ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 13:52

Bursa’nın dağ ilçesinde orman yangını

A
A
A

Bursa’nın dağ ilçelerinden biri olan Keles ilçesine bağlı Baraklı Mahallesi Çataklı mevkiinde Uludağ’ın güney yamaçlarını oluşturan ormanlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle yayılıyor.

Edinilen bilgiye göre Çataklı mevkiinde ormanlık alanda saat 13,15 sularında başlayan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüdü. Çam ormanlarının yandığı alana karadan büyükşehir itfaiye, arazözler, havadan da Orman Bakanlığına ait helikopter müdahale ediyor.

Ahmet Berke Erdal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Giresun’da törenle kutlandı 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümünü Giresun’da düzenlenen törenle kutlandı, Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı. Giresun Limanı Sahil Güvenlik Yerleşkesi içerisinde düzenlenen programda konuşan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Bugün Türk denizci rotasının, çağdaş ve müreffeh Türkiye idealine erişim rotası olduğunu takdirle izliyoruz. İnanıyoruz ki hiçbir rüzgar, hiçbir fırtına Türk denizcisini bu rotasından saptıramayacaktır. Kalbi, aklı ve ruhu aydınlık Türk denizcisi bu bilinçle her geçen gün daha da güçlenerek Türk Bayrağını, Dünya’nın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır" dedi. Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağı olma özelliğine sahip olacak ve Giresun Uzuncakum mevkiinde inşa çalışmaları devam eden balıkçı barınağı ile ilgili bilgi veren Serdengeçti "İlimiz ve bölgemiz için ciddi bir öneme haiz, Uzuncakum mevkinde inşa edilen Balıkçı Barınağımız tamamlandığında ise 85 bin m alan, 500 bin kasa kapasiteli soğuk hava deposu, 934 metre mendirek, 200 balıkçı tekne kapasitesi ve su ürünleri merkeziyle Karadeniz artık Giresun’dan dünya mutfağına uzanacak ve bu alanda çok büyük bir proje daha tamamlanmış olacak" diye konuştu. Programda denizci öğrencilerin mezuniyeti de kutlanırken, okullarını birincilikle bitirenlere Vali Serdendeçti tarafından diploma ve plaket takdim edildi. Çanakkale Deniz Şehitleri ile 4 Nisan 1953 yılında Çanakkale Boğazında batan Dumlupınar Denizaltısında şehit olan Giresunlu Mehmet Demir, Giresunlu Galip Yılmaz, Göreleli Hasan Kelleci ile tüm şehit ve gazilerin anısına denize çelenk bırakılmasıyla program sona erdi.
Muğla Bördübet yangınında gözaltına alınan 3 kişi mahkemeye sevk edildi Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde dün saat 16.40’ta çıkan orman yangına sebebiyet verdikleri gerekçesi ile şüpheli olarak yakalanıp gözaltına alınan şahıslar, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslar karavanları ile yangın çıkan bölgeden uzaklaşırken, Jandarma ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınmıştı. 30 Haziran 2024 tarihinde saat 16.40’ta Hisarönü Mahallesi Bördübet Gölge Koyu mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmış ve yaklaşık 5 hektarlık alan yanmıştı. Havadan ve karadan yoğun müdahaleler ile kontrol altına alınarak söndürülen yangın ile ilgili soruşturma başlatan Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Marmaris ilçe Jandarma komutanlığı ekiplerince olay yerinde yapılan incelemelerde, yangına neden oldukları iddiasıyla bölgede karavanla tatil yapan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri tamamlanan şahıslar çıkarıldıkları Marmaris Adliyesinde savcı ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiler. Gözaltına alına P.S. (39), U.S. (47) ve H.S. (43) isimli şüphelilerin, verdikleri ifadelerinde orman gönüllüsü olduklarını, kamp yaptıkları alandan ayrılırken dumanı görerek ihbarda bulunduklarını dile getirdikleri öğrenildi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatı ile şahısların karavanlarında da arama yapıldı. Şahıslar taksirle orman yangınına neden olma iddiasıyla tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiler. Yangının çıkış sebebine dair detaylı incelemeler sürerken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı geniş çaplı olarak devam ettiriyor.
Aydın Damla Gönüllülük Hareketi Projesi Aydın’da başladı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Damla Gönüllülük Hareketi Projesi 32 farklı ilden 39 genç ile 4 bakanlık koordinatörünün katılımı ile 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Aydın’da gerçekleşiyor. Damla Gönüllülük Hareketi Projesi, Türkiye’deki üniversitelerinde öğrenim gören gençlerin gönüllü olarak katıldığı ve toplumsal yarar sağlama amacı güden bir proje olarak dikkat çekiyor. Proje, katılımcıların herhangi bir beklenti içinde olmadan, farklı illerdeki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya toplumun yararına olan hedeflere ulaşmak için toplumsal girişimlere destek vermelerini hedefliyor. 10 gün boyunca sürecek olan proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Müze ve antik kent gezileri, kurum ziyaretleri, doğa yürüyüşü gibi kültürel ve sosyal aktivitelerin yanı sıra, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi, sevgi evi ve çocuk evleri ziyaretleri gerçekleştirilecek ve çocuklarla çeşitli aktiviteler düzenlenerek, köy halkı ile bir araya gelinecek. Ayrıca mezarlık ve şehitlik ziyaretleri ile çevre temizliği gibi gönüllülük faaliyetleri yapılacak. Proje, gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamalarını, farklı kültürleri tanımalarını, sosyal sorumluluk bilincini artırmayı ve topluma faydalı bireyler olmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu anlamda, gerçekleşen etkinlikler, hem katılımcılar hem de toplum için büyük bir değer taşıyor.