ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 12:48

Denizde boğulma tehlikesi geçiren adam kalp masajı ve elektro şokla hayata döndürüldü

A
A
A
Denizde boğulma tehlikesi geçiren adam kalp masajı ve elektro şokla hayata döndürüldü

Antalya’nın Alanya ilçesinde denizde boğulma tehlikesi yaşayıp kıyıya çıkartılan 45 yaşındaki adam, sağlık ekiplerinin 5 dakikalık kalp masajı ve elektro şok uygulamalarının ardından hayata döndürüldü.


Olay, Alanya’nın Kleopatra Plajında sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz ismi öğrenilemeyen bir vatandaş, denize girdikten bir müddet sonra aşırı dalgalardan dolayı boğulma tehlikesi atlattı. Plajda bulunan yerli ve yabancı vatandaşların durumu fark etmesi sonucu denizden çıkartılan Türk vatandaşının nabzının atmadığı gözlendi. İlk müdahale ise sağlık görevlisi olduğunu söyleyen bir turist tarafından yapıldı. Turist kadın önce suni teneffüs, ardından ise kalp masajı yaptı ancak sonuç alamadı. Olay yerine kısa sürede gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesi ise 5 dakika kalp masajı oldu. Ardından elektro şok uygulandı. Vatandaş dördüncü elektro şoktan sonra bir anda ağzından su boşaltarak nefes almaya başladı. 112 Acil Servis Doktoru Musa Barut, hayata geri dönen vatandaşın boğazına suni solunum borusu takarak nefes alıp verişini rahatlattı.


Olay yerinde önlem alan Alanya Polisi ise merkeze ilk bilgi olarak şahsın hayatını kaybettiğini bildirdi. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesi sonucu vatandaş tekrar hayata dönerken, ikinci telsiz konuşmasında ise hayatını kaybeden şahsın sağlık ekipleri tarafından hayata döndürüldüğü bilgisi verildi. Boğulan kişiyi denizden çıkartan vatandaş, “Canlandı maşallah. Gerekeni yaptık” dedi.


Doktor Barut, Acil Tıp Teknisyenleri Esma Aymirgan ve Nurgül Sunaç’ın çabaları sonucu hayata döndürülen vatandaş, ambulans alınarak tedavi için en yakın özel bir hastaneye götürüldü.



Denizde boğulma tehlikesi geçiren adam kalp masajı ve elektro şokla hayata döndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta Yaz Kur’an Kursları açıldı Okulların tatil olmasıyla birlikte kız ve erkek öğrencilere yönelik Yaz Kur’an Kursları açıldı. Sinop il genelindeki bin 200 mekanda çocuklara 7 hafta boyunca dini konularda eğitim verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, kapılarını öğrencilere açtı. Sinop Alaaddin Camii’nde Yaz Kur’an Kursları için tören düzenlendi. Programa katılan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaptı. Vali Özarslan, “Eğitim ilk olarak ailede başlar. Çocuklarımız büyüyünce artık aile ortamından çıkıp sosyal çevresi de değişmeye başlıyor. İşte burada bazı ortak değerlerimiz, ortak kıymetlerimizin öğrenilmesi gerekiyor. O yüzden bu mekanlar çok değerli ve çok önemlidir” dedi. Törende konuşan İl Müftüsü Paşa Bektaş da Sinop il genelinde belirlenen yaklaşık bin 200 mekanda çocukların 7 hafta boyunca kurs göreceğini söyledi. Bektaş, “Kurslarımız 1 Temmuz itibarıyla başladı. 16 Ağustos tarihinde sona erecek. Geçen yıl itibari ile il genelindeki Yaz Kur’an Kurslarımızda 8 bin civarında öğrenciye ulaşmıştık. Bu sene inşallah bu rakamın üzerine çıkacağız. İl genelinde yaklaşık bin 200 mekanda kurslarımız olacak. Bu mekanlarımızda bin 250 civarında çeşitli kademelerde görevlilerimiz hizmet verecek. Kur’an kurslarımızda tabi dinimizin temel kitabı olan Kur’an-ı Kerim, ibadet, namaz, oruç bunun yanında Peygamber Efendimizin hayatı öğretilecek. Yine sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde yer alacak. Çocuklarımız için verimli bir dönem geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
İstanbul Esenler’de bir kişinin öldüresiye dövüldüğü kavgada, 5 şüpheli gözaltına alındı Esenler’de husumetli iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin öldüresiye dövüldüğü kavgada 5 şüpheli gözaltına alındı. Olay, Esenler Kazım Karabekir Mahallesi’nde dün saat 00.15 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, yolda yürüyen M.Ç. isimli şahıs, daha önce mahalleden tanıdığı, alkollü olan F.Y. isimli şüpheli tarafından bıçaklandı. Bıçaklı saldırıda yaralanan M.Ç hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın devamında F.Y., S.Y., N.Y. ve Ç.Y. isimli şüpheliler, aralarında husumet bulunan H.B.’nin evinin önünde önünde alkol almaya başladı. Grup bu sırada gürültü yapınca H.B olaya tepki gösterdi. Taraflar arasında kavga çıktı. Kavgaya H.B.’nin yakınları S.K., M.B., E.G. ve H.Y. de dahil oldu. S.K., H.B.’ye ait olan silahla ateş açtı. Karşı gruptan olan F.Y. açılan ateş sonucu yaralandı. Kavga sırasında S.Y. ve Ç.Y. isimli şüpheliler de S.K.’yı bıçakladı. 1 kişinin öldüresiye dövüldüğü kavganın ardından ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, inceleme başlattı. Olayda silahı ateşleyen S.K., bıçaklı saldırıda bulunan S.Y. ve Ç.Y., olay yerine silah getiren M.B. ile kavgaya karışıp araçlara zarar veren N.B. bugün yakalandı. Gözaltına şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından kasten yaralama suçundan adli makamlara sevk edildi.
İstanbul Kansersiz Yaşam Derneği, "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı Kansersiz Yaşam Derneği, kanser tedavisi gören hastaların psikolojik iyilik hallerini desteklemek amacıyla "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı. Kansersiz Yaşam Derneği (KAYD), Nivea markasının sponsorluğuyla "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı. Proje ile dernek, kanser hastalarının fiziksel tedavilerinin yanı sıra, sosyo-ekonomik koşullar nedeniyle erişmekte zorlandıkları psikolojik destek tedavilerine ücretsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor. Dünyada yapılan birçok bilimsel araştırma, psikolojik desteğin hastaların moral ve motivasyonunu artırarak tedaviye olumlu yanıt verme oranlarını yükselttiğini gösteriyor. Bu bağlamda düzenli fiziksel tedavi alan her hastanın aynı zamanda psikolojik olarak da desteklenmesi fiziksel tedaviler kadar önem arz ediyor. Ruhun Işığında Gülümse Projesi ile hastaların birebir olarak psikologlar ile görüşeceği ve istikrarla sürdüreceği bir psikolojik destek süreci oluşturulacağını ifade eden Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kanser tedavisi gören hastalarımızın sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da güçlü olmaları gerekiyor. Nivea’nın desteğiyle başlattığımız bu projeyle, hastalarımızın bütünsel iyilik haline katkı olmayı hedefliyoruz. Projemiz sürdürülebilir terapi desteği sağlanacak olması özelliğiyle Türkiye’de ilk kez gerçekleştirileceği için hastalarımız adına mutlu, derneğimiz adına ise gururluyuz. Amacımız bu hastalıkla mücadele eden herkesin her zaman daha iyi şartlarda ve iyileşme yolunda çok güçlü hissetmelerini sağlamak. Bu bağlamda projemizin ana sponsoru olan Nivea markasına bu farkındalığa katkı olarak bu yolda bizimle yürüdükleri için tüm kanser hastaları adına da teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Dernekten yapılan açıklamaya göre, 1 yıl boyunca sürecek proje kapsamında birebir terapilerin yanı sıra, toplumun genelinde kanser ve psikolojik desteğin etkilerine dikkat çeken farkındalık çalışmaları da yürütülecek. İlk etapta gerçekleştirilen farkındalık çalışması çerçevesinde, önceki yıllarda birçok farkındalık çalışması ve afet zamanlarında yola çıkan KAYD’a ait mobil eğitim tırına dönüşebilen YaşaTIR, ilk olarak Haziran Kocaeli Anıt Park’ta, ardından Eskişehir Dublin Meydanı’nda konumlandırıldı. KAYD yetkilileri tarafından projeye dair bilinçlendirme çalışmaları yapılırken, diğer yandan sponsor markanın tüm dünyada kullanılan cilt analizi cihazları ile ücretsiz analizler gerçekleştirildi.