ASAYİŞ - 23 Ekim 2024 Çarşamba 11:20

Makine arızası yapan lüks tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

A
A
A
Makine arızası yapan lüks tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında seyreden ve içinde 4 kişi bulunan 30 metre boyundaki tekne makine arızası yapınca yardım çağrısında bulundu.


Bodrum Karaada açıklarında seyreden ve içerisinde 4 kişi bulunan 30 metre boyundaki lüks tekneden yardım çağrısı yapıldı. Yapılan çağrı sonrası bölgede bulunan Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı KIYEM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu çağrı yapılan bölgeye ulaştı. Açık denizde sürüklenen 30 metre boyundaki tekne bota yedeklenerek Bodrum’a emniyetle demirledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu bilimle şenlendi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ilk kez yapılan ve 3 gün boyunca süren TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğini yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi. Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına hazırlanan yürütücülüğünü Dr. Mehmet Akif İnesi’nin yaptığı, proje ekibinde Murat Sayan, Senay Ülker, Gülistan Sayan ve Ebru Ilıman’ın yer aldığı TÜBİTAK 4007 Turgutlu Bilim Şenliği 17-18-19 Ekim tarihleri arasında 3 gün süreyle gerçekleştirildi. Açılışı 17 Ekim’de Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Balcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Akkuş, Manisa BİLSEM Müdürü Zafer Akkaya, Yunusemre Kemal Neşen Dömekeli BİLSEM Müdürü Özgür Ekmeksiz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Fadıl Soykök, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür V. Halil Özman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Dinçer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kudret Uçar ile Muhammed İnan Yamlı, Zekeriya Çamlıbel, Turgutlu BİLSEM Müdürü Atakan Arslan ve ilçe protokolü tarafından yapılan Turgutlu Bilim Şenliğinde açılışın ardından protokol, tüm atölyeleri gezerek çalışmalar hakkında bilgi alıp, emek veren herkese teşekkür etti. Şenlikte 33 farklı bilimsel atölye yer aldı Bilimin toplumla bütünleşmesini sağlayan projede; 33 farklı bilimsel atölyede bilimsel etkinlikler, deney şovları, bilimsel film gösterimi, bilimsel söyleşiler ve teleskopla güneş gözlemi yer aldı. Turgutlu Bilim Şenliği’ne Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi, Turgutlu Ticaret Borsası, Turgutlu Ticaret Odası, Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi ve Manisa Teknokent de destek verdi. Şenliğe okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşlar büyük bir katılım gösterirken, Turgutlu’da ilk defa yapılan projeye yaklaşık 10 bin ziyaretçinin katıldığı öğrenildi.
Ankara Bakan Uraloğlu: "İstanbul ve Çanakkale boğazlarında 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde 65 bin 807 gemi hareketi gerçekleşti" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yılın ilk 9 ayında Türkiye’deki boğazlarda toplam 65 bin 807 gemi hareketliliği gerçekleştiğini bildirdi. İstanbul Boğazı’ndan geçiş yapan gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 artarak 31 bin 161’e ulaştığını belirten Bakan Uraloğlu, “Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemi sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 artarak 34 bin 646 oldu. Boğazlarda son 20 yıllık dönemde geçen gemi sayısı ise toplam 1,9 milyon oldu” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki boğazlarda yılın ilk 9 ayında gerçekleşen gemi hareketliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk boğazlarının ticari ve ulaşım amaçlı gemi geçişlerinde yoğun bir dönem geçirdiğini belirten Bakan Uraloğlu, “İstanbul ve Çanakkale boğazlarında 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde toplamda 65 bin 807 gemi hareketi gerçekleşti. Boğazlarımızdan son 20 yıllık dönemde geçen gemi sayısı ise 1,9 milyon oldu. Bu gemi geçişleri uluslararası deniz taşımacılığında kritik öneme sahip ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemizin uluslararası denizcilik arenasındaki yerini ön sıralara taşımaya devam ediyoruz” dedi. Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemi sayısı yüzde 3,1 artış gösterdi Bakan Uraloğlu, Çanakkale Boğazı’nda eylül ayında 3 bin 760 gemi geçişinin yaşandığını ve bu gemi geçişlerinin 860’ısının petrol dahil olmak üzere tehlikeli yük taşıyan tankerler olduğunu belirterek, bu gemilerle 18 milyon 282 bin 121 tonu tehlikeli yük olmak üzere 47 milyon 343 bin 491 ton yük taşındığını söyledi. Uraloğlu, “Ocak-eylül döneminde Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 artarak 34 bin 646’ya ulaştı. Bu gemi geçişlerinde 7 bin 791 tehlikeli yük tankeri ile 157 milyon 5 bin 205 tonu tehlikeli yük olmak üzere toplam 453 milyon 746 bin 887 ton yük taşındı” diye konuştu. İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısı yüzde 7,1 artış gösterdi İstanbul Boğazı’ndan eylül ayında geçen gemi sayısının 3 bin 302 olduğunu ve bu gemilerin 785’inin tehlikeli yük taşıyan tankerler olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, 15 milyon 307 bin 99 tonu tehlikeli yük olmak üzere 35 milyon 473 bin 199 ton yük taşındığını söyledi. Uraloğlu, “Ocak-eylül döneminde İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 artarak 31 bin 161, tehlikeli yük taşıyan tanker sayısı ise 7 bin 302 olarak gerçekleşti. Bu dönemde 137 milyon 623 bin 581 tonu tehlikeli olmak üzere toplam 342 milyon 936 bin 330 ton yük taşındı” ifadelerini kullandı.
Afyon Sporcular moral kampında buluştu 2028 Los Angeles Yaz Olimpiyatları hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcuları, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde düzenlenen moral ve motivasyon kampında bir araya geldi. 2024-2025 güreş sezonu öncesi gerçekleştirilen bu kamp, sporcuların hem fiziksel hem de zihinsel olarak yeni sezona hazır hale gelmelerini amaçladı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kamp, çeşitli spor ve sosyal aktivitelerle dolu dolu geçti. TOHM ve SEM sporcuları, sezon boyunca katılacakları ulusal ve uluslararası turnuvalar için güç toplarken, uzun vadede 2028 Los Angeles Yaz Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Özellikle genç güreşçilerin, dünya arenasında boy gösterebilecek donanıma sahip olmaları için planlanan bu kamp, sporcuların gelişimine büyük katkı sağladı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu kamp, sporcularımızın hem fiziksel kondisyonunu geliştirmek hem de onları motive etmek açısından son derece önemli. Hedefimiz 2028 Los Angeles Olimpiyatları ve bu hedef doğrultusunda yoğun bir çalışma içindeyiz. Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği genç sporcularımızın büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.” dedi. Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) Müdür Vekili Hakan Kıvrık ise kampın teknik açıdan da son derece verimli olduğunu vurgulayarak, “Sultandağı’nda gerçekleştirilen bu kamp, TOHM ve SEM sporcuları için hem yeni sezona hazırlık hem de 2028 Los Angeles Olimpiyatları hedefi doğrultusunda önemli bir adım oldu. Antrenmanlar ve etkinliklerle geçen bu süreç, sporcuların moral ve motivasyonlarını artırarak onları sezona hazır hale getirdi. Afyonkarahisar’ın genç yetenekleri, Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Güreşçilerimiz bizim için değerli.” ifadelerini kullandı.
Bursa Yeşimliler meme kanseri farkındalığı için bir araya geldi Yeşim Grup, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” çerçevesinde Hayat Hastanesi iş birliğiyle çalışanlarına yönelik bir seminer düzenledi. Seminerde Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Servet Yetgin, meme kanserinin nedenleri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Yeşim Grup, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” çerçevesinde Hayat Hastanesi iş birliğiyle çalışanlarına yönelik seminer gerçekleştirdi. Büyük Konferans Salonu’ndaki seminere yoğun katılım oldu. Seminerde meme kanserinin kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olduğunu vurgulayan Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Servet Yetgin, her 8 kadından birinin bu hastalığa yakalanma riski taşıdığını belirtti. Yetgin, yaş, cinsiyet, aile geçmişi, yaşam tarzı ve alkol-sigara kullanımı gibi faktörlerin de bu riski artırabileceğinin altını çizdi. Erken teşhisin tedavi başarısındaki önemine dikkat çekerek kadınların kendi kendine meme muayenesi yapmasının basit ve etkili bir yöntem olduğunu ifade eden Yetgin, “Her ay düzenli olarak yapılan kendi kendine muayene, meme kanserinin erken teşhisinde kritik rol oynuyor. Araştırmalara göre, meme kanserinin yüzde 70’i kadınlar tarafından fark edilirken yüzde 20’si doktor kontrolü ile yüzde 10’u ise mamografi ile tespit ediliyor. 40 yaş üzerindeki kadınların da yılda bir kez mamografi çektirmesi gerektiğini tavsiye ediyoruz” dedi. Muayene sırasında dikkat edilmesi gereken belirtileri sıralayan Yetgin, memede portakal kabuğu görünümü, deri döküntüleri, boyut farklılıkları ve kanlı akıntı gibi anormalliklerin meme kanseri belirtisi olabileceğini söyledi. Yetgin ayrıca, koltuk altlarının da muayene sırasında ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Muayene sırasında bir anormallik tespit edildiğinde durumu hemen bir sağlık profesyoneline bildirmek gerektiğinin altını çizen Yetgin, bilinçli bir yaklaşımın meme kanseri ile mücadelede kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Seminerin sonunda Hayat Hastanesi, Yeşim çalışanlarına mamografi ve meme check-up hediye ederek, farkındalık çalışmalarına destek oldu.