ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 04:15

Şanlıurfa’da akaryakıt yüklü tankerler çarpıştı: 1 ölü

A
A
A
Şanlıurfa’da akaryakıt yüklü tankerler çarpıştı: 1 ölü

Şanlıurfa’da akaryakıt yüklü iki tankerin çarpıştığı kazada yangın çıktı, sürücülerden biri hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre kaza, Şanlıurfa - Gaziantep otoyolunun 51. kilometresinde meydana geldi. Ömer Bağtur idaresindeki 34 TK 6570 plakalı tanker, İ.T. yönetimindeki 33 AKD 046 plakalı tankerle çarpıştı. Kaza sonrası akaryakıt yüklü olan iki tankerde de yangın çıktı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kazada tanker sürücülerinden Ömer Bağtur olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle yaklaşık 5 kilometre araç kuyruğunun oluştuğu otoyolda ulaşım kontrollü olarak sağlandı.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye 39 yaşındaki down sendromlu garson çalışarak annesine bakıyor Osmaniye’de 16 yıldır esnaf lokantalarında garsonluk yapan down sendromlu Mesut Doğan (39), kazandığı parayla annesine bakıyor. Osmaniye İstiklal Mahallesi’nde esnaf lokantasında garsonluk yapan, güler yüzüyle çevresindeki herkesin sevgisini kazanan down sendromlu Mesut Doğan, aile bütçesine katkıda bulunuyor. Çalıştığı lokantada yemek servisi yapan, masa düzeniyle ilgilenen ve müşterileri karşılayan Doğan, iş disiplini, sempatik tavırları ile hem müşterilerin hem de işletme sahibinin takdirini topluyor. Mesut’un 4-5 yıldır kendileri ile birlikte çalıştığını ve zamanla evladı gibi olduğunu söyleyen işletme sahibi Salman Şahin, "Aşağı yukarı 40 yıllık meslek hayatımız var. Ben bu işe nişanlıyken girdim kayınbabam rahmetlik olduktan sonra bu sanat bana kaldı. Aslında ben bir motosiklet tamircisiydim. 1978’de bıraktım 1984’de bu işe başladık. Aşağı yukarı 4-5 yıl oldu, Mesut benim eski ortağımın yanındaydı oradan ayrılmış. Bir şeye kızmış bıraktı geldi annesiyle ve eniştesi ile bana ’ustam bu burada çalışmak istiyor çalışabilir mi’ dediler ’çalışır’ dedim. Bir daha da buradan gitmedi. Mesut bizim evladımız gibidir bu da beni dayı olarak bilir. Gelen müşterilere hatta dayım diyerek tanıtır ama benim evladım gibidir kendisi, severim yani Mesut’u, Osmaniye halkı da çok sever. Çok şükür durumu da iyi burada da yevmiye ile çalışıyor zaten aslan gibi de çalışıyor. Biz memnunuz, Allah da kendinden memnun olsun. Burada çalışarak evin geçimini sağlıyor, annesine bakıyor bu delikanlı. Bu bütün işleri yapar patlıcan soyma, salatalık soyma, limon keser, nevale getirir. Bazen ben sıkıştığım zaman yetiştirmediğimde gelir yemek doldurur, verir müşteriye suyunu doldurur, ayranını getirir. Yani Mesut’ta hiç eksiklik yok maşallah yani normal bir vatandaş nasılsa bu kardeşimiz de böyle. Ben çok memnunum. Allah herkese böyle evlat nasip etsin" dedi.
Bursa Çevresel gürültüyle ortak mücadele Bursa’da gürültü düzeyini kontrol altında tutmak, hayat kalitesini arttırmak hedefiyle ilçe belediyelerinin katılımıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Çevresel sorunları en aza indirerek Bursa’nın daha sağlıklı bir geleceğe taşınmasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevreye yönelik çalışmaları ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan işbirliği toplantılarının yeni gündemi ‘gürültü’ oldu. Encümen Salonu’ndaki toplantıya 17 ilçe belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden müdür ve teknik personel düzeyinde katılım sağlandı. Çevresel gürültü şikâyetlerinin önlenmesi ve çevresel gürültünün kontrol altına alınması hedefiyle düzenlenen toplantıda, uygulama birliğinin sağlanması, yaşanan sorunlar ve mevzuat uygulamaları konusunda görüş ve öneriler paylaşıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından kentin akustik konforunun artırılmasına yönelik çalışmalar devam edecek. Sanayi tesisleri, eğlence yerleri, ulaşım, şantiye faaliyetleri, atölye, imalathane, işyerleri ve benzeri faaliyetlerden kaynaklanan çevresel gürültü ve titreşim insanlarda ruhi ve fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Bunu önlemek ve kontrol altına almak hedefiyle Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği yürürlüğe girdi.