EĞİTİM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 15:43

Sinop’ta Yaz Kur’an Kursları açıldı

A
A
A
Sinop’ta Yaz Kur’an Kursları açıldı

Okulların tatil olmasıyla birlikte kız ve erkek öğrencilere yönelik Yaz Kur’an Kursları açıldı. Sinop il genelindeki bin 200 mekanda çocuklara 7 hafta boyunca dini konularda eğitim verilecek.


Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, kapılarını öğrencilere açtı. Sinop Alaaddin Camii’nde Yaz Kur’an Kursları için tören düzenlendi. Programa katılan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaptı. Vali Özarslan, “Eğitim ilk olarak ailede başlar. Çocuklarımız büyüyünce artık aile ortamından çıkıp sosyal çevresi de değişmeye başlıyor. İşte burada bazı ortak değerlerimiz, ortak kıymetlerimizin öğrenilmesi gerekiyor. O yüzden bu mekanlar çok değerli ve çok önemlidir” dedi.


Törende konuşan İl Müftüsü Paşa Bektaş da Sinop il genelinde belirlenen yaklaşık bin 200 mekanda çocukların 7 hafta boyunca kurs göreceğini söyledi. Bektaş, “Kurslarımız 1 Temmuz itibarıyla başladı. 16 Ağustos tarihinde sona erecek. Geçen yıl itibari ile il genelindeki Yaz Kur’an Kurslarımızda 8 bin civarında öğrenciye ulaşmıştık. Bu sene inşallah bu rakamın üzerine çıkacağız. İl genelinde yaklaşık bin 200 mekanda kurslarımız olacak. Bu mekanlarımızda bin 250 civarında çeşitli kademelerde görevlilerimiz hizmet verecek. Kur’an kurslarımızda tabi dinimizin temel kitabı olan Kur’an-ı Kerim, ibadet, namaz, oruç bunun yanında Peygamber Efendimizin hayatı öğretilecek. Yine sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde yer alacak. Çocuklarımız için verimli bir dönem geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.



Sinop’ta Yaz Kur’an Kursları açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kira artışında yeni döneme dikkat Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, kira artış oranlarındaki yüzde 25 artış sınırının 1 Temmuz itibarıyla ortadan kalkmasının ardından oluşabilecek yanlışlar konusunda uyarılarda bulundu. Kira artış ile ilgili yeni dönemi değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, “Kira artış oranında yüzde 25’lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla ortadan kalktı. Yeni kira oranı ev ve işyerlerinde yüzde 65.07 oldu. Yeni dönemde özellikle kiracılar ile ev sahipleri arasında bazı anlaşmazlıklar meydana gelebilir. Temmuz ayı öncesinde yeni kira artışı yapan ev sahipleri, bir sene bu artışa uymak zorundalar. Yeniden aradaki fark kiracıdan talep edilemez. Ev veya dükkan sahipleri bu orandan daha fazla zam yapamayacaklar. Özellikle kiracıların bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. yaz aylarına girdiğimizde öğrenciler ve tayin bekleyen memurların gittikleri şehirlerde kiralama yaparken bu hususlar doğrultusunda sözleşme yapmaları önem arz ediyor” dedi. “Sözleşmesi bitmeyen kiracılar artışa karşı çıkabilir” Kiracılar da uyarılarda bulunan Duman, şunları söyledi; “Yeni dönem ile birlikte ev sahipleri sözleşme bitmemesine rağmen zam talebinde bulunabilir. Ancak bu yasal değildir. Kiracıların buna mutlaka karşı çıkmaları ve sözleşme bitiminden sonra yeni zam uygulanması gerektiğini ev sahiplerine bildirmeleri gerekiyor.” “Düşük kalan kiralar dengelenecektir” Ev sahiplerinin yeni dönemde beklentilerinin karşılanacağına dikkat çeken Duman, “Öte yandan yüzde 25’lik zam dilimi nedeniyle bölgelere göre çok düşük fiyatlarda kalan kiralık evler ise yeni dönemde yüzde 60’lık artışla dengelenecektir. Mağdur olan ev sahiplerinin bu sayede sorunları çözüme kavuşacaktır. Yeni geçilen dönemle birlikte bölgelerdeki fiyatlar arasındaki fark azalacaktır” diye konuştu.
Mardin "Yangınlar milli ekonomiyi ve sofrayı fazla etkilemeyecek" Mardin’de bu sene yağışların yüksek olmasının buğdayda verimi arttırdığı, bu sebeple yangınların etkisinin az olduğu ifade edildi. Türkiye’nin önemli tahıl üretim şehirlerinden bir olan Mardin’de hasat süreci büyük oranda tamamlandı. Mardin Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, 20 bin dönüm üzerinde ekili buğdayın yandığını belirterek, son yıllarda anız yakmada artış yaşandığını söyledi. Bu sene Mardin’de buğday tarlaları, anız yangınları ve yangın oranlarının geçen seneye oranla kat kat artmış durumda olduğunu aktaran Öter, "Son zamanlarda ülke gündeminde de konuşulduğu gibi Mazıdağı ve Çınar bölgesinde çıkan yangında 15 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 70’e yakın yaralanma oldu. Buğday tarlaları yandı. Bu yangınlar hem cana hem mala hem milli ekonomiye hem de hayvanlara zarar verdi. Yangınların nedeni henüz tam belirlenmedi. Bir kısmı elektrikten kaynaklı bir kısmı da anız yangını sonucu çıktı diyor. Elektrik de olsa bu bir ihmaldir ama eğer anızdan kaynaklıysa da bu fecidir, vahşettir ve bunların artık olmaması gerekiyor. Anızların bilerek yakılması acımasızlıktır, canavarca bir eylemdir. Yakılan tarlanın içerisinde canlılar vardır. Toprağın mikroorganizmasında karşı zarar veriliyor. Küçük menfaatler için hem canlar yanıyor hem de milli ekonomi ve milli sermayemiz olan toprağa da zarar vermiş oluyoruz. Buradan herkese dikkatli olması çağrısında bulunuyorum. Bu sene Mardin’de 20 bin dönümün üzerinde buğday ekili alan yandı" dedi. "Buradan devlet yetkililerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Gerekli tedbirler artırılsın ve cezai müeyyidelerinin de caydırıcı hale getirilecek şekilde uygulamalar getirilsin" diyen Öter, "Bu sene çok iyi verim vardı. Buğdayı yanan çiftçi zarar gördü. Genel olarak bu zararın milli ekonomiye ve soframıza yansımasını görmeyeceğiz. Yerelde yanan lokaldeki buğday sahipleri zarar gördü. Ama genel olarak bir zarar söz konusu değil" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Petrol Ofisi Grubu 2023’te tüm denizcilik pazarında yüzde 34,2’lik paya ulaştı EPDK Petrol Piyasası 2023 Yılı Sektör Raporu’na göre Petrol Ofisi Grubu, PO/Marine markası ile transit pazarda yüzde 32,5, yurt içi denizcilik yakıtları pazarında yüzde 42 ve tüm denizcilik pazarında yüzde 34,2 pay oranı ile 2023’ü tamamladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol Piyasası 2023 Yılı Sektör Raporu’nu yayımladı. Raporda yer alan verilere göre Petrol Ofisi Grubu’nun PO/Marine markası, yaklaşık 915 bin toplam satış hacmi ile denizlerde bu yıl da birinci sırada aldı. PO/Marine transit pazarda yüzde 32,5, yurt içi denizcilik yakıtları pazarında yüzde 42 ve tüm denizcilik pazarında yüzde 34,2 pay oranı ile birinciliğini beşinci yıla taşıdı. Denizcilik sektöründe fark oluşturmaya devam ettiklerini söyleyen Petrol Ofisi Grubu Denizcilik Kıdemli Müdürü Aydın Yıldız, “Denizlik sektöründe beşinci kez liderliği elde edebilmemizin arkasında, sektördeki yenilikçi yaklaşımımız, yüksek kalite standartlarımız ve müşteri odaklı hizmet anlayışımız yatıyor. Türkiye’de denizcilik sektörüne transit, ÖTV’siz, gümrüklü yakıtlar, deniz yağları ikmal ve hizmetlerini bir arada sunabilen tek şirketiz. PO/Marine markamız ile her yıl iç pazarda 30 binden, transit pazarda 3 binden, madeni yağ pazarında 2 bin 500’den fazla gemiye, Türkiye dışında ise 60 ülkede akaryakıt ikmali yapabilen bir güce sahibiz. Uluslararası sularda bize biyoyakıt tedarik yetkinliği kazandıran ISCC sertifikamız sayesinde de denizcilik sektörüne daha sürdürülebilir, çevre dostu yakıt hizmeti de sağlayabiliyoruz. Bunun ilk örneğini de geçtiğimiz günlerde Singapur’da Vitol Bunkers iş ortağımızla gerçekleştirdik. Denizcilik ekonomisindeki konumumuzu güçlendiren yerel ve küresel tüm başarılarımızın bizi sektörün değişmeyen lideri haline getirmesinden gurur duyuyoruz. PO/Marine markamızı daha da ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. Türkiye’nin tüm limanlarından gemilere yakıt sağlamanın yanı sıra İstanbul Boğazı’nı transit geçiş için kullanan yerli ve yabancı gemilere yakıt ikmali yapan PO/Marine ürün çeşitliliği, lojistik kapasitesi ve piyasadaki etkinliği ile Akdeniz, Ege ve Karadeniz sahil şeridinde de önemli bir gemi yakıtı tedarikçisi konumunda bulunuyor.