ASAYİŞ - 28 Haziran 2024 Cuma 23:15

Başakşehir’de Mall of İstanbul AVM’nin otoparkında korkutan yangın

A
A
A

Başakşehir’de bulunan Mall of İstanbul AVM’nin açık otoparkında çıkan yangın, otluk alana sıçradı. Paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın, saat 20.30 sıralarında Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki Mall of İstanbul AVM’nin açık otoparkında çıktı. Edinilen bilgiye göre, açık otoparkta çıkan yangın kısa sürede büyüyerek otluk alana sıçradı. Otopark ve otluk alandaki yangın ağaçlara da sirayet etti. İhbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle TEM otoyolu yan yol bir süre trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Paniğe neden olan yangın, vatandaşların cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Yaralı ve can kaybının olmadığı yangınla ilgili inceleme sürüyor.

Medeni Topaloğlu - Tuncay Pehlivan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gri listeden çıkışın ilk etkisi: Kredi notu yükseliyor Türkiye’nin Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılması, ülke ekonomisinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu gelişmenin Türkiye’ye yönelik yatırımcı ilgisini artıracağını ve ekonomik büyümeye olumlu katkı sağlayacağını belirtiyor. 28 Haziran’da gerçekleştirilen FATF toplantısında alınan karar, ekonomi çevrelerinde geniş yankı uyandırdı. Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının beklenen bir gelişme olduğunu belirterek, “Türkiye’de son dönemde gri listeden çıkmak için birçok adım atıldı. Gri listeden çıkmak finansal sisteme olan güveni arttıracaktır. İlk etkisini muhtemelen kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin ülke kredi notunu yükseltmesi olarak göreceğiz” dedi. “Uluslararası yatırımcıların güvenini kazanmada kritik öneme sahip” FATF’nin gri listesinde olmanın ülkenin finansal itibarı üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu ve yabancı yatırımcıları tedirgin ettiğini vurgulayan İstanbul Beykent Üniversitesi Öğr. Üyesi Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Gri listeden çıkmak kredi notunun yükselmesi için bir adım olarak görülebilir ancak daha yüksek kredi notlarını elde edebilmek için rasyonel politikalar aracılığıyla makro göstergelerde daha iyi performans göstermek gerekecektir” şeklinde konuştu. Türkiye’nin mali ve ekonomik politikalarına yönelik atılacak adımların, uluslararası yatırımcıların güvenini kazanmada kritik öneme sahip olduğunu belirten Tufaner, bu süreçte enflasyonla mücadelenin önemine dikkat çekti. “Enflasyon kalıcı olarak çözülmeli” Gri listeden çıkışın tahvil piyasasında yabancı girişlerini teşvik edebileceğine işaret eden Tufaner, uzun vadeli yatırımların ülkeye çekilmesi için kalıcı ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini belirterek, “Tahvil piyasasında yabancı girişlerini kısmen görsek de uzun vadeli yatırımların çekilmesi için öncelikle enflasyon sorununun kalıcı olarak çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Diyarbakır ve Batman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının batı bölgelerde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu 32 İstanbul: Az bulutlu ve açık 32 İzmir: Az bulutlu ve açık 37 Adana: Parçalı ve az bulutlu 35 Antalya: Az bulutlu ve açık 39 Samsun: Parçalı bulutlu 30 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor. 26 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 19 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34