GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 15:18

Baksan’da sorunsuz üstyapı için çalışmalar sürüyor

A
A
A
Baksan’da sorunsuz üstyapı için çalışmalar sürüyor

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki yol ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, Uluönder Mahallesi’nde yer alan Baksan Sanayi 3072. Sokak’ta kaldırım desenli asfalt çalışmalarına başladı. Kaldırım çalışmasının ardından asfalt serim işlemi gerçekleştirilecek.


Tepebaşı Belediyesi, sorunsuz bir üstyapı amacıyla gerçekleştirdiği yol ve kaldırım çalışmalarını, kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de sürdürüyor. Ekiplerin birçok mahallede eş zamanlı olarak yaptığı asfalt çalışmaları, kilit taş, bordür ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Uluönder Mahallesi Baksan Sanayi Sitesi 3072. Sokakta kaldırım desenli asfalt serim işlemi gerçekleştiriliyor. Kaldırım çalışmalarının ardından ise asfalt serim işlemi yapılacak.


Öte yandan Yukarı Söğütönü Mahallesi’nde, Şarhöyük ve Fevzi Çakmak muhtelif yollarda reglaj çalışması gerçekleştiriliyor.


Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, üstyapı çalışmalarının belirlenen program çerçevesinde süreceğini bildirdi.



Baksan’da sorunsuz üstyapı için çalışmalar sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kurnaz: “Katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışını ön planda tutuyoruz” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını söyledi. Samsun’un İlkadım Belediyesi 2025-2029 yılları stratejik plan çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, plana dahil edilen belediye personeline bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlkadım Belediyesi Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. Çalışmalarda şeffaf belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, “Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar İlkadım için yapılanların çok daha fazlasını yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz 2025-2029 yılları stratejik planımızın çalışmalarını sürdürüyoruz. Tasarruf tedbirlerini gözeterek hazırladığımız stratejik planımıza, Büyükşehir Belediyesini, kamu kurumlarını, üniversitelerimizi, STK’ları, özel sektörü, vatandaşlarımızı, muhtarlarımızı paydaş olarak dahil ediyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın ve muhtarların taleplerini göz önünde bulunduruyoruz. Çalışmalarımızda; katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışıyla ön planda tutuyoruz. Türkiye Yüzyılı ve gelecek vizyonlarımızı da göz önünde bulundurarak hazırladığımız stratejik planımızı ekim ayında meclisimizin gündemine getirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızın, İlkadım’ımıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konya Türkiye’nin ilk ve tek “Zaman Müzesi” Selçuklu’da Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ile kültür turizmine kazandırılan Türkiye’nin ilk ve tek Zaman Müzesi’nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor. Konya’nın binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarihi Sille Mahallesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk Zaman Müzesi, Roma döneminden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan zaman kavramıyla ilgili birçok eser ile ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından tarihe vefa kapsamında turizmin geliştirilmesi, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması amacıyla 2012 yılında restorasyonu tamamlanan ve Sille Şapeli’nde kurulan müzede, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait yüzlerce yıl kullanılan zamanı gösteren araçlar sergileniyor. “Zamanı ve geçmişi günümüze taşıyan birçok eser müzede yer alıyor” Sille’nin binlerce yıl süren çok dinli ve çok kültürlü yapısını yansıtan müze, Sille’de Baraj yolunun güney-batı kısmında kalan mezarlığın üzerinde yer alıyor. Bu yönüyle Müslüman ve Hristiyan mezarlıklarıyla yan yana ve iç içe olan müzenin ilgi çeken eserleri arasında Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, muvakkitler tarafından düzenlenen ve genel kullanıma tanzim edilen ruznameler, cep ve masa takvimleri ve resmi dairelerde kullanılan el yazma-baskı takvimler yer alıyor. Ayrıca altın, gümüş köstekli cep saatleri, Türk Hava Kurumuna ait, illere göre coğrafik ve ekonomik verilerin bulunduğu cetvelli takvim, Roma dönemi arkeolojik güneş saati örneği ve halen Konya Hacı Hasan Camisi kıble duvarında bulunan Osmanlı dönemi güneş saati reprodüksiyonu gibi birçok eser dikkat çekiyor. Müzede 170 yaşındaki saat, 200 yaşındaki takvim bulunuyor. Sille Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" çerçevesinde "Süreklilik Ödülü"ne de sahip. Zaman Müzesi pazartesi günü hariç haftanın 6 günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.