GÜNDEM - 27 Haziran 2024 Perşembe 21:35

AK Partili vekiller Manisa’nın ulaştırma projelerini Bakan Uraloğlu ile görüştü

A
A
A
AK Partili vekiller Manisa’nın ulaştırma projelerini Bakan Uraloğlu ile görüştü

AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti.


AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Bakan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, Manisa’da Gediz Kavşağı ile hızlı tren projesi hakkında istişarelerde bulundu. Manisa Milletvekili Baybatur, "AK Parti iktidarı ile Manisa milletvekilleri olarak, Türkiye ve Manisa için aralıksız olarak çalışmalara devam ediyoruz" dedi.


Bakan Uraloğlu’na, Manisa’daki Gediz Kavşağı ve hızlı tren projeleri hakkında devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldıklarını dile getiren Baybatur, “AK Parti ve Manisa milletvekilleri olarak ülkemiz ve Manisa’mız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Gediz Kavşağı ve hızlı tren projeleri hakkında bilgi alarak istişarede bulunduk. Gediz Kavşağı kentimiz için önemli bir geçiş noktası ve haliyle zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanıyor. En kısa sürede başlayacak çalışmalarla inşallah bu projeyi hızlı bir şekilde tamamlayacak ve milletimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.


Manisa’da çalışmaları devam eden, hızlı tren projesi hakkında da konuşan Baybatur, "Ankara-İzmir Hızlı Demir Yolu Projesi çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir. Altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. 2026 yılında tamamlanması planlanlanan ve hızlı tren projesi ile Ankara-Manisa arası tren ile 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek" dedi.


AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal da ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nu, Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur ile ziyaret ederek, Gediz Kavşağı ve hızlı tren projeleri başta olmak üzere Manisa’mıza yapılacak olan yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunduk” açıklamasını yaptı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Mahir öğretmenin cinayetine ilişkin 11 şüpheli adliyede Kocaeli’de lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç’ın otomobilinde öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan katil D.G.’nin (17) de aralarında bulunduğu 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olay, 26 Haziran Çarşamba günü saat 09.00 sıralarında Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana geldi. Evinden çıkan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, bindiği otomobilinde emniyet kemerini taktığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Otomobilin yanına yaklaşan zanlı, tabanca ile Çoğaç’ı başından vurdu. Kanlar içinde kalan Çoğaç hayatını kaybetti, zanlı ise olay yerinden koşarak uzaklaştı. Katil yakalandı Olaya ilişkin başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, katilin ve olaya karıştığı düşünülen şüphelilerin peşine düştü. Çoğaç’ı vuran şüphelinin 17 yaşındaki D.G. olduğu tespit edildi. Polis, D.G.’nin de aralarında bulunduğu 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin Kocaeli, İstanbul ve Adana’da düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheliler D.G. (17), B.G. (20), O.D. (18), H.Z. (22), E.K. (32), M.Ç. (27), L.A. (44), M.Ö. (24), A.H. (53), E.B. (39) ve T.Ö. (33), emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hain pusuda "Bayğaralar" izi Öte yandan, "Bayğaralar" isimli organize suç örgütünün 4 yıl önceki lideri Bedirhan Bayğara’nın (36) 2020’de Adana’da bir kafede kız arkadaşıyla oturduğu sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği, Bayğara’yı vurduğu iddia edilen kişinin ise Mahir Çoğaç’ın kardeşi Y. Çoğaç olduğu bildirildi. Mahir Çoğaç cinayetinin, Bedirhan Bayğara’nın öldürülmesiyle bağlantılı olduğu, olayın kan davası uğruna gerçekleştirildiği ileri sürüldü. "Hayalet" lakaplı Y. Çoğaç’ın ise olayın ardından yakalanamadığı iddia edildi. İntikam almak isteyen Bayğaraların, Çoğaç ailesinden kimseye ulaşamadıkları için öğretmen Mahir Çoğaç’a pusu kurdukları iddia edildi. Çetelerden kaçıp, öğretmen oldu Mersin Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2000’de mezun olan, 2006’dan bu yana da Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde görev yapan Çoğaç’ın çevresi, meslektaşları ve öğrencileri tarafından sevilen ve saygı gören biri olduğu, hiçbir suça karışmayarak kendisine ve ailesine Kocaeli’de yaşam kurduğu öğrenildi. Suçsuz yere pusu kurularak öldürülen Mahir Çoğaç’tan geriye ise gözü yaşlı çocukları ve eşi kaldı.
Kocaeli Kocaeli’de kekik hasadı başladı Kocaeli’de TABİP kapsamında 37 hektar alana dikilen ve elde edilen yağları ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılacak kekiklerin ilk hasadına başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik edilen çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla 4 yıl önce hayata geçirilen "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi" (TABİP) kapsamında, il genelinde yaklaşık 1140 dekar alanda biberiye, nane, melisa ve kekik toprakla buluşturuldu. Geçen yıl 37 hektar alanda dikilen ve olgunlaşan kekiklerin hasadına ise başlandı. Kekik hasadı, insan gücüyle ve aynı zamanda tasarımı ve üretimi tamamen milli ve yerli imkanlarla Büyükşehir Belediyesince yaptırılan römork yüklemeli aromatik bitki hasat makinesiyle yapılıyor. İlk kez Kocaeli’de kullanılan makine sayesinde hasat, bitkilere zarar vermeden, seri olarak gerçekleştiriliyor. Dikim yapılan alanlar sigortalandı Büyükşehir Belediyesi Sekapark A.Ş’nin kontrolörlüğünde 5 üretim yılı boyunca tüm tarımsal faaliyetler, çiftçilere ait sertifikalandırma süreci, eğitimler ve saha uygulamalarının takibi, uluslararası standartlara uygun olarak organik bitki sertifikalandırma doğrultusunda yapılıyor. Fide dikimi gerçekleştirilen arazilerin, yıllık bitkisel ürün sigorta poliçeleri, Sekapark A.Ş. tarafından karşılanıyor. Proje doğrultusunda, Büyükşehir ziraat mühendisleri ve Sekapark A.Ş. teknik ekibi dikim yapılacak tarlalarda gerekli kontrolleri sağlarken, çiftçilere teknik konularda danışmanlık hizmeti de veriyor. Büyükşehir Belediyesince yürütülen TABİP ile "sanayi kenti" Kocaeli, tıbbi ve aromatik bitki üreticiliğinin de merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Hasadı yapılan tıbbi ve aromatik bitkiler, Büyükşehir’in kurduğu Distilasyon Merkezinde ve Süper Kritik Akışkan Ekstraksiyon Tesisinde, katma değeri yüksek tarım ürünlerinden elde edilen uçucu yağlar; ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılıyor.
İstanbul Beyoğlu’nda yürüyüş nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul Valiliği tarafından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde sosyal medya platformlarından yapılan çağrılarla düzenlenmesi planlanan yürüyüş nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi. Yapılan açıklamada, “Çeşitli illegal grupların, sosyal medya platformlarından yaptığı çağrıyla 30.06.2024 Pazar Günü, Taksim-İstiklal Caddesi bölgesinde izinsiz protesto yürüyüşü ve basın açıklaması çağrısı yapıldığı görülmüştür. Valiliğimizce, bu izinsiz organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde sosyal medya platformlarından yapılan protesto yürüyüşü çağrılarına yönelik bir açıklama yaparak, bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Çeşitli illegal grupların, sosyal medya platformlarından yaptığı çağrıyla 30.06.2024 Pazar Günü, Taksim - İstiklal Caddesi bölgesinde izinsiz protesto yürüyüşü ve basın açıklaması çağrısı yapıldığı görülmüştür. Valiliğimizce, bu izinsiz organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı alınmıştır. Bu kapsamda 30.06.2024 Pazar günü saat 08.00 itibariyle; Taksim Meydanı, Cumhuriyet Anıtı, Gezi Parkı, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarının Tünel Meydan’a kadar olan bölge ile Karaköy Meydan ve çevresinin araç trafiğine kapatılmasına, yaya trafiğinin ise kontrollü şekilde sağlanmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirtilen açıklamada, “Konu kapsamında bazı yolların trafiğe kapatılması ve kapanan yollara alternatif güzergahlar belirlenmesi kararı alınmıştır. Bu çerçevede saat 10:00 itibariyle; 1. Sıraselviler Caddesi Hocazade sokak kesişiminden Taksim Meydan istikametine trafiğe kapatılacaktır. 2. Taksim Meydan (büfeler önü) - İstiklal Caddesi’ne bağlanan yol trafiğe kapatılacaktır. 3. Refik Saydam Caddesi’nden Asmalı Mescit Caddesi’ne giriş-çıkış, Ensiz Sokak - İlk Belediye Caddesi kesişimi trafiğe kapatılacaktır. 4. Balo sokak- Turnacıbaşı Caddesi kesişimi trafiğe kapatılacaktır. 5. Sadri Alışık Sokak- Atıf Yılmaz Caddesi trafiğe kapatılacaktır. 6. Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne gidiş istikameti trafiğe kapatılacaktır. 7. Yeni çarşı caddesi -İstiklal Caddesi kesişimi, İstiklal Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. 8. Taksim tünel girişinden İstiklal Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. 9. Tak-ı Zafer Caddesi trafiğe kapatılacaktır” denildi. Alternatif yollar ise, “İnönü Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Refik Saydam Caddesi ve Meclis-i Mebusan Caddesi” olarak belirtildi.
Elazığ Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ücretsiz eğitimler veriyor Elazığ’da yıllardır dövüş sanatlarıyla uğraşan milli antrenör ve hakem Fethi Oruç, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek için Keban ilçesinde kurduğu kulüpte, miniklere yaklaşık 30 yıldır ücretsiz eğitim veriyor. Elazığ’ın Keban ilçesinde yaşayan ve yıllardır dövüş sanatlarıyla uğraşan milli antrenör ve hakem Fethi Oruç (51), Keban Fırat Kültür Spor Kulübü’nü kurdu. Aynı zamanda 3 dövüş sanatının il temsilcisi olan Oruç, spordan ve eğitimden hiç vazgeçmedi. Kendi imkanları ile spor salonu oluşturan Oruç, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması ve spora yönelmesi için 30 yıldır ücretsiz eğitim veriyor. Bu süre zarfında 14 öğrencisini milli takıma gönderen ve 400’den fazla öğrencisini ise güvenlik güçlerine kazandıran Oruç, çalışmalarına devam ediyor. "Amacımız çocukları sporla tanıştırmak" Yaklaşık 30 yıldır Keban ilçesinde dövüş sanatlarıyla ilgili kulüp çalıştırdığını belirten Fethi Oruç, "Amacımız ilçemizin sokaklarında ve kahvehanelerinde bulunan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bunun yanında yaklaşık 400 tane sporcumuzu kolluk güçlerine kazandırdık. Hepsi bizim salondan geçtiler. 12 tane milli sporcu yetiştirdik. Burada sadece bir branşla sınırlı kalmadık. İlk göz ağrımız tekvando ile başladık. Sporculuk hayatımız bittikten sonra kendimizi antrenörlüğe ve çocuklara adadık. Bütün çocukları önemsiyoruz. Amacımız onları sokaklardan alarak sporla tanıştırmaktır. Bu çocuklarımız ileride vatanına, ülkesine ve bayrağına sahip çıkacaklardır. Bu anlamda burada gönüllü olarak antrenörlük yapıyorum. Salonun ve kulübün bütün ihtiyaçlarını gönüllü olarak üstleniyorum. Buraya gelen öğrencilerin lisans ücretlerini dahi kendimiz karşılıyoruz. Spor yöntemi ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır" dedi. "Boş vakitlerimizi sporla dolduruyoruz" Burada kendilerini savunmayı öğrendiğini aktaran sporculardan Habip Keramer, "Herhangi bir tehlike altında kendimizi savunuyoruz. Bunun yanında sağlığımızı da koruyoruz. Bedensel olarak kendimizi burada geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı. Maçlara hazırlandıklarını dile getiren bir diğer sporcu Gülsima Ökke, "Kendimizi geleceğe karşı eğitiyoruz. İleride bizde hoca olabiliriz. Boş vakitlerimizde spor yapıyoruz. Boş vakitlerimizi televizyon veya kötü alışkanlıklara değil de spora ayırıyoruz. Yaptığımız sporla kendimizi de geliştirmiş oluyoruz" diye konuştu.
Afyon Akdağ Tabiat Parkı’nda güvenlik ve asayiş jandarmaya emanet Türkiye’nin en büyük ve güzel milli parklarından birisi olan Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Akdağ Tabiat Parkı’nda yangınlara karşı denetimlerle birlikte güven ve huzurun sağlanması için jandarma ekipleri günün 24 saati denetim gerçekleştiriyor. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Akdağ Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen faaliyetleri yaptığı video ile kamuoyuna duyurdu. Faaliyetlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada ise “Akdağ Tabiat Parkı; yemyeşil ormanları, su kaynakları, Tokalı Kanyonu, mağaraları, yaylaları, kır evleri, zengin flora ve fauna zenginliği ile nesli tehlike altındaki türlere ev sahipliği yapmaktadır. Doğayla baş başa kalmak isteyen doğasever yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Yeşilin ve mavinin güzel tonlarını görebileceğiniz Akdağ Tabiat Parkı, Türkiye’nin 49.’ncu milli parkı olarak ilan edilmiştir. Akdağ Tabiat Parkı’nda, Afyonkarahisar Valiliğince alınan karar ile 15 Haziran 2024-31 Ekim 2024 tarihleri arasında ateşli piknik yapılması, ateş yakılması, semaver ve nargile yakılması yasaklanmıştır. Akdağ Tabiat Parkı’na gelen misafirler, ateş yakmadan doğal manzara içerisinde piknik yaparak güzel vakit geçirebilmektedir” ifadelerine yer verildi. Denetimlerde komandolarda görev yapıyor Parkta güvenlik ve asayişin sağlanması noktasında 24 saat esasına göre denetimlerin yapıldığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Akdağ Tabiat Parkı ve çevresi orman yangınlarının önlenmesi, ormanlık alanlara giriş ve çıkışları kontrol altında tutulmaktadır. Bu amaçla 7 gün 24 saat süresince İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen jandarma asayiş timleri, jandarma motosikletli asayiş timi, çevre doğa ve hayvanları koruma timi, jandarma asayiş komando timleri, orman muhafaza ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince kontrol ve denetim altında bulundurulmaktadır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın huzur içerisinde Akdağ Tabiat Parkı’nda vakit geçirebilmesi için yapılan denetimler aralıksız devam edecektir.”