POLİTİKA - 26 Haziran 2024 Çarşamba 22:56

Başkan Zeyrek: "Birlikte güzel işlere imza atacağız"

A
A
A
Başkan Zeyrek: "Birlikte güzel işlere imza atacağız"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, meclis üyeleri ve beraberindeki heyeti kabul etti. Adaletli, hakkaniyetli, adil ve ulaşılabilir bir yönetim sergileyeceğini belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Vatandaşlarımızın emanet ettiği bu koltuğu en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Kadın kolları Başkanı Berrin Zünbülcan Tosunoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Solmaz, meclis üyeleri ve CHP ilçe örgütü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in konuğu oldu. Ziyarette CHP İl Başkanı İlksen Özalper de yer aldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Ferdi Zeyrek adına Ege Orman Vakfı’na yaptıkları fidan bağışı sertifikasını takdim etti. Çok değerli bir hediye olduğunu belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Umarım orman yangınlarını bir daha yaşamayız ve bu fidanlardan daha çok dikeriz” dedi.



“Birliğimiz bütünlüğümüz bize bu başarıyı kazandırdı”


Güzel bir seçim döneminin yaşandığını dile getiren Başkan Ferdi Zeyrek, “Burada olan herkesin çok büyük emeği var. Bu koltuklarda oturuyorsak örgütümüzün emeği katkısı sayesindedir. Birliğimiz bütünlüğümüz bize bu başarıyı kazandırdı. 2028’de de inşallah taçlanacak ve o zaman tam bir anlam kazanacak. 75 yıl sonra gelen bir başarı Manisa merkez özelinde. Herkes çok özlemiş, biz de çok özledik. Bu başarıyı pekiştirmek lazım, çok çalışmak lazım. Bunun bilinciyle adaletli, hakkaniyetli, adil ve ulaşılabilir bir başkanlık sergileyeceğiz. İnşallah 5 yılımız da bu şekilde geçecek. Vatandaşlarımızın emanet ettiği bu koltuğu en iyi şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.



“Üzerimize düşeni yapıyoruz”


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, “İnşallah bu söylediğiniz temenniler gerçekleştir ki arzuladığımız büyük hedefe hep birlikte ulaşırız. Bu doğrultuda da biz hem ilçemizde üzerimize düşeni yapıyoruz hem de Büyükşehirle ilgili olan kısımda bize üstlenilen rolleri başarıyla gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz” dedi.



“Birlikte güzel işlere imza atacağız”


CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma da, “Gerek Çetin Başkan, gerek siz, gerek de örgütümüz ciddi bir çalışma gerçekleştirdi. Semeresini aldığımızı düşünüyoruz. Genel Başkanımız, sizin ve Çetin başkanın söylediği gibi bu bir fırsat. Bu fırsatı zafere çevirdiğimiz zaman çok daha mutlu olacağız. Bizler de hem örgüt olarak, meclis üyelerimizle belediye başkanlarımız ve sizle birlikte güzel işlere imza atacağız. Zaten bunun emareleri görülmeye başlandı. Sözlerinizi yerine getirmenizle ilgili halkın içerisinde dolaştığımız zaman çok olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.



Başkan Zeyrek: "Birlikte güzel işlere imza atacağız"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu Belediyesinden Sivas olaylarının 31’inci yılında ’Hafıza’ sergisi Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, 2 Temmuz 1993’te 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas olaylarının 31. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen sergiye katıldı. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından hayata geçirilen ‘Hafıza’ sergisinde hayatını kaybeden sanatçı ve aydınların illüstrasyon çizimleri sergilenirken, Sivas olaylarının 31. yıl dönümü anısına hazırlanan Madımak Kütüphanesi, sanal müze, film, belgesel ve web belgesel gibi projelerin tanıtımı yapıldı. Sergide o günü yaşayan kişiler ve yakınları konuşmalar gerçekleştirdi. Sergi öncesi katılımcılar tarafından cadde üzerinde yere karanfiller bırakılarak, olayda ölenler anıldı. Sergiye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “31 yıl önce Örnektepe’deydim. Bir anda annem heyecanla aşağıya indi. Ağabeyimi, ablamı, beni aldı demir kapıyı arkadan sürgüledi ve yukarı çıkardı. Ne olduğunu anlamamıştım. Televizyonları açınca ülkenin orta yerinde 33 canın bir otelde sıkıştırılıp saatlerce yardım beklediğini gördüm ve en sonunda Türkiye demokrasi tarihinin en kara, en çok lanetlenmesi gereken günlerinden birisinin bu ülkeye yaşatıldığına şahit olduk. O gün bugündür Sivas içimizde bir yara. 31 yıldır her 2 Temmuz gözümüzde yaş demek. Her 2 Temmuz anaların çığlığı demek. Her 2 Temmuz, yanan çocuklarımız Menekşe, Koray demek. Her 2 Temmuz bizim için bir yürek sızısı” dedi. Yaşanan acıyla yüzleşilmesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Güney, “Bu sergi de bir yüzleşme. Bu acıyla yüzleşmemiz gerekiyor. Bu gerçekle yüzleşmemiz gerekiyor. Gelecek nesillere bu acıyı aktarmamız gerekiyor. Bu şekilde toplumsal barışımızı sağlayalım, bir daha bu topraklarda bu acıları yaşamayalım diye bu yüzleşme sergisine tüm canlarımızı huzurlarınızda davet etmiş olalım. Bu anmaları her yıl arttırarak devam edeceğiz ama kardeşlikten, barıştan, dayanışmadan, halkla birlikte el ele vermekten de bir an bile geri durmayacağız” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı İnan Güney’in konuşması sonrası toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Sergi sonrası Başkan Güney, diğer katılımcılarla birlikte hazırlanan belgeseli izledi.
Sakarya Fatih Erbakan: “Sakarya’da önümüzdeki seçimlerde çok daha büyük başarıları elde edeceğiz, buna inanıyoruz” Sakarya’da partisinin ilçe belediye başkanlarını ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Sakarya’da önümüzdeki seçimlerde çok daha büyük başarıları, zaferleri elde edeceğiz. Buna inanıyoruz” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sakarya’da partisinin kazandığı ilçelerde belediye başkanlarına ’teşekkür ziyaretleri’ gerçekleştirdi. Kaynarca, Karapürçek ve ardından Geyve Belediyesi’ni ziyaret eden Erbakan, yeni dönemde klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra vatandaşlara istihdam imkanı ve halka gelir sağlayacak projeleri hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Geyve Belediyesi ziyaretinde konuşan Fatih Erbakan, “Bu ziyaretlerimiz hem başkanlarımıza tebrik ve hayırlı olsun ziyareti hem de bu bölgelerdeki kıymetli vatandaşlarımıza da bir teşekkür ziyareti. 31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partimize, başkanlarımıza vermiş oldukları destek dolayısıyla teşekkür ziyareti gerçekleştiriyoruz. Sakarya’daki üç belediyemizde inşallah gerçekleştireceğimiz ahlaklı ve milli görüş belediyeciliği hizmetleriyle inşallah Sakarya halkının gönlündeki, kalbindeki yerimizi daha da iyi bir noktaya getireceğiz ve inşallah Sakarya’da önümüzdeki seçimlerde çok daha büyük başarıları, zaferleri elde edeceğiz. Buna inanıyoruz” dedi. Erbakan, ardından Geyve ilçe merkezinde vatandaş ve esnafı ziyaret ederek, destekleri için teşekkür etti.