iddiasıyla zincirleme şekilde ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Atilla Taş ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık Taş, bazı art niyetli kişilerin ideolojik olarak fikirlerinden hoşlanmayabileceğini ancak bu kişilerin eski tweetlerine bakarak ‘bu adama nasıl zarar veririz’ şeklinde düşündüğünü söyleyerek, ‘’Cumhurbaşkanı, fikirlerini beğenelim veya beğenmeyelim bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır. O bayrak için bile saygıyı hak eder, saygı duymak zorundayım. Asla böyle bir fikrim ve düşüncem olmamıştır. Kendisine makamından ötürü de saygı duyuyorum. Olay tarihinde faiz indirimi nedeniyle dolarda ani bir yükseliş yaşandı, sonra merkez bankasının müdahalesiyle ani bir düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı olaya ilişkin açıklama yapıyordu, ben de bu açıklamalarına karşı ifade özgürlüğü kapsamında durum tespiti yaptım. Söz konusu paylaşımlarda hakaret içerikli bir söz bulunmamaktadır. 21 Aralık 2021 tarihli paylaşım da Cumhurbaşkanı’na yönelik değildir, ekonomi bürokratlarına yöneliktir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum’’ şeklinde konuştu. Sanık avukatı ise Cumhurbaşkanı’na yönelik herhangi bir hakaretin söz konusu olmadığını söyleyerek mahkemeden müvekkilinin beraatını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. ‘’Ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı’na hakaret etmem. Saygı duyacağız’’ Duruşmanın ardından salon önünde konuşan Taş, ‘’Söyleyecek bir şey yok, ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı’na hakaret etmem. Bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız’’ ifadelerini kullandı.