ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 13:35

Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan suç makinası yakalandı

A
A
A
Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan suç makinası yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan ve çeşitli suçlardan kaydı bulunan şahıs yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre; Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulama sırasında F.A.(36) ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçtı. Ekipler tarafından kısa süre sonra yakalanan şahsın ehliyetinin olmadığı ve ‘hırsızlık’, ‘uyuşturucu madde kullanma’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘6284 Sayılı Kanun’a Muhalefet’ suçlarından kaydı olduğu tespit edildi. Ekipler tarafından sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen F.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.


Öte yandan konu ile ilgili olarak araç sahibi H.A. hakkında ise ‘ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak’ suçundan 43 bin 275 TL idari para cezası uygulandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl BİNTSO arama ve kurtarma istişare toplantısı yapıldı Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) istişare toplantısında muhtemel afetlerde yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. Toplantıda ayrıca yeni tim lideri de Ömer Faruk Gürsaçtı seçildi. BİNTSO Meclis Başkan Vekili Ferhat Baynal’ın başkanlığında gerçekleşen arama ve kurtarma istişare toplantısında, Ömer Faruk Gürsaçtı yeni tim lideri olarak seçildi. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, “Öncelikle, vefat eden değerli tim liderimiz Ramazan Küçükhazar’a Allah’tan rahmet diliyorum. Onun emekleri ve özverisi, timimizin bugünlere gelmesinde büyük rol oynamıştır. Ömer Faruk Gürsaçtı’nın yeni tim lideri olarak seçilmesiyle birlikte, Bingöl TSO arama ve kurtarma timinin gücüne güç katacağına inanıyorum. Yeni liderimizle birlikte, timimizin bölgemizde muhtemel afetlerde hızlı ve etkili müdahalelerde bulunarak birçok hayatı kurtaracağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, Arama ve Kurtarma Timimize, çalışmalarında başarılar diler, her bir gönüllümüzün fedakarlık ve cesaretini takdirle karşılıyorum” dedi. Arama ve kurtarma ekibinin muhtemel afetlerde başarılı olacağına inandıklarını belirten Meclis Başkan Vekili Ferhat Baynal ise ’’Ramazan Küçükhazar’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Ömer Faruk Gürsaçtı’nın yeni tim lideri olarak seçilmesi, timimizin gücüne güç katacaktır. Yeni görevinde kendisine başarılar dilerken, Bingöl TSO Arama ve Kurtarma Timimizin, bölgemizde olası afetlerde etkin ve başarılı çalışmalar yapacağına olan inancımız tamdır” şeklinde açıklamalara yer verdi.
İstanbul Engin Fırat: "Teknik direktörlerimizin eleştirileri iyi niyetli değil" Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Takım’a ve teknik direktör Vincenzo Montella’ya yöneltilen eleştirilerin iyi niyetli olmadığını söyledi. Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda bu akşam oynayacağı Avusturya maçı öncesinde milli takıma ve teknik direktör Vincenzo Montella’ya yöneltilen bazı eleştirilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Deneyimli teknik adam, Montella’nın Türkiye’deki meslektaşları tarafından hem de uluslararası alanda tecrübesi bulunmayan, hiç bir başarı yaşamamış olanlar tarafından bu kadar acımasızca eleştirilmesine anlam veremediğini belirtti. Fırat, "O koltuğu mevcut teknik adamdan daha fazla hak ettiğini düşünüyor olabilirsin ama sanki bazıları milli takım başarısız olsun diye bekler hale gelmiş. Bu düşünce bile benim tüylerimi ürpertiyor" dedi. "Taraftar eleştirebilir, medya eleştirebilir ama meslektaşların bu tutumu etik değil" A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın, meslektaşları tarafından eleştirilmesinin doğru olmadığını aktaran Fırat, "Bir tarafta bu acımasız eleştirileri görürken, diğer tarafta da Fatih Terim’in açıklamalarına denk geldim. İşte uluslararası tecrübe böyle birşey. Malesef Montella’yla ne kariyerleri, ne kazandıkları başarıları kıyaslanmayacak yerli teknik direktörlerimiz taş taş üstünde bırakmazken, Fatih hoca kendisine de yakışan şekilde milli takımımıza ve hocamıza desteğini açık yüreklilikle ve büyük bir incelikle dile getirmiş. Umarım örnek olur" ifadelerini kullandı. "Kendilerine güveniyorlarsa gitsinler uluslararası bir tecrübe yaşasınlar ve başarıp gelsinler" Engin Fırat, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Malesef bu şekilde gündem oluşturan, konfor alanından hiç çıkmadan bütün koltuklar benim olsun isteyen yerli teknik adamlarla biz de çalıştığımız her yerde karşılaşıyoruz. Ülkemizdeki hocalarımıza da tavsiyem diğerlerine verdiğim gibi olacak, burada değerinizin bilinmediğini düşünüyorsanız, bilgi, beceri ve tecrübenizi yurtdışında kanıtlayın ve bütün millet olarak alkışlayalım, destekleyelim." "Avusturya’yı geçmek zor ama imkansız değil" A Milli Takım’ın, EURO 2024 son 16 turunda bu akşam oynayacağı Avusturya maçıyla ilgili de konuşan Fırat, "Kesinlikle kolay bir maç olmayacak ama kompakt oynadığımız taktirde hızlı hücumlarla pozisyonlar bulabiliriz. Topa sahip olup, oyun kurmaya çalışan taraf olmaktansa sabırlı ve oyun disiplinine bağlı kalarak ihtiyacımız olanı hedefleyip turu geçebileceğimize inanıyorum" cümlelerine yer verdi.
Tunceli Dutun şifa yolculuğu başladı: Tunceli’de pekmez kazanları kuruldu Türkiye’de dut üretiminin en yoğun yapıldığı yerlerden Çemişgezek ilçesinde, pekmez kazanları kaynamaya başladı. Çemişgezek ilçe merkezi ve köylerinde, dut ağaçlarından elde edilen dutlar pekmeze dönüşüyor. Uzun uğraş gerektiren pekmez üretimi, üreticilerin aile ekonomisine de önemli ölçüde katkı sunuyor. Çemişgezek ilçesi genelinde, tahmini olarak yaklaşık 100 ton üretilen pekmez, kalitesi bakımından yoğun talep görüyor ve pazar sorunu yaşamıyor. Birçok hastalığa şifa olduğu bilinen pekmez, odun ateşinde saatlerce kaynatıldıktan sonra güneş ısısında günlerce olgunlaşması sağlanıyor. "Çemişgezek’in her tarafı dut bahçesi" Organik dutlardan, hijyenik şartlarda pekmez ürettiklerini aktaran Eylem Yıldız, "Çemişgezek’te yaşıyorum. Çemişgezek’teki insanların en büyük geçim kaynaklarından biri dut ve pekmezdir. Dut artık dünyada tescillenmiş bir marka olarak Çemişgezek’te üretilmektedir. Ulukale köyümüzde üretilmektedir. Yazın dutlarımızı silkeleriz. Altına savanlarımızı sereriz. Sonra getirip büyük kazanlarda dutlarımızı kaynatıyoruz. Kaynattıktan sonra özel onlar için taşlarımız var. Taşlar üzerinde torbalara koyuyoruz ve orada süzülmesini bekledikten sonra kovalarla alıp kazanlarda tekrardan kaynatıyoruz. Sonra bunu damlarda, tepsiler de yayıp güneşte 2-3 gün beklettikten sonran şıranın pekmez haline gelmesini bekliyoruz. Güneşte birkaç gün bekledikten sonra artık sofralarımızda hazır, yenecek hale geliyor. Pekmezimizi organik dutumuzla, tamamen doğal yöntemlerle yapıyoruz. Hijyenik olmasına çok dikkat ediyoruz. Çemişgezek ilçemizin her tarafı adeta dut bahçesi. Çok uzun yıllardır bulunan dut ağaçlarımız var. Pekmez yapımı çok zor ve çok meşakkatli bir süreçten geçiyor. Yaptığımız pekmezlerin bir kısmını evimize ayırıyoruz, bir kısmını ise satıyoruz. Çemişgezek ilçemizde tahmini olarak 100 ton pekmez üretildiğini biliyoruz. Pekmezimiz her derde deva’’ dedi. Ürettikleri pekmezlerin birçok hastalığa şifa olduğunu bildiklerini aktaran Zafer Abay, "Organik dutumuzla hijyenik şartlarda yaptığımız pekmezlerimiz, ağız yaralarına ve kansızlığa iyi geldiği, çocukların gelişimine katkı sağladığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, ağız ve boğaz enfeksiyonlarına iyi geldiği ve sindirim sistemini güçlendirdiği, pekmezimizin tam bir enerji deposu olduğu söylenmektedir. İlçemizde tahminen 1000 yaşına kadar dut ağaçlarımız bulunmaktadır. Tamamı organiktir" diye konuştu.