SPOR - 26 Haziran 2024 Çarşamba 20:58

EURO 2024: Slovakya: 1 - Romanya: 1

A
A
A
EURO 2024: Slovakya: 1 - Romanya: 1

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu’nun son maçında Romanya, Slovakya ile 1-1 berabere kalarak gruptan 4 puanla lider olarak çıktı.


EURO 2024 E Grubu’nun 3. ve son maçında Slovakya ile Romanya, Frankfurt Arena’da karşı karşıya geldi. Alman hakem Daniel Siebert’in yönettiği müsabakanın 24. dakikasında Slovakya Ondrej Duda’nın golüyle 1-0 öne geçti. 35. dakikada Romanya penaltı kazındı. 37. dakikada beyaz noktanın başına geçen Razvan Marin topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi. Bu gol ilk yarının da skoru oldu. İkinci yarıda iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Romanya gruptan lider olarak çıkarken, Slovakya ise üçüncü olarak adını bir üst tura yazdırdı.



EURO 2024: Slovakya: 1 - Romanya: 1

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da çocuklara tatil dopingi Bartın’da dolu dolu yaz tatili geçirmek için düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı. İl merkezinde spor kursuna katılan öğrenciler gösteri düzenlerken Amasra’da ise yaya yolunda resim çizen ve boyayan çocuklar keyifli anlar yaşadı. Bartın’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Yaz Okulları açılışı gerçekleştirildi. Açılış programında çeşitli spor branşlarında çocukların sergilediği gösteriler de renkli görüntüler ortaya çıktı. Performansları ile alkış alan küçük sporcular, halat yarışması ile eğlenceli zaman yaşadı. Açılış programına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, 31 branşta açılan yaz okulları için şuana kadar 1530 kişinin müracaat ettiğini belirtti. Başvuru ve kayıtların devam ettiğini belirten Akkaş, ’’Çocuklarımız, gençlerimiz inşallah dolu dolu, spor dolu bir yaz tatili geçirecek. Kayıtlarımız bir süre daha devam edecek. Çocuklarımız hem keyifli bir yaz dönemi geçirecek, hem de burada yetenekleri tespit edilen gençleri, eğitim gördükleri okul idareci ve öğretmenlerine yönlendireceğiz. Başarılı bir sporcu olmaları için gereken desteği sürdüreceğiz’’ dedi. Aktaş, kendisi ile halat çekme yarışı yapmak isteyen minik sporcuların talebini yerine getirerek, çocuklarla halat çekti. Boydan boya yaya yolunu boyadılar Amasra Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ise çocuklar ve velileri de tebeşir ile Sefa Park önündeki yaya yoluna resim çizdi. Hayal dünyalarını tebeşirle yola nakşeden çocuklar, çizdikleri resimleri de yine tebeşirlerle boyadı. Etkinlikte, çocukların yaptığı resimleri ilgiyle izleyen veliler de bir süre sonra ellerine tebeşir alarak, çocukluk dönemlerine geri döndü. Otobüs ve minibüslerle ilçeye gelen turistlerin şehir merkezine girmek için kullandığı güzergahta gerçekleşen etkinlikle yol rengarenk hale dönüşürken, yolu tebeşirlerle baştan başa boyayan çocuklar ve anneleri ise oldukça keyifli bir zaman geçirdi. Emekli sınıf öğretmeni olan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da, çocuklarla birlikte, resim çizip boya yaptı. Güneş ve deniz resmi çizen Başkan Çakır, ’’Okular tatil olunca, çocukların doyasıya eğleneceği bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın gözüyle, misafirlerimizin Amasra’ya önemli geçiş noktalarından bir olan Küçük Liman yolunu boyuyoruz. Bu etkinlikle misafirlerimiz, hem çocukların dünyası ile zihinlerindeki güzelliklerle şehre girmiş olacak. Hem de çocuklarımızı mutlu ettik’’ diye konuştu.
Ankara Şanlıurfa Milletvekili Yazmacı: “İlçemizde 254 bin 130 dekar tarım arazisi suya kavuşuyor” AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen sulama alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “Tamamlanan çalışmalarla güzel ilçemizde 254 bin 130 dekar tarım arazisi suya kavuşuyor” dedi. Şanlıurfa Milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, Mehmet Faruk Pınarbaşı ve İbrahim Eyyüpoğlu DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı ziyaret etti. Ziyaretin detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Milletvekili Yazmacı, Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe ile 139 bin 250 dekar, Viranşehir Pompaj Sulaması 2. Kademede 79 bin 800 dekar, Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2. Kısım Şebekesi ile de 35 bin 80 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı. Yazmacı, “Tamamlanan çalışmalarla güzel ilçemizde 254 bin 130 dekar tarım arazisi suya kavuşuyor. Tarımsal faaliyetler ülkemizin geleceği. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda tarımsal faaliyetleri önemsiyor, çiftçilerimizi her daim olduğu gibi destekliyoruz” ifadelerini kullandı. Çalışmalarla ilgili detaylı bilgileri de aktaran Milletvekili Yazmacı, bazı bölgelerde Sulama Birlikleri aracılıyla ilgili firmadan alınacak kartlarla sayaçların kullanılacağını kaydetti. Yazmacı, 13 köyde hayata geçen yeni uygulama ile ilgili şunları kaydetti: “1. Kademe de ayrıca Sulama Birlikleri aracılığıyla temin edilecek Kart Sistemi ile çiftçilerimiz hem toprağı suyla buluşturacak hem de modern sulama sistemine kavuşacak. Bu bölgede yer alan köylerimiz Ayaklı, Büyük Mutlu, Büyük Bardakçı, Gürpınar, Matla, Yağızlar, Yazgüneşi, Yıldız, Kenberli, Gömülü, Sözeri, Yeşilalıç ve Kınalıtepe’de su alma yapıları suyun verimli ve tasarruflu kullanılması için sayaçlı olarak projelendirildi. Çiftçilerimize sistemi bir an evvel kullanabilmeleri için kartlarını temin etmelerini öneriyorum.” Diğer aşamalarla ilgili de bilgi aktaran Yazmacı, şu ifadelere yer verdi: “Viranşehir Pompaj Sulaması 2. Kademe’de 2 adet pompa istasyonu ve şebeke inşaatı tüm unsurlarıyla tamamlandı. Ayrıca Yukarıbağ, Elgün, Gözlek, Germen, Yaban, Karakuzu, Taşyaka, Toklu, Tekneli, Bozca ve Eser köylerimiz bu sulamadan yararlanacak. Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2. Kısım Şebeke ile de Ayaklı, Karatepe, Kınalıtepe, Çalıcık, Dedeköy’deki tarım arazileri suyla buluşacak.” Yazmacı, ilçede yürütülen çalışmalardan dolayı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya teşekkür etti.