SPOR - 02 Temmuz 2024 Salı 08:43

Kayseri 2. Amatör Küme Play-Off final programı belli oldu

A
A
A
Kayseri 2. Amatör Küme Play-Off final programı belli oldu

Kayseri Şeker 2. Amatör Küme 2023-2024 sezonunun ardından Play-Off programı belli oldu.


Kayseri Şeker 2. Amatör Küme A, B ve C gruplarında ilk iki sırayı alan takımların mücadele edeceği Play-Off final maçları programı belli oldu. 07 Temmuz Pazar günü Argıncık Stadı 1 ve 2 Nolu Sahada oynanacak olan Play-Off final yarı maçlarını kazanan takımlar adlarını 1. Amatör Küme’ye yazdıracaklar. Oynanacak olan karşılaşmaların ardından 6 takımdan 3’u bir üst lige yükselecek. Play-Off final maçlarında Kayserili futbolseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.


Play-Off final eşleşmeleri ve maç saatleri ise şu şekilde oldu:


07 Temmuz 2024 Pazar Argıncık Stadı 1 Nolu Saha


Saat 18.00 Kalespor-Yeşilspor


07 Temmuz 2024 Pazar Argıncık Stadı 2 Nolu Saha


Saat 15.30 Kayseri Ömürspor-Yavru Aslanspor


Saat 18.00 Yeşilhisar Belediyespor-Ambar Kızılırmakspor



Kayseri 2. Amatör Küme Play-Off final programı belli oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’nın çekirdeksiz karpuzu Avrupa sofralarını süslüyor Adana’da yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanda ekilen çekirdeksiz karpuz, Avrupa ülkelerinin sofralarını süslerken ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Türkiye’nin en erkenci karpuzunun hasat edildiği Adana’da hasat devam ediyor. Bu sene yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanda ekilen ve şuanda hasat edilen çekirdeksiz karpuz, özel kolilerle Avrupa, Balkan ve İskandinav ülkelerine ihraç ediliyor. Bu yıl 55 bin ton rekoltenin beklendiği karpuzun kilosu, 10-11 liradan işlem görüyor. “Çok fazla talep var” Hasat sırasında İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, son 3 yıldır çekirdeksiz karpuzun her geçen gün arttığını belirterek, “Karpuzun içerisi tam kırmızı ve içerisinde çekirdek yok. Karpuz küçük olduğu için evlere girdiğinde hemen tüketiliyor. Avrupa bu karpuzu çok seviyor. Avrupa’da bu karpuz üretiliyor ancak bizim ülkemizde üretilen karpuzun maliyetinin daha düşük olduğu gerekçesiyle bizden çok fazla talep var. Karpuzun büyük bir kısmı yurt dışına gitmekte” ifadelerini kullandı. “Her geçen gün çekirdeksiz karpuza ilgi artıyor” Karpuz üreticisi Ömer Pamuk, çekirdeksiz karpuzu Avrupa’nın çok sevdiğini söyleyerek, “Avrupa kupalarından kaynaklı bu sene ilgiden çok memnunuz. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Karpuzun tadı çok güzel. Şuanda karpuzun kilogram fiyatı 10-11 lira. ‘EURO 2024’ün Almanya’da düzenlenmesi siparişlerimizi arttırdı. Avrupa genelde çekirdeksiz karpuzu tüketiyor. Ülkemizde de bu karpuzun tanıtımı yapıldı ve her geçen gün çekirdeksiz karpuza ilgi artıyor” dedi.
Mersin Sağım başladı: Şifa deposu sedir balı arıcıların yüzünü güldürdü Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de iklim şartları nedeniyle bazen 3, bazen de 5 yılda bir hasadı yapılabilen ’sedir balı’ bu sene arıcıların yüzünü güldürdü. Sağıma başlanılan sedir balının kilogram fiyatının bin TL olduğu belirtildi. Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’de yer alan Mersin’de baharla birlikte sıfır rakımda üretim yapan aracılar, artan sıcakla birlikte Toros dağlarındaki sedir ormanlarına çıktı. Bin 800 rakımda milyonlarca arı, güneşin doğmasıyla birlikte kovanlarından çıkarak başladığı bal mesaisiyle petekleri doldurdu. Bölgede 100 binden fazla kovan ile üretime geçen arıcılar, bazen 2, bazen 3 bazen de 5 yılda bir verim alınan sedir balının özel bir bal olduğunu kaydetti. Bu sene iklim şartları nedeniyle verimli bir hasat sezonuna girdiklerini belirten arıcılar, üreticilerin umutlandığını söyledi. Kilogram fiyatı bin TL civarında olan yüksek antioksidan kaynağı sedir balının TA değerinin 17 olduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve doğal enerji verici olarak kabul edildiği ifade edildi. Sedir ormanlarındaki bal mesaisinin tamamlanmasının ardından arıların, bu kez Eğriçayır yaylasına götürüleceği aktarıldı. "Faydalarının bilinmesiyle sedir balına talep arttı" Toroslar da sedir ormanlarında olduklarına dikkat çeken arıcı Celal Çay, "Bu ormanda sadece biz değil yüzlerce arıcı arkadaşımız var. Hep beraber sedir balı üretiyoruz. Lezzeti çok güzel. Aynı zaman da şifalı. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğere, akciğere destek olan bir bal. Faydalarının bilinmesiyle birlikte sedir balına talep artmaya başladı" dedi. Mersinli arıcılar olarak her yıl sedir balını üretmek istediklerini aktaran Çay, "Maalesef her yıl üretemiyoruz. 2-3 yılda bir mevsimi oluyor bu balın. Bu yılda o yıllardan biri. Bu yıl yüksek verim bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Yeteri kadar üretilirse bir çok ülkeye gönderilecek Geçen yıl Hollanda’dan talep geldiğini ancak ellerinde olmadığı için gönderemediklerine değinen Çay, "Bu yıl verimin iyi olmasıyla göndereceğiz. Önümüzdeki tek sıkıntı küresel iklim değişikliği nedeniyle bu bal eskisi kadar üretilemiyor. Bu yıl yeteri kadar üretebilirsek hem Ortadoğu’ya, hem Uzakdoğu’ya hem de Avrupa’ya göndereceğiz" şeklinde konuştu. Sedir balı arıcılara umut oldu Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Adem Kurt ise "Mersin Toroslar’da sedir ormanlarındayız. Burada 100 bin kovanla ciddi bir bal üretimi yapmaktayız. İklim değişikleri ve kuraklık nedeniyle arıcılarımız gerçekten zor bir dönemden geçiyordu sedir balı umut oldu. Sedir balı her yıl olmayan bir bal. Bazen 2,3 bazen de 5 yılda bir oluyor. Bu yıl o nadir yıllardan bir tanesi, verim çok yüksek. Buda arıcılarımız için umut kaynağı, üretim deposuna dönüşmüş durumda" diye konuştu.
Kars Kars’ta Batı Azerbaycan’a Dönüş Forumu Kars’ta, "Batı Azerbaycan’a Dönüş Forumu’ düzenlendi. Etkinlik vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen "Batı Azerbaycan’a Dönüş Forumu" saygı duruşunda bulunulması ve 2 ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Slayt gösterisiyle devam eden Batı Azerbaycan’a Dönüş Forumu’nun açılışında konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Kars’ta Batı Azerbaycan’a Dönüş Forumu’nun yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guluyev, “Azerbaycan toprakları uzun yıllar işgal altında kalmıştı ve Azerbaycan tarihinde ilk defa 40 günlük savaşla geri almaya başlamıştır. Bu geri alma halen devan ediyor. Son dönemlerde 4 köyümüzü daha geriye aldık, bir kurşun atmadan. Çünkü artık karşımızdaki düşman ve düşmana destek olan ülkeler boylarının ölçüsünü aldılar. Ama bir gerçek var bugün Ermenistan aslında Türk topraklarında kurulmuş bir devlettir. Çünkü özellikle 1813 Gülistan ve 1828 Türkmençek savaşlarından sonra Çar Rusyası tarafından Azerbaycan topraklarına Ermenilerinin göçü başladığı ve sanki orası onlarınmış gibi onlara yansıtıldı” dedi. Daha sonra söz alan Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, “Batı Azerbaycan, Azerbaycan toprağıdır ve zaman gelecek İrevan’a çay içmeye gideceğiz. Ama oraya mutlaka ve mutlaka gideceğiz. Bu bizim doğal hakkımızdır. Bu dedelerimizin, babalarımızın hakkıdır. Biz bir Azerbaycan Türkü olarak, birbirimize bağlı milletiz. Biz toprağımıza bağlı milletiz. Bizi birbirimizden koparmak kolay değil. Zamanında dünyanın bütün ülkeleri, batının hepsi Ermenilerin arkasında durarak 1800’üncü yıllarda bu zamana kadar Türk’ün bütün hak ve adaletini bozmuşsa, bugün hak ve adalet Türk’ün tarafındadır" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Batı Azerbaycan’a Dönüş Forumu’na geçildi. Forumda Batı Azerbaycan’a dönüş konuşuldu. Etkinlik sonrası katılımcılara plaket takdim edildi. Kars’ta düzenlenen Batı Azerbaycan’a Dönüş Forumu’na; Azerbaycan Diaspora İşleri Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu (TADEF) Başkan Vekili Perviz Memmedzade, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Settar Kaya ve Azerbaycan Kafkas Kültürleri Derneği Başkanı Nebi Arığ ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hatay Yıkımı gerçekleştirilen 6 katlı bina yandaki az hasarlı binanın üzerine devrildi Hatay’ın Defne ilçesinde iş makinesiyle yıkımı gerçekleştirilen 6 katlı bina, yıkım esnasında yan tarafında bulunan az hasarlı binanın üzerine devrildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da, mahkeme süreci sona eren binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Defne ilçesi Aşağıokçular Mahallesi’nde 6 katlı binanın yıkımı için bina sakinleri bir firmayla anlaştı ve yıkım için çalışmalar başladı. Yıkım ekiplerinin çalışması esnasında iş makinesinin darbesiyle yıkılan 6 katlı bina, yan tarafında bulunan 6 katlı az hasarlı binanın üzerine devrildi. 6 katlı binanın devrilme esnasında etrafı toz bulutları kaplarken vatandaşlar panik oldu. 6 katlı binanın yan tarafa devrilmesi sırasında yaralanan kimse olmazken orta hasarlı binada hasar oluştu. Yıkım esnasında meydana gelen sesle birlikte vatandaşlar deprem korkusunu bir daha yaşadı. "Az hasarlı binamızı düzeltmeye çalışırken ikinci bir depremi yaşadık" Yıkım için komşularının özel firmayla anlaştığını dile getiren Ahmet Ağbat, "Komşularımız yıkım kararı almışlar ama nasıl bir firmayla anlaşmışlar bilemiyorum. Normalde kendi binalarını yıkarken bizim binanın üzerine devirdiler. Bu şekilde nasıl yıkım olur anlamadım. Bu bina yan tarafa, insanların veya araçların üzerlerine düşebilirdi. Hiçbir önlem almadan böyle yıkım yaptılar. Bizim binaya daha fazla zarar verdiler. Benin binam az hasarlıydı. Az hasarlı binamızı düzeltmeye çalışırken ikinci bir depremi yaşadık. Nasıl olacak ben de bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Mersin Sağım başladı: Şifa deposu sedir balı arıcıların yüzünü güldürdü Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de iklim şartları nedeniyle bazen 3, bazen de 5 yılda bir hasadı yapılabilen ’sedir balı’ bu sene arıcıların yüzünü güldürdü. Sağıma başlanılan sedir balının kilogram fiyatının bin TL olduğu belirtildi. Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’de yer alan Mersin’de baharla birlikte sıfır rakımda üretim yapan aracılar, artan sıcakla birlikte Toros dağlarındaki sedir ormanlarına çıktı. Bin 800 rakımda milyonlarca arı, güneşin doğmasıyla birlikte kovanlarından çıkarak başladığı bal mesaisiyle petekleri doldurdu. Bölgede 100 binden fazla kovan ile üretime geçen arıcılar, bazen 2, bazen 3 bazen de 5 yılda bir verim alınan sedir balının özel bir bal olduğunu kaydetti. Bu sene iklim şartları nedeniyle verimli bir hasat sezonuna girdiklerini belirten arıcılar, üreticilerin umutlandığını söyledi. Kilogram fiyatı bin TL civarında olan yüksek antioksidan kaynağı sedir balının TA değerinin 17 olduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve doğal enerji verici olarak kabul edildiği ifade edildi. Sedir ormanlarındaki bal mesaisinin tamamlanmasının ardından arıların, bu kez Eğriçayır yaylasına götürüleceği aktarıldı. "Faydalarının bilinmesiyle sedir balına talep arttı" Toroslar da sedir ormanlarında olduklarına dikkat çeken arıcı Celal Çay," Bu ormanda sadece biz değil yüzlerce arıcı arkadaşımız var. Hep beraber sedir balı üretiyoruz. Lezzeti çok güzel. Aynı zaman da şifalı. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğere, akciğere destek olan bir bal. Faydalarının bilinmesiyle birlikte sedir balına talep artmaya başladı" dedi. Mersinli arıcılar olarak her yıl sedir balını üretmek istediklerini aktaran Çay," Maalesef her yıl üretemiyoruz. 2-3 yılda bir mevsimi oluyor bu balın. Bu yılda o yıllardan biri. Bu yıl yüksek verim bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Yeteri kadar üretilirse bir çok ülkeye gönderilecek Geçen yıl Hollanda’dan talep geldiğini ancak ellerinde olmadığı için gönderemediklerine değinen Çay, "Bu yıl verimin iyi olmasıyla göndereceğiz. Önümüzdeki tek sıkıntı küresel iklim değişikliği nedeniyle bu bal eskisi kadar üretilemiyor. Bu yıl yeteri kadar üretebilirsek hem Ortadoğu’ya, hem Uzakdoğu’ya hem de Avrupa’ya göndereceğiz" şeklinde konuştu. Sedir balı arıcılara umut oldu Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Adem Kurt ise " Mersin Toroslar’da sedir ormanlarındayız. Burada 100 bin kovanla ciddi bir bal üretimi yapmaktayız. İklim değişikleri ve kuraklık nedeniyle arıcılarımız gerçekten zor bir dönemden geçiyordu sedir balı umut oldu. Sedir balı her yıl olmayan bir bal. Bazen 2,3 bazen de 5 yılda bir oluyor. Bu yıl o nadir yıllardan bir tanesi, verim çok yüksek. Buda arıcılarımız için umut kaynağı, üretim deposuna dönüşmüş durumda" diye konuştu.