ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 18:03

İzmir’deki orman yangını Kuşadası’nı duman bulutuna boğdu

A
A
A
İzmir’deki orman yangını Kuşadası’nı duman bulutuna boğdu

İzmir’in Selçuk ilçesi yakınlarında çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve çevredeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yangın, Kuşadası’na kadar ulaşan yoğun bir duman bulutuna sebep oldu. Yangının oluşturduğu bu yoğun duman, Kuşadası’nda güneşin ışınlarını engelleyerek adeta karanlık bir örtü oluşturdu.

 

Yangın nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar büyük endişe yaşarken, yangının kontrol altına alınması için çok sayıda itfaiye ekibi ve yangın söndürme helikopteri seferber edildi. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın, Kuşadası’nda olağan dışı görüntülere sahne oldu. Güneşi kapatan yoğun duman bulutları, şehri karanlığa gömerken, gökyüzünde beliren kızıllık ise görenleri hayrete düşürdü. Vatandaşlar, bu sıra dışı doğa olayını görüntülemek için cep telefonlarına sarılırken, yetkililer ise bölgedeki halkı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yangının bölgedeki ormanlık alanlara verdiği zarar henüz tam olarak tespit edilememiş olsa da, ilk belirlemelere göre geniş bir alanda etkili olduğu düşünülüyor. Yetkililer, yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

İsmail Ümit Dilşen



İzmir’deki orman yangını Kuşadası’nı duman bulutuna boğdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da provokasyon amaçlı paylaşım yapan 6 şüpheli yakalandı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden provokasyon amaçlı paylaşım yapan 6 şüpheli, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele, Güvenlik Şube ile İstihbarat Şube Müdürlükleri, sosyal medya üzerinde provokasyon yapan hesaplara yönelik ortak çalışma başlattı. Dün akşam Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden provokasyon amaçlı paylaşım yapan hesaplar Siber Polisi ve istihbarat birimlerince tespit edildi. Söz konusu provokasyon amaçlı hesap sahiplerinin kimlik bilgileri belirlendikten sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü ile paylaşıldı. Kayseri’de yaşanan olaylarla ilgili kışkırtıcı ve halkı tahrik eden hesap sahibi 6 şüpheli İstanbul’da 10 ayrı adrese düzenlenen operasyonla yakalandı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçu Sosyal medyada sığınmacı karşıtlığı ve Türk düşmanlığına yönelik kamuoyunda karşılıklı nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları tespit edilen söz konusu şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Gözaltına alınan 6 hesap yöneticisinin emniyetteki ifade işlemleri devam ederken, şüphelilere “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçları kapsamında soruşturma açıldığı öğrenildi. Bakan Yerlikaya açıklama yaptı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Türkiye genelinde 5. kol faaliyetinde bulunan sosyal medya provokatörlerine ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, “30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin bot, paylaşımların yüzde 68’nin ise provokatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi, diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provokatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.
Sinop Sinop’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu Sinop’ta 1 Temmuz’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı. Sinop İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Saat 18.00’de başlayan etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kabotaj Bayramı kutlamalarında yüzme, halat çekme ve yağlı direk yarışmaları yapıldı. Halat çekme yarışmasında Almira Gezi Teknesi takımı birinciliğe adını yazdırarak koç sahibi oldu. Erkekler serbest yüzme yarışında Bertuğ Ege Oğuz, birinciliği elde ederek çeyrek altın kazandı. Yağlı direk yarışmasında ise birinciliği geçen senenin birincisi Önder Akkaya tekrar elde etti. Etkinlikler kapsamında konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Geleneksel yarışmalarımız yağlı direkte bayrak kapma yarışması denizcilik ve kabotaj bayramımızın içerisinde yer alan en güzel, en heyecanlı etkinliklerimizden birisi. Biraz adrenalin yükseliyor ve heyecan artıyor. Şuanda sağlıklı bir şekilde yarışmayı bitirdik. Diğer yarışmalar da çok güzeldi. Kano yarışmaları, yüzme yarışmaları, yelken yarışmaları gerçekten harikaydı. Suyun içerisindeki halat yarışması çeşitlilik kattı. Halkımız bu tür etkinlikleri çok seviyor ve gelenekten gelen etkinlikleri devam ettiriyor. Dışarıdan gelen turistlerimiz yarışmaları izlerken daha çok heyecanlanıyor, daha çok mutlu oluyor. Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük Atatürk, kurtuluş savaşımızın öncülüğünde liderlik yaptı. Mücadeleyi yalnızca karada değil, denizlerde de egemenliğimizi sağlamak için büyük bir mücadele verdi. Kabotaj bayramıyla da denizlerde egemenliğimiz sağlanmıştır. Mavi vatanda Türk bayrağı ilelebet payidar kalacaktır ve yükselecektir. Katılan herkese ve yarışmacılara çok teşekkür ediyorum” dedi. Yağlı direk yarışında sekizinci kez bayrağı alan ve koç kazanan Sinoplu Balıkçı Önder Akkaya ise; “Geçen sene olduğu gibi bu sene de kabotaj bayramı etkinliklerine katıldım. Mutluyum. Bayrağı sekizinci kez alıyorum. Koçu da aldık, akşam çevireceğiz. Diğer yarışmacı arkadaşlar da gayet iyilerdi. Bana nasipmiş. Mutluyum” ifadelerine yer verdi. Düzenlenen etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin, Ali Osman Bulat, Sinop İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Ferhat Kuran, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, çeşitli kamu kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. (OSM-
Ankara İletişim Başkanı Altun: “Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılan provokasyonları yakından takip ediyoruz” İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir” dedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir süredir Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir. Türkiye düşmanı unsurların başını çektiği bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, devletimizin tüm unsurlarıyla birlikte özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı. Açıklamada, “Bu kapsamda özellikle sosyal medyanın birçok platformunda ortaya atılan asılsız iddialara, manipüle edilmiş bilgilerle kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve vatandaşlarımızı provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karşı devletimizin ilgili birimleri İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalara destek olmak amacıyla her zaman olduğu gibi asılsız haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz” denildi.