ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 13:02

Milas’ta alevlerin önü kesildi

A
A
A

Muğla’nın Milas ilçesi Gürçamlar mevkiinde başlayan orman yangı ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile alevlerin önü kesildi.

Milas ilçesi Kazıklı ve Gürçamlar Mahallesi sınırında öğle saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın da etkisi ile hızla yayıldı.

Kızılçam ormanlık alanda başlayan yangın sonrası bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, helikopter ve yangın söndürme uçağı gönderildi. Ekiplerin havadan ve karadan gerçekleştirdiği yoğun müdahale sonrası bölgede bulunan tatil sitelerine alevler ulaşmadan önü kesildi.

Kısmen kontrol altına alınan yangında yerleşim birimlerine tehdidin söz konusu olmadığı açıklandı.

Ahmet Çağrı Ergin - Bekir Tosun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya Büyükşehir kreşlerinde mezuniyet coşkusu Antalya Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitim gören çocuklar yıl sonu gösterileri ile büyüledi. Programın sonunda kep fırlatma töreni ile mezun olan miniklere diplomaları takdim edildi. Antalya merkezde yer alan Güzeloba, Yenigün, Kanal ve Cam Piramit Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören minikler, Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda düzenlenen törende mezuniyet heyecanı yaşadı. Minikler, yıl sonu gösterilerinde hazırladıkları dans şovlarıyla büyük beğeni topladı. Ailelerin de hazır bulunduğu programda, öğrenciler 2023-2024 eğitim öğretim döneminde elde ettikleri bilgi ve yetenekleri sahneleme imkanı buldu. Büyükşehir Belediyesi kreş öğrencilerinin gösterileri alkış toplarken, aileler çocuklarının performansları karşısında büyük mutluluk yaşadı. Eğitimde fırsat eşitliği ve geleceğe yatırım Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, yaptığı konuşmada, "Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve geleceğin nesillerini en iyi şekilde yetiştirmek bizim en büyük önceliğimizdir. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 14 ilçede 15 kreşimizle hizmet veriyoruz. Amacımız, sizlerin bize emanet ettiği çocukları Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, vatan sevgisiyle, ülkesine, milletine ve bayrağına bağlı bireyler olarak yetiştirmek" dedi. 19 ilçede 36 kreş ve 5 bin öğrenci hedefi Ulutekin, hedeflerinin 19 ilçede 36 kreş açarak 5 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu ifade ederek, “Yeni açılan kreşlerle öğrenci sayımız 2 bine yaklaştı. Tasarruf tedbirlerine rağmen yeni kreşler açmaya devam edeceğiz. Bazı kreşlerimiz ücretsiz, bazıları ise ekonomik ve uygun fiyatlarla hizmet veriyor. Antalya genelinde bu projeyi yaygınlaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Erzincan Trafiğe kapatılan Ordu Caddesi renkli görüntülere sahne oldu Erzincan’da Ordu Caddesi’nin trafiğe kapatılması uygulamasının ilk gününde kentte festival havası yaşandı. Erzincan’da "01 Temmuz - 01 Eylül 2024 tarihleri arasında Ordu Caddesi’nin saat 20.00’dan 24.00’a kadar trafiğe kapatılması” uygulamasının ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Milletvekili Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, önceki dönem milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Burhan Çakır ve il protokolü cadde üzerinde yürüyüş yaptı. Vatandaşlar ile sohbet eden Hamza Aydoğdu uygulama ile ilgili vatandaşların ve esnafın görüşlerini dinledi. Aydoğdu, “01 Temmuz - 01 Eylül 2024 tarihleri arasında saat 20.00’dan 24.00’a kadar Ordu caddesinin trafiğe kapatıyoruz. Halkımız kapatılan bu alanda çocuklarıyla, eşleriyle, arkadaşlarıyla beraber rahatça gezsinler. Burada çocuklarımız için gösteriler olacak. Gençlik merkezimizin inovasyon yerleri olacak. Aynı zamanda da konserler olacak. Bizim bütün amacımız Erzincan’daki insanlarımızın kendilerini bulabileceği muhabbet edebileceği güzel bir ortam oluşturmak. Bunun için de bence güzel bir başlangıç oldu. Burayı daha da zenginleştireceğiz. Desteklerinden dolayı hemşehrilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, rektörümüze, il başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu. Uygulamadan memnun olan vatandaşlar ise kapatılan Ordu Caddesinin kentte festival havası oluşturduğunu belirterek uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını dile getirdiler.