ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 14:30

Kahramanmaraş Afşin’de trafo merkezine zarar verip, ilçeyi elektriksiz bıraktılar

A
A
A
Kahramanmaraş Afşin’de trafo merkezine zarar verip, ilçeyi elektriksiz bıraktılar

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, ilçenin elektrik hattını sağlayan trafo merkezinin kapısını kırıp, ana beslenme hattındaki izolatörleri de kırarak ilçeyi elektriksiz bıraktı.


Sabah saatlerinde gerçekleşen olayda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Afşin ilçesinin enerji dağıtım merkezinin kapısını kırıp, içeri girerek zarar verdi. Şahıslar ana besleme hattındaki izolatörleri kırarak ilçeyi elektriksiz bıraktı. Afşin ilçe merkezinde yaklaşık 8 saat elektrik kesintisi meydana geldi. Elektrik dağıtım firması tarafından onarımı devam eden trafo merkezinde belirli mahallelere kısmen elektrik verilmeye başlandı. Afşin Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri suçlu ya da suçluların yakalanması için tahkikat başlattı.



Kahramanmaraş Afşin’de trafo merkezine zarar verip, ilçeyi elektriksiz bıraktılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Çelik kanatlardan İskenderun körfezinde mest eden gösteri Hatay’ın İskenderun ilçesinin anavatana katılışının 86. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen helikopter gösterisi nefes kesti. Hatay devletini 1939 yılında aldığı kararla ana vatana katılmış ve Türkiye toprağı olmuştu. Türk askeri 5 Haziran 1939 tarihinde İskenderun ilçesi üzerinden Hatay’a giriş yapmıştı. İskenderun’un anavatana katılışının 86. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinler kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi tarafından İskenderun körfezinde gösteri düzenlendi. Skorsky helikopterin alan üzerindeki uçuşu ve jandarma personelinin gösterisi ilgiyle izlendi. Vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla görüntülemek için adeta yatıştılar. Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı kentte 16 ay sonra vatandaşların ziyaretine açılan anıt alanında gerçekleştirilen gösterileri yakından takip eden İskenderun belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “Bize büyük acılar yaşatan asrın felaketini geride bırakmanın zamanı geldi, kaybettiklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Deprem gazilerimize de rabbimden şifalar diliyoruz. Hayata dönebilmenin koşulu hayata tekrar ilk adım atabilmektir. Bugün coşkulu 5 Temmuz Günü yaşıyoruz. Umarım ki bu coşku hayat boyu, İskenderun’da ve Hatay’ın her köşesinde sürer. Türkiye Cumhuriyeti binlerce 86 yıl yaşar. Buradan ebediyete kadar devam edecek bir sembol olur. Umarım bugün İskenderun’da insanların yüzünü güldürmüş oluruz. Bu ilk olur ve sonsuza dek İskenderun’umuzun, Hatay’ımızın ve ülkemizi yüzü güler inşallah” İfadelerini kullandı.