EĞİTİM - 30 Haziran 2024 Pazar 11:57

Siirtli öğrenci LGS sınavında 500 tam puan aldı

A
A
A
Siirtli öğrenci LGS sınavında 500 tam puan aldı

Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencisi Muksit Kaya, LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 puan alan 352 öğrenci arasına girerek Türkiye birincileri arasında adını yazdırmayı başardı.


Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla Türkiye birincileri de belli oldu. 352 Türkiye birincisi arasında adını yazdıran Muksit Kaya, günlük 250 soru çözerek Türkiye birinciliği elde etti.


Tam puan aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Kaya, "LGS’den 500 tam puan aldım. Benim çalışma şeklim, günde en az 200-250 soru arasındaydı. Anlamadığım soruları olursa gelip hocalarıma soruyordum. Yazın çalışma şeklim de şöyleydi. Bol bol paragraf sorusu çözüp kitap okuyordum. Türkçe, matematik ve fen derslerine bakıyordum. Ara derslere bakmıyordum. Ara derslere okul başlayınca bakmaya başladım’’ dedi.


2025 LGS sınavına girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaya, "LGS sınavına girecek öğrenciler kitap okusunlar. Yazın kitap okudum. Bundan sonraki LGS sınavına girecek öğrenciler de şimdiden kitap okumaya başlasınlar. Çünkü kitap okuma bütün derslere etki ediyor. Yani kitap okumazsan matematiğin fen bilgisi ve inkılabı da yapamıyorsun. LGS 2025 sınavına girecek öğrenciler içinde çalıştılarsa çok stres yapmalarına gerek yok. Herkes çalıştığının karşılığını alıyor. Normal bir deneme sınavıymış gibi girin ve bildiğinizi yapın. Umarım ki istediğiniz yerleri kazanırsınız. Ben öyle yaptım’’ diye konuştu.


Mühendis olmak istediğini belirten Kaya, "Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğini istiyorum. İlk 350 ye girenleri alıyormuş. Şimdiki gideceğim lise ise ya Konya Meram Fen Lisesi olacak ya da Ankara Fen Lisesi’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya “Bana çarptı” dedi, çarpan kendisi çıktı Manavgat ilçesinde 1 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında kazaya karıştığı belirlenen diğer başka aracın sürücüsü “Bana çarptı” dedi ancak gerçeği güvenlik kameraları ortaya çıkardı. Kaza, Antalya’nın Manavgat ilçesi D400 Karayolu üzerinde meydana geldi. Antalya-Alanya D-400 Karayolunda Antalya istikametinden Alanya istikametine seyir halindeki Ahmet Özge Taniş’in kullandığı 07 LDP 34 plakalı hafif ticari araç Manavgat Çevreyolunda Yemişli Mesire alanını geçtikten sonra yolun sağındaki bariyerlere çarparak devrildi. Yan yatan otomobilin sürücüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı kurtarma ekibi tarafından araçtan çıkarılırken, 112 sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gerçeği güvenlik kamerası orta çıkardı Kazanın ardından olay yerinden 100 metre uzaklıkta duran Ürdün vatandaşı Nooreddınakh Hamdan’ın kullandığı 34 HNY 079 plakalı aracın da kazaya karıştığı belirlendi. Araç sürücüsü kaza yapan aracın önce kendi kullandığı araca çarptığını, ardından devrildiğini iddia etti. Kazanın meydana geldiği yerin yakınında bir iş yerinin güvenlik kamerasını inceleyen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekibi, Ürdünlü sürücünün kullandığı aracın devrilen araca çarparak sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesine ve kaza yapmasına neden olduğu belirledi.
Van Tavus kuşları Van’ı sevdi Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekiplerinin bir kamyonun kasasında ele geçirdiği tavus kuşları, rehabilite edilmek üzere getirildikleri Van’da kalıcı misafir oldu. Hakkari’de 26 Nisan 2024 tarihinde durdurulan bir kamyonetin kasasında bulunan tavus kuşları, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hakkari Şubesi ekipleri tarafından Van’a getirildi. Daha sonra rehabilite edilmek üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilen tavus kuşlarının tüm bakımları yapılıyor. Tavus kuşlarının merkezin bahçesinde yaşamaları için tüm şartlar elverişli hale getirildi. Merkezin bahçesinde özgürce gezen tavus kuşları burada kalıcı olarak misafir edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi Van Gölü havzasındaki bütün yaban hayvanları ile ilgilendiklerini ifade eden merkez müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Doğal hayat ve yaban hayvanları ile ilgilen kurumlarla iletişim kurarak doğal dengenin, ekolojik dengenin devam etmesini ve yaban hayvanların zarar görememesi için çalışmalarımız devam ediyor. Sulak alan yönünde Van Gölü havzasının zengin olması ve yaban hayvanlarının burayı tercih etmesi sebebiyle merkezimize çok sayıda ve türde yaban hayvan gelmekte. Bunun yanında bazen stes belgesi olmayan hayvanlara el konulup yedi emin olarak ta bakmaktayız. Bu tür hayvanlara da türüne göre refahını sağlayarak gidecekleri yere kadar, yada doğal yaşamına bırakılacak zamana kadar misafir ediyoruz. Son olarak ta geçen aylarda Hakkari’den getirilen tavus kuşlarımızın refahını sağladık, rehabilitasyonları için de merkeziminiz bahçesinde yaşam alanları oluşturduk. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü yetkililerine tavus kuşlarının sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu söyledik. Onlarda istedikleri yere istedikleri zaman götürebileceklerini, yada merkezimizin bahçesinde uzun süre misafir edebileceğimizi söyledik. Bizde onların kararlarına göre hareket edeceğiz” dedi.