ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 08:55

Kayseri polisi uyuşturucuya geçit vermiyor

A
A
A
Kayseri polisi uyuşturucuya geçit vermiyor

Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen 9 şahsa işlem yapıldı.


Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda N.T., Y.S., M.M.T., S.T., K.C., A.K., T.G., M.T. ve A.K. isimli 9 şahsın ev ve araçlarında yapılan aramalarda 16,70 gram uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 6 adet kurusu sıkı tabanca ele geçirildi.


Bulunan materyallere ekipler tarafından el konulurken, 5 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan, 4 şahıs hakkında da Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan adli işlem başlatıldı.



Kayseri polisi uyuşturucuya geçit vermiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan On parmağında on marifet tıp öğrencisi Erzincan’da Tıp Fakültesinin mezuniyet töreninde 3 yıldır sahne alan Tıp Fakültesi 3’ncü sınıf öğrencisi Erzurumlu Begüm Cemile Çalayer, sportif başarıları ve seslendirdiği müzik eserleriyle profesyonel sanatçıları aratmıyor. Arkadaşları arasında “on parmağında on marifet” deyimiyle anılan Çalayer, müziği hobi olarak yaparken ileride iyi bir doktor olup insanlığa fayda sağlayıp, hastalarına bakmak istiyor. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Tıp Fakültesinde öğrenim gören Begüm Cemile Çalayer, üçü bitirip dördüncü sınıfa geçti. Aslen Erzurumlu Dadaş kızı ve 3 kardeşin en büyüğü olduğunu ifade eden Çalayer, Z kuşağındaki çoğu akranının ilgi duyduğu internet oyunları, sosyal medya, kafe gibi alışkanlıklardansa küçük yaşta müziğe, spora, folklora ve kendini daha geliştirebileceği faaliyetlere merak sardığını kaydetti. EBYÜ Tıp Fakültesinin 3 yıldır mezuniyet töreninde kent protokolünün ve yüzlerce öğrenci arkadaşı ile ailelerinin huzurunda sahnede verdiği müzik konseriyle beğeni toplayan Begüm Cemile Çalayer, üniversitede ilk olarak göze gelmesini İHA muhabirine şöyle anlattı: “Kantinde arkadaşlarımız arasında gitar çalıp söylüyorduk. İlk birinci sınıfta iken o zamanki dekan yardımcımız Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız’ın dikkatini çekti. O da Dekanımız Prof. Dr. Abdulmecit Kantarcı ile paylaşmış. Bunun üzerine mezuniyet töreninde sahne aldım. 3 yıldır Tıp Fakültemizin mezuniyetlerinde konser veriyorum. Mutlu oluyorum. Rektörümüze, dekanımıza, hocalarıma teşekkür ediyorum.” Müziğe çocuk yaşta Erzurum’da TRT korosunda başladığını ifade eden Çalayer, “Müzik bana keyif veriyor. Hobi olarak sürdürüyorum. Önceliğim okulum. Okulu bitirip doktor olup insanlığa fayda sağlayıp, haslarıma bakmak istiyorum” dedi. Çocuk yaşta ailesinin desteğiyle müziğin yanı sıra spora da ağırlık verdiğini kaydeden Begüm Cemile Çalayer, “Erzurumlu olduğum için ilk kayağa başladım. Palandöken’de kayağı öğrendim, ileri seviyeye gelip sportif başarılar yakaladım. Sonra yüzmeye başladım. Yüzmede de antrenörlük seviyesine gelip belgemi aldım. Okul haricinde tatil dönemlerinde profesyonel yüzme antrenörlüğü ve hakemlik yapıyorum. Folklor da benim sevdiğim bir alan. Erzurum kadın barları, zeybek ve Kafkas oynuyorum.” ifadelerine yer verdi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Tıp Fakültesinin öğrenci temsilcisi olduğunu da belirten Çalayer, “Akranlarıma bakıyorum birçoğu zamanını kafelerde veya benzer durumlarda geçiriyor. Ben bu şekilde büyümedim. Sportif ve sosyal etkinliklere katıldım. Ve bundan dolayı da çok mutluluk duyuyorum. İnşallah arkadaşlarıma ilham olabilmişimdir” diye konuştu.
Aksaray Aksaray’da zabıta ve polis tır denetiminde Aksaray’da cadde ve sokaklarda tır parkı denetimine çıkan polis ve zabıta ekipleri park yasağına uymayan tırlara ceza kesti. Aksaray’da artan trafik yoğunluğu ve şehir içi trafiği etkileyen, cadde ve sokaklarda kör nokta oluşmasına neden olan tır parklarına yönelik emniyet ve zabıta ekipleri denetime çıktı. Trafikte yolun görünmediği ve trafiği olumsuz etkilediği yönünde gelen ihbarlara yönelik denetime çıkan ekipler, yasağa uymayan tırların plakalarına ceza yazdı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi tarafından İl Trafik Komisyon kararı ile tırların belediyenin yaptığı tır parkı dışında bulvar, cadde ve sokaklara park etmelerinin yasak olduğu şehirde zabıta ve trafik polisleri cadde ve sokakları bir bir gezerek hatalı park eden tırların izini sürdü. Denetimlerde tır sürücülerine park yasağına uymaları konusunda uyarılarda bulunulduğu gibi, kurallara aykırı hareket eden tır sürücülerine de 690 TL idari para cezası kesiliyor. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerle, şehir içi trafiğin akışının düzenlenmesi ve meydana gelebilecek kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Trafik düzeni ve şehir estetiği açısından tır parklanmalarına sıkı denetimlerle müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve şehir içi trafiğin sorunsuz işlemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi. Denetimlerin gece ve gündüz aralıksız sürdürüleceği öğrenildi.