POLİTİKA - 30 Haziran 2024 Pazar 16:08

MHP’li Kalın: “Bu leke ülkücü, milliyetçi hareketin üzerinde tutmaz”

A
A
A
MHP’li Kalın: “Bu leke ülkücü, milliyetçi hareketin üzerinde tutmaz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Melikgazi İlçe Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin’in Pınarbaşı’nda yaşanan adli olayı çarpıtıp, algı yaptığını söyleyerek, "Ne kadar zorlarsanız zorlayın, ne kadar çarptırırsanız çarptırın bu leke ülkücü, milliyetçi hareketin üzerinde tutmaz" dedi.


MHP Melikgazi İlçe Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin’e Pınarbaşı’nda yaşanan adli olayın çarpıtıldığını söyleyerek tepki gösterdi. Kalın,"29 Haziran 2024 tarihinde, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin tarafından, Pınarbaşı ilçesinde yaşanan adi bir adli olay nedeniyle tevil yollu açıklamalar tarafımızca büyük bir dikkatle takip edilmiştir. Ne yazık ki, CHP İl Başkanı bu menfur olay sebebiyle saldırganları ‘itler’ olarak nitelendirmiş ve delikanlılık üzerine kalıbına sığmayan sözler sarf etmiştir. Öncelikle belirtmek isterim ki, Pınarbaşı Belediye Başkan adayımız Menduh Uzunluoğlu’nun doğuştan gelen engeli ile dalga geçerek seçim kutlaması yapan malum şahsın eylemleri için CHP’li herhangi bir isim bir kınama yayınlamış mıdır?" ifadelerini kullandı.


Başkan Kalın, sözlerine şu şekilde devam etti:


“Doğuştan gelen engeliyle dalga geçilen ve o tarih itibariyle ilçenin belediye başkanı olan Menduh Uzunluoğlu’nun bir ailesi yok mudur? Sevenleri yok mudur? CHP tarafından Menduh başkana bir özür telefonu bir özür mesajı iletilmiş midir? CHP İl Başkanı Bu dalga konusu oyun ile engelli vatandaşlarımızın fiziksel durumları ile dalga geçen ve milyonlarca engelli insanımızı inciten bu şahsa da ‘bu it ne yaptı böyle, ayıptır, günahtır’ demiş midir?


Kameraların önünde şov yaparak adi bir adli olay üzerinden popülizm üretmek, yaşanan bunca acı ve trajedi varken hala bu konu üzerinden siyasi polemik oluşturmak hangi sağ duyunun eseridir? Ne kadar zorlarsanız zorlayın, ne kadar çarptırırsanız çarptırın bu leke ülkücü, milliyetçi hareketin üzerinde tutmaz. Bunun yanı sıra tasvip etmemekle beraber ve üzülerek takip ettiğimiz ancak hemen her seçim döneminde yaşanan binlerce şiddet olaylarından birisinin yaşandığı Pınarbaşı ilçemizde ki olayın sanki siyasi bir eylemmiş gibi niteleyerek partimizi hedef alan ve kaçak dövüşü tercih eden bu zihniyeti kınıyoruz. Herkesin aklında bulunsun. Herkes söylediği sözün ağırlığına attığı adımın sayısına dikkat etmeli."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ortaca Belediyespor, yeni başkanını seçti Muğla’yı bu sezon BAL Ligi’nde temsil edecek olan Ortaca Belediyespor Olağan Gelen Kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulda Fırat Erişen kulüp başkanı seçildi. Önceki yönetim kurulunun Gelir-Gider Durumu kongrede ibra edilmedi. Ortaca Belediyespor tesislerinde yapılan Olağan Gelen Kurul’da söz alan Erem Kaya, 3 yıllık görev sürecinde yaptıkları icraatları anlattı. Kaya, “Kapanmak üzere olan bir kulübü ben ve arkadaşlarım teslim aldık. Önce arkadaşlarımla beraber biz inandık sonra da memlekete inandırdığımızı düşünüyorum” dedi. Ardından Gelir-Gider Durumu ve Faaliyet Raporları’nın okunmasına geçildi. Kulübün iddia edilen borç ile ilgili genel kurula sadece kağıda yazılmış liste verilmesi dikkat çekti. Açıklanan borç listesine birçok üye itiraz etti. Söz alan Fırat Erişen, “Sizin sözünüze inanmamak gibi bir durum söz konusu değil ama ben bunu araştırmak zorundayım. Bu şekilde bir ibra olamaz. Burada ben kendi adıma karar vermiyorum” dedi. Yapılan oylama sonunda, Erem Kaya yönetiminin Gelir-Gider durumu ibra edilmedi. Genel Kurul sonunda Fırat Erişen kulüp başkanı seçildi. Yönetim Kurulu’nda ise Osman Güp, Mehmet Güzel, Deniz Karataş, Sezgin Biçer, Abdil Kurt, Ali Mürşit Yağmur, Can Sarol ve Tolga Yıldırım seçilirken, Denetim Kurulu ise, Uğur Yıldırım, Arif Dağdelen ve Arda Toksoy’dan oluştu. Genel Kurul sonunda açıklamada bulunan yeni kulüp başkanı Fırat Erişen, “Şunu verdik buna verdiğe girersek biz rahmetli Uğur Çöllü döneminde çok şey verdik, talepte etmedik, hiçbir kuruşta almadık. Kimse talep etmesin diye bir şey demiyorum ama Ortacaya gönül veren insanlar olarak biz buradayız. Erem başkanda 3 yıldır hizmet verdi, elinden geldiğince maddi manevi seferber etmiştir, kendisine teşekkür ediyorum. Erem başkan nezdinde tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi. Erişen Bal Ligi’nin zorluğuna dikkat çekerek, tüm Ortacalılardan takıma sahip çıkmalarını istedi.
Kayseri Bakan Yerlikaya: "Olaylarda 474 şahıs gözaltına alındı, şahıslardan 285’inin çeşitli suçlardan kaydı olduğu tespit edildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de meydana gelen olaylarda 474 kişinin gözaltına alındığını ve bu şahıslarda 285înin çeşitli suçlardan kaydı olduğunu açıkladı. Kayseri’de geçtiğimiz gün yabancı uyruklu şahsın 7 yaşındaki çocuğu taciz ederken yakalanması sonrasında şehir genelinde olaylar çıkmış, yabancı uyruklulara ait araç, ev ve işyerlerine zarar verilmişti. Olaylar ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan olaylarda 474 kişinin gözaltına alındığını ve bu şahıslardan 285’inin çeşitli suçlardan kaydı olduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya açıklamasında, "Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir. Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285’inin çeşitli suçlardan (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma v.b.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir. Kıymetli vatandaşlarım; provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir" ifadelerine yer verdi.
Sakarya SUBÜ Teknoloji Fakültesi’nden Makale ve proje yazımında yapay zeka eğitimi SUBÜ Teknoloji Fakültesi, ‘Yapay Zeka ile Makale ve Proje Yazma Eğitimi’nde Dekan Prof. Dr. Zafer Tatlı, güncel teknolojilere yönelik eğitimlerin akademik performansın artırılmasına katkı sağladığını ifade etti. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi, ‘Yapay Zekâ ile Makale ve Proje Yazma Eğitimi’ gerçekleştirdi. Senato Salonu’nda düzenlenen eğitim, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Doktora Öğrencisi ve Aile Hekimi Dr. Türker Berk Dönmez tarafından verildi. Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı ile araştırma görevlilerinin katıldığı eğitimde, yapay zekanın akademik makale yazımı ve TÜBİTAK projelerinde verimli olarak kullanımına ilişkin püf noktalar paylaşıldı. Eğitimde ilk olarak disiplinler arası makale yazımı için farklı alanlardan seçilen veri setlerinin değerlendirilmesi üzerinde duruldu. Katılımcılara farklı disiplinlerden verilerin nasıl bir araya getirileceği, bu verilerin analizinde kullanılacak istatistiksel yöntemlerin yapay zekâ araçları ile nasıl entegre edilebileceği anlatıldı. Belirli alanlardan seçilen verilerle çalışmanın zorlukları ve avantajları tartışıldı. Yapay zeka araçlarının kullanıldığı uygulamalı eğitim ile makale başlıkları belirlendi, özet ve giriş bölümleri yazıldı, yöntem ve sonuç bölümleri düzenlendi. Ayrıca, doğru akademik referanslara ulaşmak için farklı yapay zekâ araçlarının bir arada kullanımına dair bilgiler paylaşıldı. Yapay zekanın akademik alanındaki ipuçları anlatıldı SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Doktora Öğrencisi Dr. Türker Berk Dönmez, yapay zeka araçlarının akademik makale yazımında organizasyonuna ilişkin ipuçları paylaştı ve yapay zekanın özellikle; literatür taraması, veri analizi ve sonuçların yorumlanması gibi süreçlerdeki etkisi üzerinde durdu. Eğitim sırasında, katılımcılar yapay zeka destekli metin düzenleme ve referans yönetimi araçlarını kullanarak kendi makale taslaklarını oluşturdu. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız ise özellikle TÜBİTAK projelerinde yapay zeka kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. TÜBİTAK 1005 projesi şablonu üzerinde yapılan çalışmada; proje önerilerinin yazımı, bütçe planlaması ve proje yönetimi konularında yapay zekâ araçlarının kullanımı tartışıldı. Yıldız, yapay zekanın proje yönetiminde sağladığı verimliliğin yanı sıra, proje sonuçlarının raporlanmasında da büyük kolaylıklar sunduğunu belirtti.