SPOR - 04 Temmuz 2024 Perşembe 21:29

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, rekor kırarak Avrupa şampiyonu oldu

A
A
A
Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, rekor kırarak Avrupa şampiyonu oldu

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 1500 metre serbest finalinde rekor kırarak Avrupa şampiyon oldu.

Litvanya’nın Vilnius kentinin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 1500 metre serbest finalinde suya giren Fenerbahçeli milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 14:41.89’luk derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı ve Dünya Gençler, Avrupa Gençler ve Şampiyona ve 17-18-19+ yaş Türkiye rekorlarını kırarak ikinci kez Avrupa Gençler şampiyonu oldu.

Kuzey, yarışı 15:04.04 derecesiyle ikinci sırada bitiren Alman Johannes Liebmann’a 22.15 saniye fark attı. Kuzey Tunçelli’ye ve kürsüye çıkan diğer sporculara madalyalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan takdim etti.

Rekortmen yüzücü, geçtiğimiz sene Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliği yaptığı Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 14:58.89’luk derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olmuştu

Öte yandan Kerem İlyem 200 metre kurbağalama yarı finalinde 2:13.83 yüzerek 4. olarak final yüzmeye hak kazandı. Final yarışı 5 Temmuz Cuma günü yüzülecek. Bir diğer yüzücü Arda Akkoyun ise 100 metre kelebekte 53:45’lik derecesiyle Avrupa 9.’su oldu.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nin 7. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumuna destek Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl 17’incisi düzenlenecek olan "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu”, TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin 3-5 Ekim 2024 tarihlerinde düzenleyeceği "17. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu" başlıklı etkinlik TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen "2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği"nin 2024 yılı 2. Dönemi başvuruları sonuçlandı. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu, eğitim teknolojileri alanında önemli bir buluşma noktası olup, akademisyenler, araştırmacılar, öğretmenler ve sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. Bu yıl 17. kez düzenlenecek olan sempozyumda, teknolojinin eğitimde kullanımı, yenilikçi öğretim yöntemleri, dijital öğrenme materyalleri ve benzeri konular ele alınacak. Sağlan destek, sempozyumun daha geniş kitlelere ulaşmasına ve daha fazla akademik çalışmanın paylaşılmasına imkan tanıyacak. Sempozyum süresince gerçekleştirilecek paneller, atölye çalışmaları ve sunumlarla katılımcılar, eğitim teknolojilerindeki en son gelişmeleri ve uygulamaları takip edebilecek. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu’nun 17. kez düzenleniyor olmasının eğitim teknolojilerinin gelişimine ve akademik bilgi paylaşımına verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu belirtti. TÜBİTAK’ın desteğiyle gerçekleşecek olan bu etkinliğin, eğitimde yenilikçi çözümler ve teknolojilerin uygulanabilirliğini tartışmak için bir platform sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kaçar, katılımcıların burada edinecekleri bilgilerle eğitim süreçlerine katkı sağlayacaklarına inandığını ifade etti. Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenecek olan 17. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu’nun eğitim ve teknoloji alanında yeni ufuklar açmasını temenni ederek, TÜBİTAK’ın desteğiyle bu tür bilimsel etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasının ve daha fazla akademik çalışmanın paylaşılmasının mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, sempozyumun bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, iş birliklerinin kurulduğu verimli bir etkinlik olmasını diledi. Projede ve sempozyumun düzenlenmesinde yer alan akademisyenleri tebrik eden Rektör Topal, destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine, teşviklerinden dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür etti.
Balıkesir Erdek’te baba-oğul 35 yıllık geleneği sürdürüyor Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Tatlısu Mahallesi’nde baba-oğul, 35 yıllık bir geleneği yaşatmaya devam ediyor. Tatlısu Mahallesi’nde 35 yıldır kafe işletmeciliği yapan Hüseyin ve Anıl Başoğlu, "Yiyecekler Sizden, İçecekler Bizden" konseptiyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu gelenek, yaz aylarının gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Havaların ısınmasıyla, vatandaşlar evlerinde hazırladıkları kahvaltılıkları işletmeye getirerek, burada rahatlıkla tüketebiliyorlar. İşletmenin tek kuralı ise içeceklerin mekandan alınması. Orman yangınları riskinin yüksek olduğu dönemlerde, ormanlık alanlarda piknik yapmanın yasak olması nedeniyle, bu güvenli ortam vatandaşlar için ideal bir alternatif sunuyor. Anıl Başoğlu, işletmenin başına geçtiği günden bu yana babası Hüseyin Başoğlu ile birlikte hizmet vermeye devam ediyor. 35 yıldır sürdürülen bu geleneğe sadık kalan baba-oğul, Tatlısu Mahallesi’ndeki müşterilerine ekonomik çözümler de sunuyor. Yiyeceklerini evinden getirmeyen ziyaretçiler için gözleme, pide, lahmacun ve serpme kahvaltı gibi birçok lezzetli seçenek de mevcut. İşletme, sadece günlük müşteri ağırlamakla kalmıyor, aynı zamanda düğün, nişan, toplantı, seminer, evlenme teklifi ve doğum günü gibi özel organizasyonlara da ev sahipliği yapabiliyor. Bu anlamlı geleneği sürdüren Hüseyin ve Anıl Başoğlu, sadece kendilerine değil, tüm Tatlısu Mahallesi’ne de büyük bir hizmet sunuyor.