GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 08:53

Kayseri’de milli maç programı iptal edildi

A
A
A
Kayseri’de milli maç programı iptal edildi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla milli maç için düzenlenecek olan dev ekran yayınının iptal edildiğini duyurdu.


Paylaşımında milli maçın izlenmesi için düzenlenecek olan dev ekran yayınının iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyuran Başkan Büyükkılıç, “Değerli hemşehrilerimiz, görülen lüzum üzerine yarın akşam planladığımız “Milli Maç” yayınımız iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Uğruna cinayet işlenen ev kundaklandı Adana’da deprem korkusu yaşayan halasına yaptığı prefabrik evin 300 bin lira parasını isteyen genci öldürdüğü öne sürülen iki şüpheli tutuklanırken, uğruna cinayet işlenen ev gece kundaklanarak kullanılamaz hale geldi. Olay, 1 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında Çukurova ilçesine bağlı Dört Mahallesi Topalak Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, kaynak ustası ve kebapçı olan Burak Kayacan (36), depremde yaşadığı korkudan sonra apartman dairesinden oturamayan halası Hülya A. için evinin karşısında bulunan arsaya prefabrik ev yaptı. Kayacan, halasına ev yaptığı tarihten günümüze kadar alacağı olan 300 bin TL’lik masrafını alamadı. Burak halası Hülya A.’yı arayarak alacağını istedi. Yapılan telefon konuşmasında Hülya A.’nın, "Parayı ödemeyeceğiz, orası bizim evimiz" yanıtını verdiği ileri sürülürken, Burak Kayacan’ın ise, "Bu evi yıkarım, size de yar etmem" cevabını verdiği iddia edildi. Lojistik şirketinde çalışan Kemal A., ertesi gün Gaziantep’ten gelerek oğlu Emre Kaan A. (27), Akın A. (26) ve arkadaşları S.G., M.T.A., Ali T. ile Burak Kayacan’ın evini bastı. Evi basan A. ailesi ve beraberindeki 3 kişi küfür ederken olayda tabanca da kullanıldı. Açılan ateş sonrası Burak, evinde bulunan av tüfeği ile karşılık verdi. Kavga bir anda silahlı çatışmaya dönüşürken Kemal A. bacağından, Burak Kayacan göğüs ve karnından, bacanağı Mahmut Demir ise (46) ayağından vuruldu. Ağır yaralanan Burak kanlar içerisinde yere yığılırken çevredeki vatandaşlar tarafından Çukurova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayın şüphelileri ise kaçtı. Kemal A. ile Mahmut Demir’in hastanede tedavileri devam ediyor. "Suçları birbirlerinin üzerlerine attılar" Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Kayacan’ın kuzeni Emre Kaan A. ve arkadaşı Ali T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Emre Kaan A. ile Ali T. suçlamaları birbirlerinin üzerine attı. Diğer 4 kişi ise savcılıktan serbest kaldı. "Uğruna cinayet işlenen ev kundaklandı" Burak Kayacan’ın halası Hülya A.’ya yaptığı prefabrik ev gece yakıldı. Yangın ihbarı üzerine itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangını söndürdü. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi.
Malatya Battalgazi Belediyesi Temmuz Ayı Olağan toplantısını tamamladı Battalgazi Belediye Meclisi, temmuz ayı olağan toplantısını Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Temmuz ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Haziran ayı olağan toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan toplantısında imar konuları ağırlıklı olmak üzere 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. ‘’Hepimizin tarihe karşı sorumluluğu var’’ Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, rezerv alan sorununa dikkat çekti. Taşkın, Niyazi Mısri ve Emeksiz mahallelerinin yüzde 99’unun yıkıldığını, büyük firmaların bu mahallelere girdiğini ancak inşaatların mahkemelerden kaynaklı bir türlü başlayamadığını, sorunun birkaç mahkemelik yerden kaynaklandığını ifade ederek, "Sadece Saray Mahallesi’nde 4 bin 500 hak sahibi var. Bunlardan 7’si dava açtığı için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alıyor. 7 kişi, 4 bin 500 kişiyi bekletiyor. Devletimiz gereken tüm desteğini deprem bölgesine veriyor. Bizlerde çözüm odaklı olursak devlet millet beraber sorunları hızlı bir şekilde çözeriz. Yalnız burada rant eleştirisi yapılıyor, bu nasıl bir rant anlamıyorum. Bu cümleyi kurmak kolay, bu cümlelere kulak kabartacak halimiz yok. Kaybedecek zamanımız da yok. Bunun partisi yok. Siyaset yapmadan bu şehri bir an önce ayağa kaldırmalıyız" dedi. İmar sorunlarını da büyük ölçüde giderdiklerini belirten Taşkın, "İmar ile büyük bir sorunu aştık. Buna rağmen istenilen seviyede değiliz. Tarih sadece sonuçlara bakıyor. Hepimiz tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim ve bu şehri bir an önce ayağa kaldıralım. Sizlerden ricam, oralarda eşiniz dostunuz arkadaşınız mutlaka vardır. Gidip konuşalım, ayrı ayrı ya da beraber fark etmez. Ama gidip ikna edelim ve inşaatlar başlasın" ifadelerini kullandı. Battalgazi Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısını 6 Ağustos Salı günü saat 14.30’da gerçekleştirecek.
Balıkesir Manyas’ta AFAD personeli deprem eğitimi veriyor Balıkesir İl Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli tarafından Balıkesir’in Manyas ilçesinde iki gün nazari ve tatbiki eğitim veriliyor. 1. derece deprem bölgesinde bulunan Manyas ilçesinde AFAD personeli tarafından kurum amirleri, muhtarlar ve diğer kamu ve özel sektör personeline doğal afetlere karşı nazari ve tatbiki eğitim veriliyor. Müftülük toplantı salonunda nazari eğitim verilirken, tatbiki eğitim de Manyas merkez Çarşı cami bahçesinde yapılıyor. Manyas Kaymakamı Emre Yeşil’in katkı ve katılımlarıyla gerçekleşen eğitim toplantılarından doğal afet anında ilk yapılacak işlemler ve korunma yöntemleri ve çadır kurulması gösterildi. AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, 2013 yılında “Afete hazır Türkiye" projesi kapsamında, afet öncesi hazırlık, afet sırası müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları olması gerektiğini, 2021 yılında Afet farkındalık yılı ilan edildiğini söyledi. Cumhuriyet’in 100. yılında Balıkesir’de 1120 personele arama, kurtarma eğitimi verildiğini, Manyas Kaymakamı Emre Yeşil’in AFAD il Müdürlüğünü ziyaret ederek, farkındalığın arttırılması Manyas ilçesinde yeni eğitimler başlatılması isteği üzerine Manyas’ta afet farkındalık, deprem öncesi, deprem sonrası ve deprem sırası eğitimleri verildiğini belirtti. Manyas -Gönen-Yenice fay hattı bulunduğunu bu nedenle eğitimin önemine vurgu yaptı. Manyas’ta iki tane deprem ölçüm istasyonu, Balıkesir’de ise 432 tane deprem ölçüm istasyonu olduğunu söyledi. Şahin, Balıkesir’de 1639 Afet ve Acil toplanma alanları bulunduğunu, bunların 50 tanesinin de Manyas ilçesinde bulunduğunu söylerken, bu alanların e-devlet üzerinden görülebileceğini belirtti. Manyas Kaymakamı Emre Yeşil ise "Manyas ilçemiz maalesef 1. derece deprem bölgesinde bu nedenle deprem konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirme noktasında ve depremi gündemden düşürmemek için AFAD İl Müdürlüğümüzden eğitim yapılmasını istedik, sağ olsunlar ilçemize gelerek iki gün süreyle eğitim verdiler ben kendilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.