ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 10:27

Serinlemek için girdiği denizde kalp krizi geçirdi

A
A
A
Serinlemek için girdiği denizde kalp krizi geçirdi

Körfez’de ikamet eden Ayşe Yanar, İzmir’de girdiği denizde kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetti.


Körfez’de ikamet eden Ayşe Yanar (54), tatil için gittiği İzmir Menderes’te serinlemek için denize girdi. Kalp krizi geçiren Yanar’a ilk müdahaleyi yakınları ve çevredekiler yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Menderes Devlet Hastanesine kaldırılan Yanar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Evli 2 çocuk annesi Ayşe Yanar’ın cenazesi bugün İlimtepe Mezarlığında toprağa verilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Yerli tohum ’Taner’ Pazar’da çiftçilerin umudu oldu Tokat’ın Pazar ilçesinde yerli ve milli tohumların ekiminde bir ilk gerçekleşti. Tokat’ın Pazar ilçesinde yerli ve milli tohumların ekiminde önemli bir adım atıldı. İlçede ilk kez ekilen ’Taner’ isimli buğday çeşidi, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından sağlanan ’Taner’ buğdayının demonstrasyon çalışmaları sonrasında gerçekleştirilen hasat işlemi büyük bir başarıyla tamamlandı. “İlçe tarımında yaygınlaştırmak istiyoruz” Hasatta konuşan Tarım ve Orman Müdürlüğü Pazar İlçe Müdürü Emre Kapar, “Yerli ve milli buğday tohumlarımızdan olan ‘Taner’in ekiminden dolayı memnunuz. Fenolojik gözlemlerini takip ediyoruz. Bugün de hasat işlemi gerçekleşti. Yerli ve milli tohumlarımızın ekimini ilçemiz tarımında yaygınlaştırmak istiyoruz. İlçemizde ekimi yapılan buğday çeşitleri içerisinde Taner buğday çeşidinde ortalamanın üstünde yüksek verim potansiyeli taşıyor” dedi. “Bu sayede tarımda dışa bağımlılık kalkacak” Üretici Seyfi Yatkın ise, “Yerli ve milli olan bu buğday çeşidinin ekiminden çok memnunum. Mevsimsel yağışların az olması ve kurak geçmesine rağmen şükürler olsun verimde büyük bir artış sağladık. Bu Taner çeşidini hububat ekimi yapacak olan Pazarlı üreticilerimiz için de tohumluk olarak kullanılması yönünde vermek istiyorum. İlçemizde bu çeşidin ekiminin yaygınlaşacağını düşünüyorum. Yerli ve milli tohumlarla bu sayede tarımda dışa bağımlılığın azalarak yerli üretim olması gerekiyor” diye konuştu. Teknik personelin yaptığı biçerdöver kontrolü ile dane kayıplarının önlenmesi sağlanarak gerçekleştirilen hasat işleminde, dekara 650 kilogram verim elde edildi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Gençlerimiz geleceğimizdir. Onlar için projeler üretip faaliyetlerde bulunuyoruz" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ve heyetini makamında konuk etti. Gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘genç dostu şehir’ ödülü alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; yeni dönemde de gençlere yönelik projeleri için kolları sıvarken, Türkiye’de gençleri temsil eden sivil toplum kuruluşları ile de ilişkilerini sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ve beraberindeki heyeti kabul eden Başkan Büyükkılıç; "TÜGVA Genel Başkan Yardımcımız Tuba Arslan ve beraberindeki misafirlerimizi belediyemizde konuk ettik. Gençlerimiz geleceğimizdir ve onlar için projeler üretip faaliyetlerde bulunmanın yanı sıra onları temsil eden böylesine Sivil Toplum Teşkilatlarımız ile de ilişkilerimizi sürdürmeye özen gösteriyoruz. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerinde bulundu. Ziyaretten ve gösterilen samimiyetten dolayı memnuniyetlerini dile getiren TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ise Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, başta gençler için verdiği hizmetler olmak üzere tüm faaliyetleri dolayısıyla da şükranlarını iletti. Ziyarette günün anısına hatıra fotoğrafı çekinildi.
Kayseri Melikgazi Belediyesi Köy Pazarı kura çekimi yapıldı Çiftçilerin organik ürünlerini tarladan direkt olarak vatandaşlara sunduğu Melikgazi Belediyesi Köy Pazarı için kura çekimi düzenlendi. Pazarcıların daha adil ve şeffaf bir şekilde pazarda yerlerini belirlemek için yapılan kura çekimi, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi ve belediyenin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı. "Hem üreticilere destek oluyor hem de vatandaşlarımızı organik gıdayla buluşturuyoruz" Köy pazarının yerel ekonomiye olan katkısının önemini vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Köy Pazarlarımızla hem üreticilerimize destek oluyor hem de halkımızı temiz ve organik gıdayla buluşturuyoruz. Köy Pazarlarımız yerel ekonomimize katkı sağlarken aynı zamanda vatandaşlarımız için sosyal bir buluşma noktası olma özelliği de oluşturuyor. Bu çerçevede hemşehrilerimiz tarafından büyük ilgi gören Köy Pazarı uygulamamızın kura çekimini şeffaf bir şekilde tamamladık. Çiftçilerimizin organik ve sağlıklı ürünlerini tarladan direkt olarak halka sunduğu, vatandaşlarımız tarafından çok sevilen bu uygulamamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Pazarlarımızda tezgahlarını açacak tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyor, tüm hemşehrilerimizi Köy Pazarlarımıza alışveriş yapmaya davet ediyorum” dedi. Üretici Pazarları İldem, Tacettin Veli ve Keykubat mahalleleri olmak üzere ilçenin üç ayrı bölgesine kurulacak. İldem Mahallesi Köy Pazarı Salı ve Perşembe günleri, Tacettin Veli Mahallesi Köy Pazarı Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, Keykubat Mahallesi Köy Pazarı ise Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri açık olacak.