ASAYİŞ - 28 Haziran 2024 Cuma 00:53

Kütahya’da samanlık yangını

A
A
A
Kütahya’da samanlık yangını

Kütahya’nın Bölücek Mahallesi’ndeki samanlık yangını, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.


Edinilen bilgiye göre, samanlıktan dumanların yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Kütahya İtfaiyesi ekipleri alevlere müdahale etti. Bu arada, samanlık çevresindeki ahırda bulunan hayvanlar mahalle sakinleri tarafından tahliye edildi.


Yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü, yangın ölen ya da yaralanan olmazken, yüzlerce saman balyası zarar gördü. Samanlık çevresindeki ahırda bulunan hayvanlar mahalle sakinleri tarafından taliye edildi.


Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirtli öğrenci LGS sınavında 500 tam puan aldı Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencisi Muksit Kaya, LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 puan alan 352 öğrenci arasına girerek Türkiye birincileri arasında adını yazdırmayı başardı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla Türkiye birincileri de belli oldu. 352 Türkiye birincisi arasında adını yazdıran Muksit Kaya, günlük 250 soru çözerek Türkiye birinciliği elde etti. Tam puan aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Kaya, "LGS’den 500 tam puan aldım. Benim çalışma şeklim, günde en az 200-250 soru arasındaydı. Anlamadığım soruları olursa gelip hocalarıma soruyordum. Yazın çalışma şeklim de şöyleydi. Bol bol paragraf sorusu çözüp kitap okuyordum. Türkçe, matematik ve fen derslerine bakıyordum. Ara derslere bakmıyordum. Ara derslere okul başlayınca bakmaya başladım’’ dedi. 2025 LGS sınavına girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaya, "LGS sınavına girecek öğrenciler kitap okusunlar. Yazın kitap okudum. Bundan sonraki LGS sınavına girecek öğrenciler de şimdiden kitap okumaya başlasınlar. Çünkü kitap okuma bütün derslere etki ediyor. Yani kitap okumazsan matematiğin fen bilgisi ve inkılabı da yapamıyorsun. LGS 2025 sınavına girecek öğrenciler içinde çalıştılarsa çok stres yapmalarına gerek yok. Herkes çalıştığının karşılığını alıyor. Normal bir deneme sınavıymış gibi girin ve bildiğinizi yapın. Umarım ki istediğiniz yerleri kazanırsınız. Ben öyle yaptım’’ diye konuştu. Mühendis olmak istediğini belirten Kaya, "Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğini istiyorum. İlk 350 ye girenleri alıyormuş. Şimdiki gideceğim lise ise ya Konya Meram Fen Lisesi olacak ya da Ankara Fen Lisesi’’ dedi.
İstanbul Şişli’de Uluslararası Yoga Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü’nde etkinlik düzenledi. Etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu. Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü’nde etkinlik düzenledi. Birleşmiş Milletler tarafından 21 Haziran olarak ilan edilen Dünya Yoga Günü’nde düzenlenen etkinlik Şişli Habitat Parkı’nda gerçekleştirildi. Etkinliklere, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Rishabh Shukla ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uluslararası Yoga Günü, farklı kültürleri bir araya getirerek barış, huzur ve sağlık mesajlarıyla kutlandı. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu. Şişli Belediyesi, vatandaşları yoga ile tanışmalarını ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine teşvik etmeyi amaçlıyor. Uluslararası Yoga Günü’nde gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne olurken, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Rishabh Shukla katılımcılara plaket takdim etti. “Yoga tamamen ruhumuza ve zihnimize odaklanmamızı sağlar” Uluslararası Yoga Günü kutlamalarına katılan Ece Özdemir, “Şişli Belediyesi çok güzel bir etkinlik düzenledi. Yoga zaten o kadar güzel ki ana odaklanmamızı sağlar. Nefes farkındalığı, beden ve zihin bütünleşmesi oluşturur. Şişli Belediyesi’ne katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Bize Uluslararası Yoga Günü’nde böyle bir fırsat verdi. Yoga tamamen ruhumuza ve zihnimize odaklanmamızı sağlar. Arkadaşlarımla geldim. Böyle bir etkinliği kaçıramazdım. Kalabalık geldik. 6-7 kişiyiz. Ne kadar kalabalık bir ortamda yaparsak, yoganın farkındalığına daha fazla varıyoruz” dedi.
Aksaray Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi Aksaray’ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi. Aksaray Belediyesi tarafından oluşturulan lavanta Bahçesi protokol ve vatandaşların katılımıyla açıldı. 20 bin metrekarelik alana kurulan lavanta bahçesi ziyaretçilere unutulmaz bir doğa deneyimi yaşatırken, açılış etkinliği de büyük bir coşkuya sahne oldu. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer açılış töreninde yaptığı konuşmada, lavanta bahçesinin doğal güzelliklerin bir araya geldiği bir mekan olmanın ötesinde, şehre ekonomik ve turistik katkılar sağlayacağını söyledi. Lavanta bahçesinin Aksaray’ın yeşil dokusunu güçlendireceğini ve bölgeye olan ilgiyi artıracağını belirten Evren, “Bugün Aksaray Belediyesi olarak daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz lavanta bahçemizin açılışını gerçekleştirdik. Tıbbi aromatik bitkiler çerçevesinde lavanta bitkisini burada üretiyoruz. Hemşerilerimize görsel bir ziyafet hazırlıyoruz. Aynı zamanda ekonomik değer açısından da nasıl değerlendirilecekse de o şekilde hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Gerçekten hemşerilerimizin bu noktadaki heyecanları bizi bu tarz çalışmalara daha fazla teşvik ve motive ediyor. Vatandaşlarımızın toprakla, doğayla, bitkiyle tarımsal faaliyetlerle kısmen de olsa böyle beraber işyeri olması bizi de mutlu ediyor. İnşallah açık olduğu sürece lavanta bahçemiz Aksaraylı hemşerilerimizin ziyaretine açık olacak. Onlarda buradan ziyadesi ile keyif alacaklar” dedi. Vatandaşlar ise lavanta bahçesinin çok güzel ve insana huzur verdiğini belirterek herkesin gelip görmesi gerektiğini belirterek Aksaray Belediyesine teşekkür ettiler. Açılışa Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Genel Meclisi Başkanı Latif Ağır, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür ve çok sayıda vatandaş katıldı.