ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 23:59

İzmir merkezli DEAŞ operasyonunda 18 tutuklama

A
A
A
İzmir merkezli DEAŞ operasyonunda 18 tutuklama

 DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik İzmir merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınan 29 şüpheliden 18'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, İzmir ili Torbalı ilçesi yapılanması ve Rize, Tokat illeri gençlik yapılanması tespit edildi. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 24 Nisan - 1 Temmuz tarihlerinde 3 aşamalı olarak İzmir, Rize, İstanbul, Tokat ve Kocaeli'de operasyon düzenlendi. Operasyonlarda hakkında gözaltı kararı bulunan 30 şüpheliden 29'u gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise, yasak yayın kapsamında bulunan 36 kitap, 3 not defteri, 1 tabanca, 9 tabanca fişeği, 1 av tüfeği, 30 av tüfeği fişeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

18 tutuklama

Gözaltındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 10'u adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 1 şüpheli de mükerrer soruşturma nedeniyle serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında bir kitapevi de idari faaliyet kapsamında mühürlenerek ticari ve sınai faaliyetlerden men edildi.


Ali İhsan Çiftçi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Dağı’nda dağcılar kar ve fırtınaya rağmen zirveye ulaştı Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı eteklerinde yaz havası yaşanırken, zirvede ise adeta kara kış yaşanıyor. Yerli ve yabancı dağcılar, kar ve fırtınaya rağmen zirveye tırmanışlarına devam ediyor. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan 5 bim 137 rakımlı Ağrı Dağı’nın yüksek kesimleri ve zirvesinde Temmuz ayına rağmen kar yağışı, fırtına ve sis etkili oluyor. Birçok dinde kutsal sayılan, terörden arındırıldıktan sonra tırmanışa açılan ve yaz-kış dağcı gruplarını ağırlayan Ağrı Dağı’na tırmanmak için harekete geçen bir grup dağcı, Dağcı ekip lideri Mehmet Gengil ile birlikte kar ve tipiye rağmen zirveye ulaşmayı başardı. Türk, Danimarkalı ve Alman dağcıların yer aldığı ekip başarıyla tamamladıkları zirve tırmanışını “Cihanı titreten Türk” olarak bilinen Koca Yusuf’a armağan etti. Uzun ve yorucu bir tırmanışın ardından zirveye ulaşam dağcılardan Kerem Karay yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Unutulmaz Dağcılık faaliyetleri arasına bir yenisi daha eklendi. Uzun ve yorucu bir tırmanış sonrasında adına yakışan bir zirve gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda bir kaç defa Uludağ, defalarca Spil Dağı, geçen yıl Erciyes, bu yılın kış aylarında Bozdağ derken Dağların Efsanesi Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı bugüne kısmet oldu. Ağrı Dağı tırmanışı Yüksek irtifaya alışmak için 3 etapta gerçekleştiriliyor. 2 Temmuz’da Ağrı Dağı Çevirme mevkii 2200 metreden başlayan tırmanış ile ilk gün 3200 metre kamp alanına, 3 Temmuz’da 3200 metre kamp alanından 4200 metre kamp alanına ve 4 Temmuz gece 4200 metre kamp alanından çıkarak Ağrı Dağı 5137 metre zirveye ulaştık. Yoğun kar fırtınası, eksi 15 derece soğuk ve yoğun sise rağmen o gün Ağrı Dağında çok sayıda dağcı mevcuttu, tırmanış gerçekleştiren dağcıların bir çoğu yabancı dağcılardı, buraya başta Rusya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Dünyanın bir çok yerinden dağcılar geliyorlar, bizim ekipte Almanya ve Danimarka’dan gelen dağcılar vardı. Ağrı Dağı Zirve tırmanışı faaliyetinde emeği geçen başta Mehmet Gengil hocamız olmak üzere Metin hoca, Ümit Yavuz, genç dağcı Devrim Gengil ve tüm ekibe teşekkür ve saygılarımı sunuyorum, ileriki sportif faaliyetlerinde başarılar diliyorum. Ağrı Dağı Zirve tırmanışı faaliyetimiz seneyi devriyesinde andığımız tarihimizin en büyük sporcusu Nam-ı diğer ’Cihanı Titreten Türk’ Koca Yusuf hatırasına armağan olsun. Milli Takımımıza da Avrupa Şampiyonasında başarılar diliyorum”
Mardin Mardian Mall AVM Meslek Atölyeleri çocukları geleceğe hazırlıyor Mardian Mall Alışveriş Merkezi, çocukların yeteneklerini geliştirmelerine ve farklı meslek alanları hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği meslek atölyeleri ile dikkat çekiyor. Bu etkinlikler, çocukların geleceğe daha donanımlı adımlarla ilerlemelerine yardımcı oluyor. Üniformalı meslekler hakkında sohbet edip, kendilerini bir üniformalı meslekte resmetme fırsatı sunulan bu atölye, çocukların farklı meslek dallarını daha yakından tanımalarına imkan sağlıyor. Resim yeteneklerini kullanarak, hayal ettikleri meslekleri sanatsal bir bakış açısıyla ifade edebiliyorlar. Mardian Mall AVM Müdürü Mahmut Yıldızhan, “Yaptığımız meslek atölyeleri etkinliğimiz çocukların dikkatlerini geliştirmelerine yönelik. Yönergeleri dikkatli dinleyip uygulamaya geçerek, yoğunlaşma ve odaklanma becerilerini artırıyorlar. Mardian Mall AVM olarak, alışverişten çok daha fazlasını sunuyoruz. Çocukların geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmak için meslek atölyelerimizi düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Yıldızhan, “Mardian Mall olarak, sosyal ve kültürel aktivitelere büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için düzenlediğimiz meslek atölyeleriyle, onların farklı meslek dallarını tanımalarını ve bu alanlarda yeteneklerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Alışveriş merkezimiz, bu tür etkinliklerle sadece bir alışveriş noktası olmanın ötesine geçerek, topluma değer katmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
Bilecik Küre köyü muhtarının, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan talebi Küre Köyü Muhtarı Eyüp Seylan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya bir dosya vererek, köyleri için hayati bir önem taşıyan tarımsal sulama sorununu dile getirdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı dün bir takım açılış ve ziyaretler için Bilecik’e geldi. Bakan Yumaklı, İl Genel Meclis Salonu’nda tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve yatırımcılar ile buluştu. Bu esnada Küre Köyü Muhtarı Eyüp Seylan köylerindeki bir sorunu dile getirdi. Seylan, "Bakanım bizim yıllardan beri hasretini çektiğimiz tarımsal sulama sorunumuz vardır. Daha önceleri Sakarya nehrinden pompajla su basarak sulama yapılmaya çalışılmış ancak maliyetler yüzünden başarılı olmamıştır. Bir kısmı açık kanal, bir kısmı da kapalı olan sulama sistemi hiç kullanılmamış şu anda atıl vaziyette beklemektedir. Hâlbuki Kızıldamlar barajında kendi cazibesiyle sulama yapma imkânı bulunduğuna inanıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla barajın su tutma kapasitesi 11 milyon metreküp, sulamada kullanılan su miktarı ise 6 milyon metreküptür. Suyun Küre Köyü tarım arazisine inmesiyle 4 bin dekar daha sulu tarıma elverişli arazimiz sulama imkânına kavuşacaktır. Barajın yükseklik kodu buna elverişlidir" ifadelerine yer verdi. Bakan Yumaklı gerekli notlarını alarak köyün bu sorununu kısa sürede çözeceklerini dile getirdi.