ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 11:24

Kartal’da 6. kattan düşen öğretmen hayatını kaybetti

A
A
A

İstanbul’un Kartal ilçesinde bir binanın 6. katından düşen kadın hayatını kaybetti. Öğretmen olduğu öğrenilen kadının şüpheli ölümü üzerine aynı evde yaşadığı erkek arkadaşı gözaltına alındı.

Olay, Kartal’da sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, öğretmen olarak görev yapan bir kadın sabah saatlerinde 6’ncı kattaki evinden düşerek hayatını kaybetti. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kartal’da 6. kattan düşen öğretmen hayatını kaybetti

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, düşen kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri kadının düştüğü alana emniyet şeridi çekerek, kontrol altına aldı. Şüpheli görülen ölüm nedeniyle kadının birlikte yaşadığı erkek arkadaşı gözaltına alındı. Kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, polis olayla ilgili detaylı inceleme başlattı.

Mehmet Güzel

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Süper Gönüllülerden farkındalık etkinliği SANKO Holding şirketlerinden Süper Film Ambalaj çalışanları (Süper Gönüllüler) SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu ve Genel Müdür Fahri Özer öncülüğünde önemli bir çevre duyarlılığı etkinliğine imza attı. Ekip, Gaziantep’in önemli doğal alanlarından biri olan Erikçe Ormanı’nda temizlik çalışması gerçekleştirdi. Sürdürülebilirliği yönetim yapısına entegre eden SANKO Süper Film Ambalaj, sorumlu bir büyümeyi teşvik etmeyi, karbon ayak izini azaltmayı, sosyal kapsayıcılığı artırmayı ve daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı hedefliyor. Bu yolculukta, sadece şirket olarak değil, toplumun bir parçası olarak daha iyi bir gelecek inşa etmek isteyen Süper Gönüllüler, yöneticilerinde katıldığı bir çevre etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan SANKO Süper Film Ambalaj ekibi (Süper gönüllüler) ve yönetimi ormanın çeşitli bölgelerinde birikmiş çöpleri topladı ve doğanın korunması adına farkındalık oluşturmayı amaçladı. Genel Müdür Fahri Özer, çevre temizliğinin sadece bireysel değil, toplumsal sorumluluk kapsamında da ele alınması gerektiğini vurguladı. “Daha iyi bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmalıyız” Orman temizliği etkinliğinde konuşan ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmaya vurgu yapan SANKO Süper Film Ambalaj Genel Müdürü Fahri Özer, “Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda en büyük gücümüz, değerli çalışanlarımızdır. Çalışanlarımızın fikirleri, oluşturucu çözümleri ve toplumsal duyarlılığı, bu süreci daha anlamlı hale getirmektedir. Bu amaçla şirket çalışanlarımızın kurduğu “Süper Gönüllüler” Kulübünün Orman Temizliği etkinliğinde bir araya geldik. Bu yolculukta, sadece şirket olarak değil, toplumun bir parçası olarak daha iyi bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmalıyız. Bugün burada olduğumuz için, bu hedefe bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyorum. Sürdürülebilir bir gelecek için attığımız adımlarda bizlere katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Birlikte daha yeşil, daha adil ve daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam edelim” dedi. “Etkinliğin önemini gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor” Doğayı ambalajların değil de insanların kirlettiğini aktaran Özer, gelecek nesillerin bu tür etkinliklerle bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özer, “Doğayı ambalaj değil insan kirletir, hiçbir plastik ve ambalaj yürüyerek doğaya karışmaz biz de Süper Film Ambalaj olarak doğamızın insan eliyle kirletilmesinin önüne geçecek bir farkındalık oluşturmak için bu etkinliği gerçekleştirdik. Plastik, cam ve metaller kazanılabilir maddeler. Bu gün burada buluşmamızın sebebi ise bu etkinliğin önemini gelecek nesillere aktarmak. Bu farkındalığın oluşmasına katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.
İstanbul QNB Group, yılın ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı QNB Group, 30 Eylül 2024 tarihinde sona eren dokuz aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Orta Doğu ve Afrika (MEA) bölgesinin önde gelen finans kuruluşlarından QNB Group, 30 Eylül 2024 tarihinde sona eren dokuz aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin 30 Eylül 2024 tarihinde sona eren dokuz aylık dönemdeki net kârı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7 artarak 3,5 milyar dolara ulaştı. Şirketin Faaliyet Gelirleri ise yüzde 5 artarak 8,4 milyar dolar seviyesine ulaştı. Yapılan açıklamaya göre; Toplam Varlıklar 30 Eylül 2024 itibarıyla, 30 Eylül 2023’e kıyasla yüzde 8’lik bir artışla 351 milyar dolara yükseldi. Müşteri mevduatları yüzde 11 artarak 30 Eylül 2023 itibarıyla 250 milyar dolara seviyesine çıktı. QNB Group’un verimlilik (maliyet/gelir) oranı yüzde 22,4 olarak gerçekleşti. Takipteki kredilerin brüt kredilere oranı aynı dönemde yüzde 3 oldu. Buna ek olarak, kredi zararı karşılama oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti. QNB Group’un Sermaye Yeterlilik Rasyosu (SYR) 30 Eylül 2024 itibarıyla yüzde 19,5 olarak gerçekleşti. Likidite Karşılama Oranı (LCR) ve Net İstikrarlı Fonlama Oranı (NSFR) sırasıyla yüzde 154 ve yüzde 104 olarak gerçekleşti. Toplam Özkaynaklar aynı döneme göre yüzde 4 artışla 31 milyar dolara yükselirken, hisse başına kazanç 0,35 dolara ulaştı.