ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 05:53

Tüfek ve satırla ev basıp haraç istedi, meydan dayağı yedi

A
A
A

 Aksaray’da haraç istediği akrabasının evine tüfek ve satırla giden şahıs adeta meydan dayağı yedi. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan şahıs, baba ve oğul tarafından darp edilip polise teslim edilirken; baba, polis ekipleri gelene kadar kanlar içinde kalan yaralının üstünde oturup bekledi.

Olay, gece saat 02.00 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 5330 Sokak'ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, akrabası C.İ.’den (53) haraç istediği iddia edilen O.İ. (41) gece yarısı akrabası C.İ.’yi arayarak haraç almaya geldiğini söyledi.

Tüfek ve satırı alıp 68 AAP 158 plakalı otomobille akrabası C.İ.’nin evinin önüne gelen O.İ. haracını almak için C.İ.’yi aşağıya çağırdı. Oğlu S.İ. (29) ile aşağıya inen C.İ. haraç almaya geldiğini iddia ettikleri O.İ.’yi darp etti. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı darbelerle kanlar içinde kalan O.İ. ağır yaralanırken kavgayı gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri gelene kadar O.İ.’nin kaçmaması için kollarını tutup üzerinde bekleyen C.İ., polis ekiplerinin gelmesi üzerine yaralı şahsa, “Bir daha akıllı oluyorsun. Bunda bir daha af olmaz. Onu da sana söyleyeyim, Akıllı ol oğlum” deyip şahsı “Alın abi” diyerek ekiplere teslim etti. Olay yerine gelen 112 acil yardım ekipleri ağır yaralı şahsa ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Ardından ambulansa bindirilen O.İ. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Şahsın baskına geldiği araçta arama yapan polis ekipleri bir adet tüfek ve bir adet satır ele geçirdi. O.İ.’nin dün gündüz de baba ve oğulun dükkanına gidip silah çektiği, haraç istediği ve bu nedenle baba ve oğlun da polis merkezine giderek şikayetçi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili baba ve oğul gözaltına alınırken Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı. 

Yasin Can

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ula ve Karabörtlen’de orman yangınlarını önleme çalışmaları başladı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarını önleme çalışmaları kapsamında Ula ve Karabörtlen bölgelerinde yol kenarı diri örtü temizliği gerçekleştirdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı tedbir almak amacıyla yoğun bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, Ula ve Karabörtlen bölgelerinde yol kenarlarında bulunan diri örtü temizlendi. Temizlik çalışmaları, yangınların yayılmasını önlemek ve ormanların korunmasını sağlamak amacıyla düzenli olarak yapılıyor. Orman yangınları, özellikle yaz aylarında büyük bir risk oluşturuyor. Yol kenarlarında biriken kuru otlar ve bitki örtüsü, yangınların hızla yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle, yol kenarı temizliği yangınların önlenmesinde hayati bir rol oynuyor. Muğla Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar, ormanların korunması ve yangın riskinin azaltılması adına büyük bir önem taşıyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu tür temizlik çalışmalarının diğer bölgelerde de devam edeceğini belirtti. Orman yangınlarının önlenmesi için bölge halkının da bilinçlendirilmesi ve destek vermesi gerektiği vurgulandı. Yangın riski taşıyan alanlarda dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulunuldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün orman yangınlarını önleme çalışmaları, bölgenin doğal güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak adına kararlılıkla devam ediyor.
Zonguldak Gelinlik deneyen ücretini ödeyecek Ankara’da gelinlik deneyip satın almayanlardan ücret alınacağının duyurulması üzerine Zonguldak’taki esnaf Şule Darakcı, uygulamanın doğru olsa bile müşteri kaybına neden olacağı endişesini taşıdığını ifade etti. Alınacak ücret henüz tarifeyle belirlenmezken Darakcı, böyle bir uygulamayı hayata geçirmeyeceklerini ifade edip "Hepsi çok narin kumaş, taş ve dantellerden yapıldığı için denerken deforme oluyor. Uygulama doğru olsa da hayata geçirmenin müşteri kaybına neden olacağını düşünüyoruz" dedi. Haziran ayıyla birlikte düğün ve nikah sezonu da açıldı. Bu sezonla birlikte gelinlik provası yapanların sayısı da artmaya başladı. Ancak gelinlik denemeleri yapmak isteyenlerin sayısı artınca Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası gelinlik denemelerinden ücret alınacağı duyuruldu. Ancak ücret tarifesi henüz belirlenmedi. Uygulamaya göre deneme ücreti alınan gelinliğin satın alınması halinde söz konusu ücret gelinliğin fiyatından düşülecek. Uygulama bazı esnaflar tarafından doğru bulunurken, bazıları ise müşteri kaybına neden olacağı endişesine yaşıyor. Ancak, Zonguldak’ta gelinlik satan esnaf Şule Darakcı, gelinlik provalarından ücret almayacaklarını açıkladı. Darakçc, "Gelinlik başına ücret uygulaması büyükşehirlerde başladı. Ama biz Zonguldak’ta böyle bir uygulamaya geçmeyi düşünmüyoruz. Çok mantıklı bir uygulama aslında. Çünkü gelinlik maliyetleri çok yüksek. Hepsi çok narin kumaş, taş ve dantellerden yapıldığı için deforme oluyor. Gerçekten uygulama doğru ama biz hayata geçirmiyoruz. Çünkü müşteri kaybına neden olacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.