GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 08:44

Samsun’a vali yardımcısı ve kaymakam ataması

A
A
A
Samsun’a vali yardımcısı ve kaymakam ataması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kaymakam atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama kararlarına göre Samsun’da vali yardımcılıkları ve kaymakamlıklarda değişiklikler oldu.


Kararlara göre Samsun’da 4 ilçeye kaymakamlık ataması ve 2 yeni vali yardımcısı ataması gerçekleştirildi. Samsun’un yeni kaymakam ve vali yardımcıları şöyle oldu:


Manisa Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Samsun Çarşamba Kaymakamı olarak atandı.


İstanbul Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Samsun Bafra Kaymakamı olarak atandı.


Diyarbakır Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Samsun Tekkeköy Kaymakamı olarak atandı.


Bursa Vali Yardımcısı Şeref Aydın, Samsun Canik Kaymakamı olarak atandı.


Denizli Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Samsun Vali Yardımcısı olarak atandı.


Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Samsun Vali Yardımcısı olarak atandı.



6 ilçedeki mevcut kaymakamların yeni görev yerleri de şu iller oldu:


Samsun Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İstanbul Şişli Kaymakamı olarak tayin oldu.


Samsun Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Ankara Çubuk Kaymakamı olarak tayin edildi.


Samsun Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Kilis Musabeyli Kaymakamı olarak tayin oldu.


Samsun Salıpazarı Kaymakamı Salih Başara, Artvin Yusufeli Kaymakamı olarak tayin oldu.


Samsun Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Balıkesir Vali Yardımcısı olarak tayin oldu.


Samsun Tekkeköy Kaymakamı Polat Kara, Çanakkale Vali Yardımcısı olarak atandı.



Samsun’a vali yardımcısı ve kaymakam ataması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yıkımı gerçekleştirilen 6 katlı bina yandaki az hasarlı binanın üzerine devrildi Hatay’ın Defne ilçesinde iş makinesiyle yıkımı gerçekleştirilen 6 katlı bina, yıkım esnasında yan tarafında bulunan az hasarlı binanın üzerine devrildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da, mahkeme süreci sona eren binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Defne ilçesi Aşağıokçular Mahallesi’nde 6 katlı binanın yıkımı için bina sakinleri bir firmayla anlaştı ve yıkım için çalışmalar başladı. Yıkım ekiplerinin çalışması esnasında iş makinesinin darbesiyle yıkılan 6 katlı bina, yan tarafında bulunan 6 katlı az hasarlı binanın üzerine devrildi. 6 katlı binanın devrilme esnasında etrafı toz bulutları kaplarken vatandaşlar panik oldu. 6 katlı binanın yan tarafa devrilmesi sırasında yaralanan kimse olmazken orta hasarlı binada hasar oluştu. Yıkım esnasında meydana gelen sesle birlikte vatandaşlar deprem korkusunu bir daha yaşadı. "Az hasarlı binamızı düzeltmeye çalışırken ikinci bir depremi yaşadık" Yıkım için komşularının özel firmayla anlaştığını dile getiren Ahmet Ağbat, "Komşularımız yıkım kararı almışlar ama nasıl bir firmayla anlaşmışlar bilemiyorum. Normalde kendi binalarını yıkarken bizim binanın üzerine devirdiler. Bu şekilde nasıl yıkım olur anlamadım. Bu bina yan tarafa, insanların veya araçların üzerlerine düşebilirdi. Hiçbir önlem almadan böyle yıkım yaptılar. Bizim binaya daha fazla zarar verdiler. Benin binam az hasarlıydı. Az hasarlı binamızı düzeltmeye çalışırken ikinci bir depremi yaşadık. Nasıl olacak ben de bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Mersin Sağım başladı: Şifa deposu sedir balı arıcıların yüzünü güldürdü Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de iklim şartları nedeniyle bazen 3, bazen de 5 yılda bir hasadı yapılabilen ’sedir balı’ bu sene arıcıların yüzünü güldürdü. Sağıma başlanılan sedir balının kilogram fiyatının bin TL olduğu belirtildi. Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’de yer alan Mersin’de baharla birlikte sıfır rakımda üretim yapan aracılar, artan sıcakla birlikte Toros dağlarındaki sedir ormanlarına çıktı. Bin 800 rakımda milyonlarca arı, güneşin doğmasıyla birlikte kovanlarından çıkarak başladığı bal mesaisiyle petekleri doldurdu. Bölgede 100 binden fazla kovan ile üretime geçen arıcılar, bazen 2, bazen 3 bazen de 5 yılda bir verim alınan sedir balının özel bir bal olduğunu kaydetti. Bu sene iklim şartları nedeniyle verimli bir hasat sezonuna girdiklerini belirten arıcılar, üreticilerin umutlandığını söyledi. Kilogram fiyatı bin TL civarında olan yüksek antioksidan kaynağı sedir balının TA değerinin 17 olduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve doğal enerji verici olarak kabul edildiği ifade edildi. Sedir ormanlarındaki bal mesaisinin tamamlanmasının ardından arıların, bu kez Eğriçayır yaylasına götürüleceği aktarıldı. "Faydalarının bilinmesiyle sedir balına talep arttı" Toroslar da sedir ormanlarında olduklarına dikkat çeken arıcı Celal Çay," Bu ormanda sadece biz değil yüzlerce arıcı arkadaşımız var. Hep beraber sedir balı üretiyoruz. Lezzeti çok güzel. Aynı zaman da şifalı. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğere, akciğere destek olan bir bal. Faydalarının bilinmesiyle birlikte sedir balına talep artmaya başladı" dedi. Mersinli arıcılar olarak her yıl sedir balını üretmek istediklerini aktaran Çay," Maalesef her yıl üretemiyoruz. 2-3 yılda bir mevsimi oluyor bu balın. Bu yılda o yıllardan biri. Bu yıl yüksek verim bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Yeteri kadar üretilirse bir çok ülkeye gönderilecek Geçen yıl Hollanda’dan talep geldiğini ancak ellerinde olmadığı için gönderemediklerine değinen Çay, "Bu yıl verimin iyi olmasıyla göndereceğiz. Önümüzdeki tek sıkıntı küresel iklim değişikliği nedeniyle bu bal eskisi kadar üretilemiyor. Bu yıl yeteri kadar üretebilirsek hem Ortadoğu’ya, hem Uzakdoğu’ya hem de Avrupa’ya göndereceğiz" şeklinde konuştu. Sedir balı arıcılara umut oldu Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Adem Kurt ise " Mersin Toroslar’da sedir ormanlarındayız. Burada 100 bin kovanla ciddi bir bal üretimi yapmaktayız. İklim değişikleri ve kuraklık nedeniyle arıcılarımız gerçekten zor bir dönemden geçiyordu sedir balı umut oldu. Sedir balı her yıl olmayan bir bal. Bazen 2,3 bazen de 5 yılda bir oluyor. Bu yıl o nadir yıllardan bir tanesi, verim çok yüksek. Buda arıcılarımız için umut kaynağı, üretim deposuna dönüşmüş durumda" diye konuştu.
Tekirdağ Tekirdağ’da şiddetli fırtına: Kamp alanı böyle yerle bir oldu Tekirdağ’ın Malkara ilçesini sağanak yağış vurdu. Sağanak yağışla birlikte etkili olan şiddetli fırtına kamp alanını yerle bir etti.Olay, Elmalı Mahallesi’nde meydana geldi. Akşam üzeri başlayan sağanak yağış şiddetini arttırırken, şiddetli fırtına meydana geldi. Kartal tepe mevkiinde bulunan özel bir kamp alanında çıkan hortum 3 kamelya, 24 metrekarelik çadır ve 6 adet güneş paneli ile elektrik direkleri hasar gördü. Hortum ve sağanak yağışın etkisinin kaybetmesinin ardından hasarın boyutu da ortaya çıktı. Yaklaşık 1 milyon TL’lik zarar meydana geldiği öğrenildi.Kamp işletmecisi Hasan Akçay yaptığı açıklamada, "24 metrekare büyüklüğünde çadırın içerisindeydim. Eşimin seslenmesiyle eve doğru gittim. Eve vardığımda ise büyük bir afet meydana geldi. Bizleri Allah korudu. 5 dakika ile hayatta kaldım. Evin penceresinden baktığımda ise 5 dakika önce içerisinde olduğum çadırın ve hemen ardından kamelyanın uçtuğunu gördüm. Eşimle birlikte büyük bir korku yaşadık. Ben bu yaşıma kadar böyle bir afet bizim buralarda görmedim. Afet bittikten sonra büyüklüğünü dışarıya çıktığımda anladım. Çadırın, kamelyanın, bulaşık yıkama yerinin çatısı üzerinde bulunan güneş panellerinin çilek tarlasına uçmuş. Yaklaşık 1 milyona yakın bir zararımız var. Her şey berbat olmuş yine de çadırın içerisinde olmadığıma şükrediyorum" dedi.
Düzce Prof. Dr. Genç kaleme aldı “Kürsüdeki Şair: Mehmet Akif” Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından kaleme alınan “Kürsüdeki Şair: Mehmet Akif” adlı 723 sayfa kitap yayınlandı. Mehmet Akif’i kendi neslinin ideal insanı olarak tanımlayan Genç, yazdığı alanındaki çok kapsamlı kitapta Mehmet Akif Ersoy’un her yönüyle biyografisini, edebi ve fikri kişiliğini bilimsel yöntemlerle anlattı. Mehmet Akif’in biyografisi ile edebi ve fikri kişiliğinin bütün olarak ele alındığı kitapta, Mehmet Akif’in ünlü ‘Safahat’ adlı kitabı bağlamsal yöntemle tahlil edilerek okurun anlama ve anlamlandırmasına sunuldu. Kitapta; şimdiki zamanda durup geçmiş zamana gidilerek ona; gerici, mürteci, modernist, pozitivist, Abduh’çu, reformist, Abdülhamit karşıtı diyenlerin bühtanda, iftirada bulunduklarına cevaplar da verildi, konular aydınlatıldı. Kitapla şair ve düşünür Mehmet Akif’i ve Safahat’ı daha derinden ve nesnellikle yeniden anlamlandırma imkanı doğdu. TBMM kararıyla Kur’an’ın Türkçe Mealini yazması için görevlendirilme süreç ve mealin akıbeti de bilgi ve belgelerle aydınlatıldı. Prof. Dr. İlhan Genç, Mehmet Akif için; “An geldi; Osmanlı Devleti’nin yıkılmaması için 1912-1914 arasında Süleymaniye Kürsüsünde ve Fatih Kürsüsünde eserlerinde birlik ve beraberliğe, bilime, uygarlığa, geri kalmışlığı yenmeye ve çalışmaya en çok vurguyu o yaptı, Japonya kalkınmasını örnek gösterdi, tefrikaya zerre kadar taviz vermedi. An geldi; milletini yeniden diriltmek için söylemleriyle Asım’ın neslinin kahramanlığını ‘Şu boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi’ diyerek Çanakkale Destanı’yla o anlattı. 1918 Mondros Mütarekesi ile her şey işgal altına alınınca, mandacılık halka çare gösterildi bazı aydınlarca. O ise çağrı alınca hiç tereddüt etmeden Balıkesir’e gitti, Zağanos Paşa Camii’nde kürsüye çıktı korkusuzca. Milli Mücadele’nin ateşini alevlendirdi heyecanla. Halkın ayağa kaldırılması gerekiyordu, Ankara’ya gelmesi için 1920 yılında Mustafa Kemal Paşa’dan çağrı alınca tereddüt göstermedi ve Ankara’ya gelerek bu defa Hacı Bayram Camii’nde kürsüye çıktı. Burdur Mebusu olarak TBMM adına Kastamonu’ya gönderilince, orada Nasrullah Camii kürsüsüne çıktı, Sevr’in stratejisini halka o anlattı. ‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek / İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek’ dediği ideal kahramanı Asım’ı -medeniyet projesinde- Berlin’e göndermek için Avrupa’yı model almaktan çekinmedi. Mütareke ile başsız kalan milletinin ayağa kalkışını ve emperyalizme karşı duruşunu TBMM kürsüsünde İstiklal Marşı ile o haykırdı” ifadeleriyle onun önemine dikkat çekti. O nedenle Mehmet Akif’in, “Oku, şayet sana bir hisli yürek lazımsa; Oku, zira onu yazdım, iki söz yazdımsa” mısralarıyla Safahat’ının okunmasına alçakgönüllülükle imada bulunduğu bütün bu süreç, ayrıntılarıyla kitapta yer aldı.
Denizli Tavas Belediyesi ilkokulu bitiren öğrencileri bisikletle ödüllendirdi Denizli’nin Tavas ilçesinde ilkokulu başarıyla tamamlayarak 5. sınıfa geçen 393 öğrenciye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık tarafından bisiklet hediye edildi. Tavas Belediyesi, ilçe eğitim gören ve ilkokul 4. sınıfı tamamlayıp 5. sınıfa geçen tüm öğrencilere bisiklet hediye etti. Bağlar Mesireliğinde düzenlenen teslim törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, eşi Dilek Tatık, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılışını çocuklarla birlikte yapan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, “Verdiğimiz tüm sözleri tek tek tutup, Tavas’ı yarınlara taşıyacağız. Ben aday olduğumda da Tavas’ta hep beraber kardeşçe yaşamayı hayal ettim. Siyasi ötekileştirmenin bittiği, herkesin kardeşçe yaşadığı bir Tavas hayal ettim. Göreve geldiğimiz günden itibaren adım adım ilerleyerek bu hayalimizi inşa ediyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Tavas Bağlar Mesireliğinde gerçekleştirdiğimiz törende, ilkokul eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize, bisikletlerini teslim etmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadık. Bu projeyle, çocuklarımızın eğitim başarılarını ödüllendirirken, aynı zamanda onların sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmelerine katkı sağlamayı amaçladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın mutluluğunu ve heyecanını paylaşmak bizler için büyük bir onurdu. Sevgili çocuklar, bisikletlerinizi güle güle ve sağlıklı günlerde kullanmanızı diliyorum” dedi. Hayata geçirilen anlamlı proje için Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ve ekibini kutlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da “Kadir kardeşimle beraber bu yolculuğa çıktığımızda, bu şehirde insanların mutlu olduğu, bizle beraber herkesin yüzünün güldüğü bir şehir hayaliyle yola çıktık” ifadelerini kullandı. Törende bisiklet hediyesi almaya hak kazanan öğrencilere uyarılarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli Muhammet Baki Akdağ, çocuklara bisikletle trafikte nasıl davranmaları konusunda bilgiler verdi. Bisiklet kullanırken dikkat edilmesi gereken trafik kurallarını hatırlatan Akdağ, gündüzleri açık renkli, geceleri ise fosforlu elbise giymenin önemine dikkat çekti. Törende yapılan konuşma ve bilgilendirmelerin ardından bisiklet almaya hak kazanan 393 öğrenciye hediyeleri Başkan Çavuşoğlu, Başkan Tatık ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Başkan Tatık ve eşi, aldıkları hediyeyi harmandalı oynayarak kutlayan öğrencilerle beraber, kentte bisiklet turu attı.