ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 15:45

Esenyurt’ta 10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3’üncü kez kurşunladılar

A
A
A

Esenyurt’ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli çetenin 10 milyon haraç istediği iddia edilen iş yeri tekrar kurşunlandı. Esenyurt’ta son bir haftada 10 işletmenin kurşunlanıp ardından haraç istendiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, Cumartesiyi pazara bağlayan gece Esenyurt Doğan Araslı Bulvarında yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütünün 10 milyon lira haraç isteğini reddettiği için evi ve iş yeri kurşunlanan vatandaşın iş yeri tekrar kurşunlandı. Cumartesiyi pazara bağlayan gece motosikleti ile gelen iki şüpheli işletmeye kurşun yağdırdı. Yaşanan o anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, gece saatlerinde motosikletiyle gelen iki kişinin işletmeye defalarca kurşun sıktığı ve çevredeki vatandaşların panik yaşadığı anlar yer aldı. Esenyurt’ta son bir haftada 10 iş yeri kurşunlandı Edinilen bilgilere göre, Esenyurt’ta son bir haftada 10 iş yerinin kurşunlandığı ve haraç istendiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ozan Erturan - Erdal Can İçelli

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray Belediyesi şehir trafiği için teknolojik çözümler üretiyor Aksaray’da şehir trafiğinin rahatlatılması ve teknolojik sistemlerin hayata geçirilip trafik akışının daha rahat ve daha güvenli olması için teknolojik gelişmelerle çözüm üretiliyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin sürekli büyüyüp geliştiğini bu çerçevede şehir içi trafiğin düzenlenmesi için yeni teknolojik çözümler ürettiklerini söyledi. Başkan Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağına akıllı trafik uygulaması için ilk düğmeye basıldığını açıkladı. Aksaray Belediyesinin son günlerde en yoğun trafik aksları arasında yer alan Toptancılar Sitesi Kavşağında başlattığı akıllı trafik uygulaması ile kavşak noktasında oluşabilecek karmaşanın da önlenmesi hedefleniyor. Yeni uygulama ile trafik akışının daha düzenli ve daha verimli hale getirilmesi öngörülüyor. Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağında incelemelerde bulunarak kavşak noktasında günün belirli saatlerinde aşırı yoğunluk yaşandığını ve akıllı trafik uygulamaları ile bu yoğunluğun minimize edileceğini kaydetti. Teknolojinin getirdiği imkanları kullanarak şehrin trafiğini daha dinamik hale getireceklerini belirten Başkan Dinçer, akıllı trafik uygulamalarının sağladığı avantajlardan bahsederek, “Akıllı trafik sistemi sayesinde trafik yoğunluğunu günün her saati takip edebileceğiz ve anlık verilere göre trafik ışıklarını ayarlayabileceğiz. Bu sayede zamandan tasarruf sağlanacak. Akıllı trafik sistemiyle bu kavşakta yaşanan yoğunluğu en aza indirgeyerek hem sürücülerimize hem de yayalarımıza daha güvenli ve hızlı bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyoruz. Bu kavşaktaki çalışmalar Aksaray’ımızın hızlı büyüme ve gelişimine uygun olarak planlandı. Bu kavşak Toptancılar Sitesi, üniversite, galericiler sitesi ve 50 metrelik bulvar yolumuzun kesişme noktasında bulunuyor. Yeni belediye binamızın taşınması ile bu kavşak önemli bir rol üstlenecek ve yaptığımız çalışmaların yerinde bir uygulama olduğunu gösterecek” dedi. Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir şekilde kavşak noktasında çalışmalara başladı. Artık ihtiyaca cevap vermeyen bölgede yeni kavşak, refüj çalışması yapılacağı daha sonra ise akıllı sinyalizasyon sistemi ile trafik güvenliği sağlanarak sürücülere ve yayalara güvenli bir ulaşım imkânı sunulacağı aktarıldı.
Bursa 6 ayda 2 bin 170 kedi ve köpek kısırlaştırıldı Osmangazi Belediyesi, 2024 yılının ilk yarısında 2 bin 170 sokak hayvanını kısırlaştırarak, Bursa’daki 17 ilçe belediyesi arasında en fazla kısırlaştırma yapan belediye oldu. Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesini engellemek, hem toplum güvenliğini sağlamak hem de can dostların hayatını koruma altına almak için kısırlaştırma çalışmalarına hız verdi. Sokaklarda devriye gezmenin yanı sıra gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, tespit ettikleri başıboş sokak hayvanlarını Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürerek kısırlaştırıyor. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılının ilk yarısında kedi ve köpek olmak üzere toplam 2170 sokak hayvanını kısırlaştırdı. Yürütülen kısırlaştırma çalışmalarıyla, sokak hayvanlarının toplum için tehlikeli olmasını engelleyen Osmangazi Belediyesi, can dostların yaşam hakkını da koruyor. 2024 yılının ilk yarısında yapılan kısırlaştırmalar ile Osmangazi Belediyesi, Bursa’daki 17 ilçe belediyesi arasında en fazla hayvan kısırlaştıran yapan belediye oldu. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra başta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvanın tedavi edilmesini de sağladı. 2024 yılının ilk 6 ayında 6 bin 562 sokak hayvanına bakım ve sağlık hizmeti verildi. 1664 sokak hayvanına koruyucu hekimlik hizmeti sağlandı. Merkezde, bakım ve tedavi uygulamalarının dışında 297 sokak hayvanı yeni sahiplerine kavuşturuldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 40 bin 150 kilogram kuru mamayı ilçenin çeşitli noktalarına bırakarak, can dostların aç kalmamalarını sağladı. Can dostlarımız, yaşamlarımızı daha da güzelleştiren canlılardır diyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Sokak hayvanlarının, kısırlaştırılıp sahiplendirilmesini doğru buluyoruz. Etkin kısırlaştırma ile artan başıboş hayvan popülasyonu azaltabiliriz. Dünyamızın, şehirlerimizin ve hayatlarımızın birer parçası olan sokak hayvanlarını uyutmak yerine, bu canlıların hayat şartlarını iyileştirmeyi, onlara daha iyi bir yaşam sağlamayı ve toplumda yaşanan sorunları azaltmayı hedeflemeliyiz” dedi.
Balıkesir Balıkesir’de Akıllı Ova Projesi tarımda önemli rol oynayacak Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Akıllı Ova Projesi, üreticilere büyük kolaylık sağlıyor. İlaçlama zamanından su kullanımına kadar, toprak analiziyle üreticinin desteklendiği projede üreticinin tarımsal üretim planlaması yapılıyor. Proje kapsamında yapılan eğitimlerde, modern tarım teknikleri ve teknolojileri, bilinçli gübreleme ve sulama, toprak koruma ve tarımsal üretimde verimi artırma gibi konularda bilgiler verilerek Akıllı Ova Projesinde yürütülen çalışmalarda kırsal mahallelerde gözlem drone uçuşları ile toprak analizleri yapılarak haritalandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Balıkesir Bigadiç İlçesinde hayata geçirilen Akıllı Ova Projesi kapsamında Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, İlçe Müdürü Tezcan Koç yürütülen çalışmalara eşlik ederek toprak analizi yaptı. İl Müdürü Erkan Alkan, uygulanan projenin üreticilerin yetiştireceği ürünün gübrelenmesinden sulanmasına kadar modern tarım teknikleri ile oluşturulan toprak haritalarıyla desteklenerek kaynak israfının önlenmesi, verim ve kalite artışı ile tarımsal üretimin planlanmasının önemine değinerek diğer ilçelerde de projenin yaygınlaşacağından bahsetti. Tarım arazilerinde ekipmanlar, sensörler, veri toplama sistemleri, drone ve yapay zekâ gibi modern teknolojiler kullanılarak toprak ve su kaynaklarının daha verimli kullanımı sağlanacak, toprak kirliliği, sulama ve gübreleme israfları azaltılacak, hastalık ve zararlılara karşı daha etkili bir mücadele yürütülerek çiftçilerin refahı ve tarımsal potansiyel en üst seviyeye çıkarılması planlanlanıyor.