EKONOMİ - 28 Haziran 2024 Cuma 12:38

Türkiye gri listeden çıkarıldı

A
A
A
Türkiye gri listeden çıkarıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bugünkü toplantısında gri listeden çıkarıldığı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bugünkü toplantısında ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye’nin gri listeden çıkarıldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bugünkü toplantısında Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından temsil edilmiştir. Atılan doğru adımlar sayesinde Türkiye gri listeden çıkarılmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları başta olmak üzere tüm kamu ve özel sektör paydaşlarının katkısıyla elde edildiği belirtilen sonucun, finansal sisteme güveni artırarak program hedeflerine ulaşmayı kolaylaştıracağı ifade edildi.

Türkiye’nin terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürüteceği ifade edilen açıklamada, “MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasitesi daha da güçlendirilecek gerektiğinde yasal ve idari düzenlemeler aynı hassasiyetle hayata geçirilecektir” ifadeleri kaydedildi.

Kemal Diri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Vali Osman Hacıbektaşoğlu’ndan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hacıbektaşoğlu, mesajında Kabotaj Kanunu’nun Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik sembolü olduğunu belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizlerimizdeki egemenlik haklarımız pekiştirilmiş, milli denizciliğimizin temelleri sağlam bir şekilde atılmıştır. Bu önemli günü, Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik sembolü olarak her yıl coşkuyla kutlamaktayız." Denizlerin Türkiye’nin stratejik ve ekonomik gücünün önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Hacıbektaşoğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığı başta olmak üzere denizlerde emniyeti ve huzuru sağlamak için görev yapan tüm denizcilere minnettar olduklarını ifade etti. "Onların özverili çalışmaları sayesinde denizlerimizde güvenle yol alıyor, ekonomik ve ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Deniz ticaretimiz, ülke ekonomimizin büyümesinde ve refahın artırılmasında büyük bir rol oynamaktadır" dedi. Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesiyle birlikte, deniz ticaretinin millileştiğini, Türk Bayraklı gemilerin sayısının arttığını ve denizcilik sektöründe önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, "Böylece, denizciliğimizin uluslararası arenada da daha güçlü bir konuma gelmesi sağlanmıştır" dedi. Mesajının sonunda, denizcilik sektöründe emek veren tüm çalışanların ve denizcilerin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlayan Hacıbektaşoğlu, "Mavi vatanımızın her zaman emniyet ve refah içinde olmasını diliyorum. Ülkemizin denizcilik alanında daha da ileriye gitmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı. Ayrıca, denizleri korumak ve güvenliği sağlamak için canlarını feda eden deniz şehitlerini rahmet ve minnetle andığını belirtti.