ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 13:25

Zeytinburnu’nda denize giren çocuk kayboldu: Arama çalışmaları sürüyor

A
A
A
Zeytinburnu’nda denize giren çocuk kayboldu: Arama çalışmaları sürüyor

Zeytinburnu’nda yüzmek için denize giren 11 yaşındaki çocuk kayboldu. Kaybolan çocuğu arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Olay, saat 12.00 sıralarında Zeytinburnu sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 11 yaşında olduğu öğrenilen Omer A., yüzmek için denize girdi. Çocuk bir süre sonra denizde gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


Ekiplerin 11 yaşındaki Omer A.,’yı kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Selçuklu Gençlik Meclisi yeni dönemde de gençlerin gözdesi olacak Üniversite gençliğinin vazgeçilmez adresi olan Selçuklu Gençlik Meclisi’nin yeni üyelerine yönelik tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Selçuklu Kent Konseyi çatısı altında gençlerin daha donanımlı bir birey olarak yetişmesi ve geleceğe hazırlanması için faaliyetlerini başarı ile sürdüren Selçuklu Gençlik Meclisi Konya’daki üniversite öğrencilerinin en büyük destekçisi. Başta toplumsal sorumluluk projeleri olmak üzere birçok alanda gönüllülük esasıyla başarılı faaliyetlere imza atan Selçuklu Gençlik Meclisi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de gerçekleştireceği etkinlikler ile gençlerin gözdesi olacak. Üniversite eğitimi için Konya’ya gelen öğrencilerin katılımıyla yapısı her geçen gün büyüyen ve geniş bir aileye dönüşen Selçuklu Gençlik Meclisi’nin yeni üyeleri için tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde düzenlenen oryantasyon programında gençlere Selçuklu Gençlik Meclisi’nin yapısı, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yeni dönem projeleri hakkında detaylı bilgi verildi. “Selçuklu Gençlik Meclisimiz güzel işler üretiyor ve kapasitesini artırıyor” Selçuklu Gençlik Meclisi’nin Türkiye’deki en aktif çalışan ve gençlerin aktif olarak görev aldığı en büyük gençlik meclislerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı bir şekilde geleceğe hazırlanmaları adına eğitim ve gençlik faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Belediyemiz, gençlere yönelik yaptığımız yatırım ve hizmetlerle Türkiye’de örnek çalışmalara imza atıyor. Selçuklu Gençlik Meclisimiz gençlere sağladığımız güçlü destek ile faaliyetlerine başarı ile devam ediyor, güzel işler üretiyor, her geçen gün kapasitesini ve üye sayısını artırıyor. Öğrenci toplulukları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sürdürdüğümüz sosyal, kültürel ve eğitim programları ile öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkı sağlıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde başarılı çalışmalar ortaya koyan gençlerimizin, aynı enerji ve dinamizmle yeni dönemde daha iyi işlere imza atacağına inanıyorum. Gençlik Meclisi çatısı altında bulunan genç kardeşlerimizin burada geçirmiş oldukları zamanın, edinmiş oldukları birikimlerin faydasını üniversite hayatında, iş hayatında ve aile yaşantılarında göreceğini düşünüyorum. Bu vesile ile meclisimizin yeni üyelerine hoş geldiniz diyor, yeni dönem faaliyetlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
Aydın Aydın Gençli ve Spor İl Müdürlüğü’ne Avrupa Dayanışma Programı kalite sertifikası Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, gönüllülük faaliyetleri kapsamında gençleri yurt dışına gönderebilme ve Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinden gönüllü gençleri davet edebilme yetkisi kazanarak, Aydın’da bir ilke imza attı. İl Müdürlüğü, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında, Dışişleri Bakanlığının Avrupa Birliği Başkanlığına sunmuş olduğu Kalite Sertifikası (ESC50-QLA) başvurusunun değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimle ilgili, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Birliği girişimi olarak öne çıkıyor. Program, gençlerin kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olarak yer almasına, çalışmalarına ve ağ kurma faaliyetlerine katılmasına imkan tanıyan fırsatlar sunuyor. 2019 yılında Avrupa Birliği tarafından uygulamaya konan bu program, 18-30 yaş aralığındaki gençlere herhangi bir AB ülkesinde veya kendi ülkelerinde kısa dönemli (14-59 gün) ya da uzun dönemli (2-12 ay) gönüllülük programlarına katılma imkânı tanıyor. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu kapsamda ’Ev Sahibi’ ve ’Destekleyen’ rollerde akreditasyon alarak, gönüllülük projelerinde gençlere rehberlik edecek ve destek sağlayacak yetkinliğe ulaştı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Avrupa Dayanışma Programı kapsamındaki projelerle gençlerin topluma katkı sağlamalarını teşvik ederken, uluslararası gönüllülük faaliyetlerinde önemli bir rol üstlenecek.
Ankara Fransız heyetten TBMM’ye ziyaret Fransa Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti TBMM’yi ziyaret etti. Fransa Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti, TBMM’de temaslarda bulundu. Fransız heyet ile bir araya gelen Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, deneyimli bir büyükelçinin olmasının avantaj olduğunu belirterek, “Sayın Macron’un İsrail-Filistin konusunda aldığı tedbirleri, siyasi çözüm konusundaki ifadelerini ve silah sevkiyatını durdurma konusundaki niyetini takdirle karşılıyoruz. Ateşkesin gerçekleşmesi, kanın durması konusunda Fransa’nın tarihine yakışır şekilde öncü olmasını bekliyoruz. İnsan hakları, evrensel değerler konusunda Fransa’nın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz” dedi. Terörle mücadele ettiklerini belirten Akar, terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını da vurguladı. . Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Christian Cambon ise, Fransa’nın 600 yılı aşkın süredir ilişkileri olduğu Türkiye’nin bölgedeki rolünü öğrenmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’nin üstlendiği rolü önemsediklerini ifade etti. Fransız heyet Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay ile görüştü. Fransız heyet, Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile de görüştü. Oktay, görüşmede bölgede önemli bir dönemden geçtiklerini belirterek, ülkelerinde kurulan yeni hükümetin hayırlı olması ve iyi ikili ilişkiler kurulması dileğinde bulundu. Oktay, “Fransa’da yaşayan 800’e yakın vatandaşımız, iki ülke arasında önemli bir köprü vazifesi görmekte, Fransa’nın sosyal, ekonomik hayatına katkı yapmaktadır. NATO müttefikimiz Fransa ile sergileyeceğimiz dayanışma ve eş güdüm bölgesel barışa katkı sağlayacaktır” dedi. Cambon ise, Fransa Senato Başkanı’nın TBMM Başkanı Kurtulmuş’a bir mektup gönderdiğini söyledi.
Konya Kanser tedavisinde yan etkileri azaltan akıllı ilaç projesi Selçuk Üniversitesinde kanser tedavisine yönelik hazırlanan proje Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (COST) ve TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Proje ile antikanser ilaçlarının hedefli ve yan etkileri en aza indirgenmiş şekle dönüştürülmesi hedefleniyor. Yürütücülüğünü Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz’ın yaptığı “Floresans Hyaluronik Asit-Kaliks[4]Aren Türevlerinin Sentezi, Altın Nanopartiküllere İmmobilizasyonu, Farklı Antikanser Ajanların Taşınmasında Kullanılması ve Antiproliferatif Özelliklerinin İncelenmesi” konulu TÜBİTAK projesi, Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (COST) tarafından kabul edildi. Prof. Dr. Yılmaz, projeyle yeni bir kanser ilacı keşfi yerine mevcut kanser ilaçlarını daha hedefli hale getirerek yan etkilerini önlemeyi amaçladıklarını belirtti. Yılmaz, “Yaklaşık 25 yıldır nano kapsüller üzerine çalışıyoruz, yani nano boyutta bileşikler sentezliyoruz. Bu bileşiklere nano sepetler adını veriyoruz. İlaçları bu sepetlere yükleyerek hedeflerine ulaştırmayı planlıyoruz. Bu süreçte vücutta doğal olarak bulunan ve yaygın olarak bilinen hyaluronik asidi kullanacağız. Taşıyıcıları aside bağladıktan sonra ilaçları yükleyip sağlıklı hücrelere çok zarar vermeden kanser hücrelerine yönlendireceğiz. Kanser hücrelerinde bu asidin bağlanabileceği reseptörler fazlaca bulunuyor. Bu sayede hyaluronik asit, kanser hücrelerini hedef alacaktır” dedi. “Hedefli ilaçlarla daha kısa sürede sonuç alınacak” Projenin özgünlüğüne değinen Yılmaz, “Şimdiye kadar bu nano sepetlerle böyle bir çalışma yapılmadı. Antikanser ilaçlarının serüveni çok uzundur. Yeni bir ilaç sentezlemeyi hedefleseydik, bu 5-6 yıllık bir süreci bulacaktı. Ancak bizim yapacağımız projede, mevcut olan antikanser ilacını hedeflendirdiğimiz için daha kısa sürede sonuç almayı umuyoruz” şeklinde konuştu. Yılmaz, projeye olan inancını vurgulayarak, “Dünyada kanser kaynaklı ölüm vakaları ikinci sırada yer alıyor, bu hastalığa yakalanan çaresiz insanlara bir nebze de olsa katkımız olursa bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı. Proje çerçevesinde sentezlenecek bileşiklerin biyolojik aktiviteleri, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Öztürk tarafından gerçekleştirilecek. Yılmaz, kanser hücre kültürü çalışmalarını başarıyla tamamladıktan sonra hayvan deneylerine ve klinik faz denemelerine geçmeyi planladıklarını belirtti.