ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 11:49

Karadeniz açıklarındaki şüpheli cismi çıkartma çalışmaları başladı

A
A
A

Karadeniz Ereğli ilçesi açıklarında mayın olduğu değerlendirilen şüpheli cismi çıkartma çalışmaları sabah saatleri itibariyle başladı.

Karadeniz Ereğli ilçesinde dün akşam saatlerinde Kaymakamlık ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın talimatıyla, Göktepe mevkiindeki deniz kıyısından 60 metre açıkta, 5 metre derinlikte tespit edilen şüpheli cismin imha edilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Ekipler; vatandaşların güvenliği için akşam saat 20.00’den itibaren ikinci bir duyuruya kadar Belediye Plajı, Mervealtı Plajı, mesire alanı, Aqua Park ve çevresinin kullanıma kapatıldığını bildirdi. Bu alanlarda denize girmek tehlikeli ve yasaklandı. Ekip araçlarından vatandaşlara uyarı anonsları yapıldı. Bölgedeki vatandaşların, güvenlik ekiplerinin uyarılarını dikkate alarak bölgeden uzaklaşmaları istendi.

Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Aqua Park girişinden Mervealtı Plajı bitimine kadar olan kara yolunda ulaşım kontrollü sağlandı.

Mayın olduğu değerlendirilen şüpheli cismin, karaya çıkartılarak imha edilmesi planlanıyor. Ekiplerin gece boyunca devam eden nöbetinin ardından sabah saatleri itibariyle çalışmalar başlatıldı. Sahil Güvenlik botu bölgeye yanaştı. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Zeyn Koç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Halk sağlığı uzmanından klimaları doğru kullanma uyarısı Tunceli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Aylin Güngör, sıcak havalarda klima kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu. Hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak klima kullanım sıklığı ve süresinde artış meydana geldiğini belirten Uzm. Dr. Aylin Güngör, klimaların olduğundan fazla kullanılması durumunda ortamdaki nemin artacağına dikkat çekti. Uzm. Dr. Güngör, "Buna bağlı olarak da özellikle gözlerimizde ve üst solunum yollarımızda kuruluk meydana gelir. Bunun sonucunda da tonsilit, farenjit, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarını kolaylaştırıcı faktörlere zemin hazırlanır. Bunun yanında klimalar bulunduğumuz ortamdaki ısıyı çok fazla miktarda düşürdüğünde ve çok hızlı miktarda soğuttuğunda baş ağrısı, kas rahatsızlığı gibi semptomlar ortaya çıkıyor” dedi. Klimaları 22 ile 26 derece arasında tutmak gerektiğine vurgu yapan Uzm. Dr. Güngör, ’’Yine klimalı ortamdaki nem ortamını yüzde 40 ile 50 arasında tutmamız lazım. Klima çalışan ortamlarda aralıklı pencereler açarak hava sirkülasyonunu sağlamamız gerekiyor. Bunun yanında çok sıcak olan günlerde dış ortam ile iç ortam arasındaki sıcaklık farkının 7 ile 8 derece arasından fazla olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu. Klimaların doğru şekilde kullanılmamasının bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olduğunu aktaran Uzm. Dr. Güngör, klimaları doğru şekilde kullanmayı önerdi.
Manisa Battalmustafa’da yeni sondaj açıldı, yeterli suya ulaşıldı MASKİ Genel Müdürlüğü, küresel iklim şartları ve kuraklık sebebiyle mevcut sondaj kuyularında meydana gelen verim düşüklüğüne bağlı içme suyu sıkıntısı yaşayan Kula ilçesine bağlı Battalmustafa Mahallesinde yeni bir sondaj kuyusu açtı. Sondajdan yeterli suya ulaşıldı. Mahalle muhtarı Ali Koçak, istenilen suya kavuştuklarını belirterek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan susuzluk problemine rağmen il geneline yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Kula ilçesinin Battalmustafa Mahallesi sakinleri uzun süredir su sıkıntısı çekiyor ve bu durumu çözmek için çeşitli taleplerde bulunuyordu. Bu talepler üzerine açılan sondajlarda kuraklık nedeniyle yeterli suya ulaşılamıyordu. Bununla birlikte bölgedeki hanelere su ulaştırmak amacıyla tankerlerle su taşınıyordu. Mahalleye yeni bir su kaynağı kazandırmak ve hanelere ulaşan suyun daha sağlıklı ve verimli olmasını sağlamak adına İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yer tespit çalışması yapıldı. Tespit edilen noktada çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Delgi işlemlerinin kısa sürede tamamlanmasından sonra deneme pompası atıldı. Kuyudan yeterli suya ulaşıldı. Alınan su numunesi teste gönderildi ve olumlu sonuçlandığı takdirde hat bağlantı çalışmalarına başlanacak. Mahalle sakinleri artık temiz ve yeterli miktarda suya kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkürlerini iletti. Muhtar Ali Koçak: “Son sondaj çalışması ile istenilen suya kavuştuk” Mahalle muhtarı Ali Koçak, “Mahallemiz kırsal bir mahalle olduğundan kuraklığın etkisi ile de uzun süredir su sıkıntımız vardı. Yapılan son sondaj çalışmasından istenilen suya kavuştuk. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Artık su sıkıntımız bitti, mahallemize hayırlı olsun” derken, mahalle sakinlerinden Abdullah Yıldırım şunları söyledi: “Mahallemize tankerlerle su taşıyorduk. Sondaj çalışması yapıldı ve yeterli suyumuz da var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum. İhtiyacımız yüzde 90 karşılanır. Su sorunumuz çözüldü.”
Van Van’da 58 ton ölü inci kefali ele geçirildi, toplam 2,3 milyon lira ceza uygulandı VAN (İHA) – Van’da jandarma ekiplerince 15 Nisan 2024 tarihinden bugüne kadar kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla Van Gölü’nü besleyen dere ve akarsularda yürütülen çalışmalar sonucunda 58 ton 653 kilogram ölü inci kefali ele geçirilirken 166 şahsa 2 milyon 330 bin 179 TL idari para cezası uygulandı. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Van Gölü Havzası’nda balıkların üremek amacıyla göç ettiği akarsularda, koruma faaliyetlerinin yanı sıra bir plan dahilinde suç işlenmesini önlemek ve kaçak avcılığın önüne geçilmesi amacıyla devriye faaliyetleri icra edildiği belirtildi. Açıklamada, “Van İl Jandarma Komutanlığınca 15 Nisan 2024 tarihinden bugüne kadar kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla Van Gölü’nü besleyen Bendimahi Çayı, Deliçay, Zilançayı, Çolpan Deresi, Karasu Çayı ve Engilsu Çayı olmak üzere tüm dere yatakları ve akarsularda 24 saat esasına göre 710 devriye faaliyeti icra edilerek, 228 olaya müdahale edilmiştir. Müdahale edilen olaylarda 19 bin 101 kilogram canlı inci kefali suya geri bırakılmış, 2 bin 750 metre misina ağ, bin 450 metre manyat ağ, 76 adet serpme ağ, 25 adet tırıvırı ağ, 19 adet kepçe ağ ve 58 ton 653 kilogram ölü inci kefali ele geçirilmiş olup, 166 şahıs yakalanarak 2.330.179 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi. Kaçak avcılığın önlenmesine yönelik gece ve gündüz termal kameralar, droneler, dürbünler başta olmak üzere çeşitli teknolojik cihazlar ile devriye faaliyetleri icra edilerek önlemler alındığı vurgulanan açıklamada, “İcra edilen faaliyetlere; Asayiş Timleri, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma Timi, Atlı Jandarma Takım Komutanlığı ile Asayiş Bot Komutanlığı iştirak etmektedir. Sorumluluk bölgemizde bulunan akarsu ve göllerde balık göçünün yoğun olduğu kritik bölgelere gözlem noktaları oluşturularak 24 saat esasına göre akarsu boyunca yaya ve motorlu devriyeler icra edilmektedir. 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla icra edilen devriye faaliyetleri esnasında, Van Gölü’nde yaşayan endemik tür olma özelliğine sahip inci kefali balığının üreme ve vejetasyon döneminde avlanılmaması gerektiği ile ilgili vatandaşlara bilgilendirme yapılmaktadır. İnci kefali av yasağı boyunca icra edilen faaliyetlerin amacı, bölge ekonomisine katkı sağlayan inci kefali balığının mevcut doğal hayatının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır” ifadelerine yer verildi.