SAĞLIK - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 15:43

Kansersiz Yaşam Derneği, "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı

A
A
A

Kansersiz Yaşam Derneği, kanser tedavisi gören hastaların psikolojik iyilik hallerini desteklemek amacıyla "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı.

Kansersiz Yaşam Derneği (KAYD), Nivea markasının sponsorluğuyla "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı. Proje ile dernek, kanser hastalarının fiziksel tedavilerinin yanı sıra, sosyo-ekonomik koşullar nedeniyle erişmekte zorlandıkları psikolojik destek tedavilerine ücretsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor.

Kansersiz Yaşam Derneği,

Dünyada yapılan birçok bilimsel araştırma, psikolojik desteğin hastaların moral ve motivasyonunu artırarak tedaviye olumlu yanıt verme oranlarını yükselttiğini gösteriyor. Bu bağlamda düzenli fiziksel tedavi alan her hastanın aynı zamanda psikolojik olarak da desteklenmesi fiziksel tedaviler kadar önem arz ediyor. Ruhun Işığında Gülümse Projesi ile hastaların birebir olarak psikologlar ile görüşeceği ve istikrarla sürdüreceği bir psikolojik destek süreci oluşturulacağını ifade eden Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kanser tedavisi gören hastalarımızın sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da güçlü olmaları gerekiyor. Nivea’nın desteğiyle başlattığımız bu projeyle, hastalarımızın bütünsel iyilik haline katkı olmayı hedefliyoruz. Projemiz sürdürülebilir terapi desteği sağlanacak olması özelliğiyle Türkiye’de ilk kez gerçekleştirileceği için hastalarımız adına mutlu, derneğimiz adına ise gururluyuz. Amacımız bu hastalıkla mücadele eden herkesin her zaman daha iyi şartlarda ve iyileşme yolunda çok güçlü hissetmelerini sağlamak. Bu bağlamda projemizin ana sponsoru olan Nivea markasına bu farkındalığa katkı olarak bu yolda bizimle yürüdükleri için tüm kanser hastaları adına da teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Kansersiz Yaşam Derneği,

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 1 yıl boyunca sürecek proje kapsamında birebir terapilerin yanı sıra, toplumun genelinde kanser ve psikolojik desteğin etkilerine dikkat çeken farkındalık çalışmaları da yürütülecek. İlk etapta gerçekleştirilen farkındalık çalışması çerçevesinde, önceki yıllarda birçok farkındalık çalışması ve afet zamanlarında yola çıkan KAYD’a ait mobil eğitim tırına dönüşebilen YaşaTIR, ilk olarak Haziran Kocaeli Anıt Park’ta, ardından Eskişehir Dublin Meydanı’nda konumlandırıldı. KAYD yetkilileri tarafından projeye dair bilinçlendirme çalışmaları yapılırken, diğer yandan sponsor markanın tüm dünyada kullanılan cilt analizi cihazları ile ücretsiz analizler gerçekleştirildi.

Kansersiz Yaşam Derneği,

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kurnaz: “Katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışını ön planda tutuyoruz” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını söyledi. Samsun’un İlkadım Belediyesi 2025-2029 yılları stratejik plan çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, plana dahil edilen belediye personeline bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlkadım Belediyesi Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. Çalışmalarda şeffaf belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, “Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar İlkadım için yapılanların çok daha fazlasını yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz 2025-2029 yılları stratejik planımızın çalışmalarını sürdürüyoruz. Tasarruf tedbirlerini gözeterek hazırladığımız stratejik planımıza, Büyükşehir Belediyesini, kamu kurumlarını, üniversitelerimizi, STK’ları, özel sektörü, vatandaşlarımızı, muhtarlarımızı paydaş olarak dahil ediyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın ve muhtarların taleplerini göz önünde bulunduruyoruz. Çalışmalarımızda; katılımcı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışıyla ön planda tutuyoruz. Türkiye Yüzyılı ve gelecek vizyonlarımızı da göz önünde bulundurarak hazırladığımız stratejik planımızı ekim ayında meclisimizin gündemine getirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızın, İlkadım’ımıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konya Türkiye’nin ilk ve tek “Zaman Müzesi” Selçuklu’da Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ile kültür turizmine kazandırılan Türkiye’nin ilk ve tek Zaman Müzesi’nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor. Konya’nın binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarihi Sille Mahallesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk Zaman Müzesi, Roma döneminden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan zaman kavramıyla ilgili birçok eser ile ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından tarihe vefa kapsamında turizmin geliştirilmesi, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması amacıyla 2012 yılında restorasyonu tamamlanan ve Sille Şapeli’nde kurulan müzede, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait yüzlerce yıl kullanılan zamanı gösteren araçlar sergileniyor. “Zamanı ve geçmişi günümüze taşıyan birçok eser müzede yer alıyor” Sille’nin binlerce yıl süren çok dinli ve çok kültürlü yapısını yansıtan müze, Sille’de Baraj yolunun güney-batı kısmında kalan mezarlığın üzerinde yer alıyor. Bu yönüyle Müslüman ve Hristiyan mezarlıklarıyla yan yana ve iç içe olan müzenin ilgi çeken eserleri arasında Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, muvakkitler tarafından düzenlenen ve genel kullanıma tanzim edilen ruznameler, cep ve masa takvimleri ve resmi dairelerde kullanılan el yazma-baskı takvimler yer alıyor. Ayrıca altın, gümüş köstekli cep saatleri, Türk Hava Kurumuna ait, illere göre coğrafik ve ekonomik verilerin bulunduğu cetvelli takvim, Roma dönemi arkeolojik güneş saati örneği ve halen Konya Hacı Hasan Camisi kıble duvarında bulunan Osmanlı dönemi güneş saati reprodüksiyonu gibi birçok eser dikkat çekiyor. Müzede 170 yaşındaki saat, 200 yaşındaki takvim bulunuyor. Sille Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" çerçevesinde "Süreklilik Ödülü"ne de sahip. Zaman Müzesi pazartesi günü hariç haftanın 6 günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.