ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 12:07

Mısır Çarşısı’nda sopalı bıçaklı kavga kamerada

A
A
A
Mısır Çarşısı’nda sopalı bıçaklı kavga kamerada

Fatih Mısır Çarşısı’nda çıkan kavgada taraflardan biri silah çekince ortalık karıştı. Silahı almak için yere yatırılan şahıs, bacağından bıçaklandı. O anlar kameralara yansıdı.



Olay, saat 17.00 sıralarında tarihi Mısır Çarşısı önünde meydana geldi. İki grup arasında yaşanan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında taraflardan biri silah çekmeye çalışınca, ortalık bir anda karıştı. Yere yatırılan saldırganın silahını almak isteyen şahıslar, bacağından bıçakladı. O anlar kameralara yansıdı.


İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavgada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Tavus kuşları Van’ı sevdi Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekiplerinin bir kamyonun kasasında ele geçirdiği tavus kuşları, rehabilite edilmek üzere getirildikleri Van’da kalıcı misafir oldu. Hakkari’de 26 Nisan 2024 tarihinde durdurulan bir kamyonetin kasasında bulunan tavus kuşları, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hakkari Şubesi ekipleri tarafından Van’a getirildi. Daha sonra rehabilite edilmek üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilen tavus kuşlarının tüm bakımları yapılıyor. Tavus kuşlarının merkezin bahçesinde yaşamaları için tüm şartlar elverişli hale getirildi. Merkezin bahçesinde özgürce gezen tavus kuşları burada kalıcı olarak misafir edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi Van Gölü havzasındaki bütün yaban hayvanları ile ilgilendiklerini ifade eden merkez müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Doğal hayat ve yaban hayvanları ile ilgilen kurumlarla iletişim kurarak doğal dengenin, ekolojik dengenin devam etmesini ve yaban hayvanların zarar görememesi için çalışmalarımız devam ediyor. Sulak alan yönünde Van Gölü havzasının zengin olması ve yaban hayvanlarının burayı tercih etmesi sebebiyle merkezimize çok sayıda ve türde yaban hayvan gelmekte. Bunun yanında bazen stes belgesi olmayan hayvanlara el konulup yedi emin olarak ta bakmaktayız. Bu tür hayvanlara da türüne göre refahını sağlayarak gidecekleri yere kadar, yada doğal yaşamına bırakılacak zamana kadar misafir ediyoruz. Son olarak ta geçen aylarda Hakkari’den getirilen tavus kuşlarımızın refahını sağladık, rehabilitasyonları için de merkeziminiz bahçesinde yaşam alanları oluşturduk. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü yetkililerine tavus kuşlarının sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu söyledik. Onlarda istedikleri yere istedikleri zaman götürebileceklerini, yada merkezimizin bahçesinde uzun süre misafir edebileceğimizi söyledik. Bizde onların kararlarına göre hareket edeceğiz” dedi.
Sivas Madımak olayında hayatını kaybedenler anıldı Sivas’ta Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen olayda hayatını kaybedenler için olayların 31. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında yaşanan olaylarda Madımak Oteli içerisinde 33 şair, yazar, ozan, 2 otel personeli ve otel dışında 2 kişi olmak üzere 37 kişi hayatını kaybetmişti. Madımak olaylarında hayatını kaybedenler için olayların 31. yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi. İlk olarak Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve il protokolü bugün Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan Madımak Oteli’ne giderek, olaylarda hayatını kaybedenler için oluşturulan köşeye karanfil bıraktı ve dua etti. Vali Şimşek duanın ardından konuşma yaptı. “Aramıza nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarına fırsat vermeyelim” Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan Madımak Otelinde konuşma yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “31 yıl önce bu mekânda meydana gelen acı olayın yıl dönümü. Bizde bu vesileyle buraya geldik. Burada hayatını kaybeden canlar, vatandaşlar ve sanatçılar için karanfil bırakıp onlar için dua ettik. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Tabi bu acı sadece burada hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı değil, hepimizin acısıdır. Tüm Sivas’ın acısı, tüm Türkiye’nin ülkemizin acısıdır. Temennimiz bu tür üzücü olayların, acı olayların bir daha olmamasıdır. Bu anlamda da hepimize düşen önemli görevler var. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Birbirimize daha da yakınlaşmamız gerekiyor. Sevgi ve kardeşlik tohumlarını tekrar yeşertmemiz gerekiyor ki, aramıza nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarına fırsat vermeyelim. Biz biliyoruz ki bu topraklarda yüzyıllardır hangi inançtan ve mezhepten olursa olsun, herkes barış içerisinde yan yana kardeşçe yaşamışlardır. İnşallah bundan sonrada yaşayacaklardır. Yine bu toprakların yetiştirmiş olduğu Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Ruhsatı gibi ozanlarımızda bizlere hep kardeşliği, sevgiyi, barışı öğütlemişlerdir. Türkülerinde ve şiirlerinde bize bunları mesaj olarak vermişlerdir. Bizlerde onların mesajlarını doğru algılayıp, o yönde adımlar atıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Sivas’ta sevgi ve barış iklimini her zaman diri tutmak istiyoruz. İnşallah bu çaba ve çalışmalarımız sonucunda bizden sonraki nesillere daha sevgi dolu, barış dolu ve kardeşlik dolu bir dünya bırakabilelim" dedi.