KÜLTÜR SANAT - 29 Haziran 2024 Cumartesi 14:57

Bartın’da çocuklara tatil dopingi

A
A
A
Bartın’da çocuklara tatil dopingi

Bartın’da dolu dolu yaz tatili geçirmek için düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı. İl merkezinde spor kursuna katılan öğrenciler gösteri düzenlerken Amasra’da ise yaya yolunda resim çizen ve boyayan çocuklar keyifli anlar yaşadı.


Bartın’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Yaz Okulları açılışı gerçekleştirildi. Açılış programında çeşitli spor branşlarında çocukların sergilediği gösteriler de renkli görüntüler ortaya çıktı. Performansları ile alkış alan küçük sporcular, halat yarışması ile eğlenceli zaman yaşadı. Açılış programına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, 31 branşta açılan yaz okulları için şuana kadar 1530 kişinin müracaat ettiğini belirtti. Başvuru ve kayıtların devam ettiğini belirten Akkaş, ’’Çocuklarımız, gençlerimiz inşallah dolu dolu, spor dolu bir yaz tatili geçirecek. Kayıtlarımız bir süre daha devam edecek. Çocuklarımız hem keyifli bir yaz dönemi geçirecek, hem de burada yetenekleri tespit edilen gençleri, eğitim gördükleri okul idareci ve öğretmenlerine yönlendireceğiz. Başarılı bir sporcu olmaları için gereken desteği sürdüreceğiz’’ dedi.


Aktaş, kendisi ile halat çekme yarışı yapmak isteyen minik sporcuların talebini yerine getirerek, çocuklarla halat çekti.


Boydan boya yaya yolunu boyadılar


Amasra Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ise çocuklar ve velileri de tebeşir ile Sefa Park önündeki yaya yoluna resim çizdi. Hayal dünyalarını tebeşirle yola nakşeden çocuklar, çizdikleri resimleri de yine tebeşirlerle boyadı. Etkinlikte, çocukların yaptığı resimleri ilgiyle izleyen veliler de bir süre sonra ellerine tebeşir alarak, çocukluk dönemlerine geri döndü. Otobüs ve minibüslerle ilçeye gelen turistlerin şehir merkezine girmek için kullandığı güzergahta gerçekleşen etkinlikle yol rengarenk hale dönüşürken, yolu tebeşirlerle baştan başa boyayan çocuklar ve anneleri ise oldukça keyifli bir zaman geçirdi.


Emekli sınıf öğretmeni olan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da, çocuklarla birlikte, resim çizip boya yaptı. Güneş ve deniz resmi çizen Başkan Çakır, ’’Okular tatil olunca, çocukların doyasıya eğleneceği bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın gözüyle, misafirlerimizin Amasra’ya önemli geçiş noktalarından bir olan Küçük Liman yolunu boyuyoruz. Bu etkinlikle misafirlerimiz, hem çocukların dünyası ile zihinlerindeki güzelliklerle şehre girmiş olacak. Hem de çocuklarımızı mutlu ettik’’ diye konuştu.



Bartın’da çocuklara tatil dopingi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da Kabotaj Bayramı Yelken Yarışları düzenlendi Tekirdağ’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yelken yarışları düzenlendi. Tekirdağ’ın Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçesi Süleymanpaşa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yelken yarışları düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde 7 farklı kategoride düzenlenen yarışmada kıyasıya rekabet eden genç sporcular, dereceye girebilmek için rüzgara karşı mücadele etti. Denizde süren amansız mücadelenin ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara Tekirdağ Liman Başkanı İrfan Kızıltaş ve Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ahmet Üzgün tarafından madalyaları verildi. Yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle: Optimist Genel Klasman Kategorisi 1. Tuna Kaya - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 2. Hayrettin Eren Çakır - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 3. Bora Öden - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 4. Ahmet Arel Barut - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 5. Doruk Özkan - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü Optimist Junior Kategorisi 1. Ahmet Arel Barut - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 2. Doruk Özkan - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 3. Kemal Deniz Güzel - Büyükçekmece Yelken Spor Kulübü 4. Duru Ateş - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 5. Rüzgar Uzel - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü Optimist Kızlar Kategorisi 1. Melis Bolat - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 2. Duru Ateş - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 3. Beren Erduran - Büyükçekmece Yelken Spor Kulübü Optimist Junior Kızlar Kategorisi 1. Duru Ateş - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 2. Mercan Derin Zayım - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 3. Sude Destereci - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü ILCA 4 1. Ege Subaşı - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü Bambinos Genel Klasman Kategorisi 1. Derin Güzel - Büyükçekmece Yelken Spor Kulübü 2. Alpaslan Hazan - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 3. Tunahan Naci Piker - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 4. Ali Muhittin Sanan - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 5. Yağız Efe Bardak - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü C Bambinos Kızlar Kategorisi 1. Derin Güzel - Büyükçekmece Yelken Spor Kulübü 2. Alya Bayraktar - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü 3. Şimal Şahin - Tekirdağ Yelken Spor Kulübü
Sivas Alex Pritchard, Sivasspor’a imzayı attı Sivasspor, kadrosuna kattığı İngiliz oyuncu Alex Pritchard için imza töreni düzenledi. Törende konuşan Alex Pritchard, “Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Şu anda çok heyecanlıyım ve taraftarımızın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum” dedi. Sivasspor, İngiltere Championship’ten Division 1’e düşen Birmingham City’den transfer edilen Alex Pritchard için Sivas 4 Eylül Stadyumunda imza töreni düzenledi. Törende, Kulüp Başkan Vekili Bahattin Eken, As Başkanlardan Burak Özçoban ve gazeteciler yer aldı. Başkan Vekili Eken yaptığı konuşmada, “Bugün burada kulübümüz için önemli bir adımı atmak ve büyük bir yeteneği kadromuza katmak üzere toplandık. İngiltere futbolunun yetenekli oyuncularından biri olan Alex Pritchard’ı Sivasspor ailesine dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alex Pritchard, futbol kariyerinde gösterdiği performansla, mücadeleci ruhu ve oyun zekasıyla tanınan bir isimdir. Kendisinin saha içinde ve dışında takımımıza büyük katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Transfer sürecinde büyük emek veren Gökhan Karagöl’e ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda, taraftarlarımıza da bu süreçte gösterdikleri sabır ve destek için teşekkür ediyorum. Sivasspor olarak ligde başarılı olmak için çalışıyoruz. Alex Pritchard gibi kaliteli oyuncuları kadromuza katarak, bu hedeflere ulaşma yolunda önemli adım atıyoruz. Alex Pritchard’a, Sivasspor’a hoş geldin diyor ve kırmızı-beyazlı formamız altında başarılı, sakatlıksız bir sezon geçirmesini diliyorum. Birlikte nice zaferlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi. “Başarılı olmak istiyorum” Sivasspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Alex Pritchard ise, şu ifadeleri kullandı: “Bu transferde çaba gösteren Gökhan Karagöl beye ve menajerlerime teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte elimden gelenin en iyisini yapıp yeni maceramda başarılı olmak istiyorum. Kariyerimde ilk defa İngiltere dışında oynayacağım. Dışarıda oynayıp kendime yeni şeyler katmak istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Şuanda çok heyecanlıyım ve taraftarımızın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. Geçtiğimiz sene de benimle alakalı bir ilgi vardı ama bu futbol gerçekleşmedi maalesef. Türkiye ligi de oldukça güçlü ve mücadeleci bir lig. Biz Avrupa’ya gitmek için elimizden geleni yapacağız.” Konuşmaların ardından 31 yaşındaki futbolcu, kendisini kırmızı-beyazlı renklere bağlayan 2 yıllık sözleşmeye imza attı.