GÜNDEM - 30 Haziran 2024 Pazar 09:37

Haziran ayında kara pekmez döküp yedi

A
A
A
Haziran ayında kara pekmez döküp yedi

Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan Bülent Erkan, Haziran ayında kar üzerinde yemek keyfi yaşadı.


Ülkenin dört bir tarafında sıcak etkili olurken Erzurum’un yüksek kesimlerinde kar eksik olmuyor. İspir’in karla kaplı dağlarında yaşayan ve yöre halkı tarafından ’Dağların Oğlu’ olarak bilinen, kendini doğal yaşama adayan profesyonel dağcı Bülent Erkan, dut pekmezini kara döküp kaşıkla yedi.


Kış döneminde yaptığı igloda kalan Erkan, yaban hayvanları ile olan çekimleriyle de dikkat çekiyor. Yedigöl Mahallesi kırsalında zirvede bulunan kar üzerinde karpuz kesen Bülent Erkan, dut pekmezini kar üzerine dökerek kaşıkla yedi. Doğal hayatın son derece sağlıklı olduğunu söyleyen Bülent Erkan, “Karla birlikte dut pekmezi çok güzel oluyor. Haziran ayında böyle bir ortamda karlı pekmez ve karpuz yemek çok keyifli” diye konuştu.



Haziran ayında kara pekmez döküp yedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının batı bölgelerimizde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu 32 İstanbul: Az bulutlu ve açık 32 İzmir: Az bulutlu ve açık 36 Adana: Parçalı ve az bulutlu 36 Antalya: Az bulutlu ve açık 36 Samsun: Parçalı bulutlu 31 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26 (Yağışların, iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.) Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 (Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.) Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 36
Samsun Samsun’a vali yardımcısı ve kaymakam ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kaymakam atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama kararlarına göre Samsun’da vali yardımcılıkları ve kaymakamlıklarda değişiklikler oldu. Kararlara göre Samsun’da 4 ilçeye kaymakamlık ataması ve 2 yeni vali yardımcısı ataması gerçekleştirildi. Samsun’un yeni kaymakam ve vali yardımcıları şöyle oldu: Manisa Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Samsun Çarşamba Kaymakamı olarak atandı. İstanbul Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Samsun Bafra Kaymakamı olarak atandı. Diyarbakır Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Samsun Tekkeköy Kaymakamı olarak atandı. Bursa Vali Yardımcısı Şeref Aydın, Samsun Canik Kaymakamı olarak atandı. Denizli Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Samsun Vali Yardımcısı olarak atandı. Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Samsun Vali Yardımcısı olarak atandı. 6 ilçedeki mevcut kaymakamların yeni görev yerleri de şu iller oldu: Samsun Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İstanbul Şişli Kaymakamı olarak tayin oldu. Samsun Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Ankara Çubuk Kaymakamı olarak tayin edildi. Samsun Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Kilis Musabeyli Kaymakamı olarak tayin oldu. Samsun Salıpazarı Kaymakamı Salih Başara, Artvin Yusufeli Kaymakamı olarak tayin oldu. Samsun Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Balıkesir Vali Yardımcısı olarak tayin oldu. Samsun Tekkeköy Kaymakamı Polat Kara, Çanakkale Vali Yardımcısı olarak atandı.