POLİTİKA - 10 Ekim 2024 Perşembe 13:49 | Son Güncelleme : 10 Ekim 2024 Perşembe 13:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavut mevkidaşı Begaj ile görüştü

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavut mevkidaşı Begaj ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tiran’da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı kapsamında Arnavutluk’a geldi. Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı'na varan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanının ardından Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne geçti. Erdoğan, burada Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj tarafından resmi törenle karşılandı. Resmi töreninin ardından ikili görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutk mevkidaşı Begaj, daha sonra heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Begaj, görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra başta Gazze olmak üzer Orta Doğu’da yaşananları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavut mevkidaşı Begaj ile görüştü

Erdoğan, Namazgah Camii Açılışı’na katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk temasları kapsamında Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yla ikili görüşme gerçekleştirecek. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı’na da katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmaların imza törenine geçecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavut mevkidaşı Begaj ile görüştü

Son olarak da 2015 yılında temeli atılan Namazgah Camii Açılışı’na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk temaslarını tamamlayarak Sırbistan’a geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavut mevkidaşı Begaj ile görüştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı İstiklal mücadelesi ruhu Çankırı’da yaşatıldı Çankırı’da, Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silahların cepheye ulaştırıldığı İstiklal Yolu’nda düzenlenen "15. İstiklal Yolu Yürüyüşü"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çankırı’da, Kurtuluş Savaşı’nda Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki limana indirilen mühimmatların Ankara’ya ulaştırıldığı, milli mücadele ruhunu yaşatmak için yürüyüş düzenlendi. Bu yıl 15’incisi düzenlenen ve dün başlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. 5 kilometrelik yürüyüş, Üçoluk Karakolu mevkiinden başlayarak Kıyısın köyünde son buldu. Ilgaz ilçesine bağlı Kıyısın köyünde düzenlenen kapanış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Çorum Belediyesi mehter takımının gösterisi ile program sona erdi. “Milli mücadele dönemi, Türk milleti için ölüm kalım mücadelesiydi” Programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, “Bu an, sınırları içerisinde hür bir millet olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına kadar geçen zamanı ifade etmektedir. Milli mücadele döneminde milletimiz, kadın, yaşlı, çocuk demeden topyekun seferber olmuş ve hür yaşama arzusunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Türk devletlerinin bağımsız yaşama arzusunu ve direnişini kırmak için başlatılan savaşlar dönemi olarak ifade edilen süreçte, doğu, güney ve batı cephelerindeki mücadele, yine Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmıştır. Milli mücadele dönemi, Türk milleti için ölüm kalım mücadelesiydi. Bunun bilincinde olan Türk kadını cepheye katılmakta gecikmedi. O dönemde mücadeleye katılarak kahramanca mücadele veren kahraman kadınları da rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. “Üzerinde hepimizin ince ince düşünüp ders çıkartması gereken bir tarih” Milli mücadelenin önemine değinen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da, “Milli mücadele, tüm insanlığın istiklaline ışık tutmuş. Üzerinde hepimizin ince ince düşünüp ders çıkartması gereken bir tarih. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında bu aziz ve asil milletin evlatları, milli mücadeleyi başlatmak üzere Kuva-yi Milliye’yi oluşturdular. İşgali ortadan kaldırmak, istiklali ve istikbali bu milletin ayrılmaz bir parçası oluşturmak noktasında bir mücadele başlattılar. O mücadelede İnebolu, Kastamonu, Ilgaz, Çankırı ve Ankara hattı istiklalin ve istikbalin yolu olarak tarihe geçti. İnsan ve silah sevkiyatı, bu yol üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ulaştı” diye konuştu. Yürüyüşe, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın Gülden Mat Şakir, İl Emniyet Müdürü Aytekin Canıtez, kurum müdürleri katıldı.
Nevşehir TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Patatese devletimizden müdahale bekliyoruz" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl patates üretiminde rekoltenin üzerine çıkıldığını, bu nedenle devletten bir müdahale beklediklerini söyledi. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Nevşehir’de merkeze bağlı Kavak beldesindeki doğal soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Bayraktar, bu yıl patateste rekoltenin fazla olduğunu ve bu nedenle bir talep oluşturulması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye’de bu yıl patates üretimi 5 milyon ton, 6 milyon ton. Bu sene biraz rekoltemiz fazla. 6,5 milyon ton civarında rekolte bekleniyor. Bu nedenle Kapadokya bölgesinde bulunan bu doğal depolara çok daha fazla ihtiyacımız olduğu görülüyor. Bu yıl patatese bir müdahale bekliyoruz. Özellikle devletimizin patates ürününe bir müdahalesi fevkalade önemli. Çünkü arz yüzde 10 civarında arttı. Bu arzı karşılayabilecek şu an iç ve dış talep görünmüyor. Bunun dışında tabii Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de bu sene devreye girerek geçmiş yıllarda olduğu gibi patates alımı yapması, bir talep oluşturması, piyasanın bir miktar daha yükselmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu. "Üretici ile tüketici arasında ciddi bir makas var" Bölgedeki patates üreticilerinin bir araya gelerek kooperatifleşmesi gerektiğinin altını çizer Bayraktar, "Ülkemizdeki hal kanununun biran önce değişmesi lazım. Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi fiyat sorunu. Yaklaşık olarak 4 TL civarında üretici patatesini satıyor. Ama marketlere baktığımızda bu rakam 14 TL, 15 TL, 18 TL’ye çıkıyor. Arada ciddi bir makas olduğunu görüyoruz. Bir tarafta üretici maliyetin altında fiyatta ürünü satarken, diğer tarafta tüketicimiz bunu ucuza yiyemiyor. Türkiye bu meseleyi çözmek zorunda” dedi.