ASAYİŞ - 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:57

İstanbul’da 4 büyük kulübe ait 180 bin kaçak forma ele geçirildi

A
A
A

İstanbul’da yurt dışından kaçak olarak yurda sokulduğu iddia edilen ve piyasa değeri 250 milyon liranın üzerinde olan Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine ait 180 bin 324 adet forma ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın aralarında bulunduğu dört büyük spor kulübünün futbol takımlarına ait formaların yurt dışından ülkeye kaçak olarak getirildiği ve Türkiye’de piyasaya sürülmeye hazırlanıldığı bilgisine ulaştı. Mali değeri 250 milyon liranın üzerinde olan söz konusu formaları piyasaya sürmeye çalışan uluslararası şebekeyi takibe alan polis, Güngören ve Esenler ilçelerinde 2 iş yeri ve bir depo tespit etti. Belirlenen adreslere dün eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

İstanbul’da 4 büyük kulübe ait 180 bin kaçak forma ele geçirildi

Kaçakçılık polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, dört kulübün futbol A takımlarına ait kaçak ya da sahte olduğu anlaşılan 180 bin 324 forma ve antrenman eşofmanı ele geçirildi. Ele geçirilen yeni ve eski sezonlara ait formalara el konulurken, gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Operasyon kapsamında el konulan ürünlerin şebeke tarafından 2024-2025 futbol sezonu öncesi piyasaya sürülmek istendiği ve milyonlarca liralık vurgun yapmaya hazırlandıkları anlaşıldı. El konulan ürünlerin sahte ya da kaçak olup olmadığı, ilgili kurumlarca yapılacak incelemelerin sonunda ortaya çıkacak.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Elmalı, Yunus Emre’ye destek Erzurumlu ünlü hukukçu ve siyasetçi Av. Ebubekir Elmalı, Eymen bebekten sonra şimdide kas hastası olan Yunus Emre için harekete geçti. Erzurum’da yaşayan Turan ailesinin yuvası, geçtiğimiz yıl Nisan ayında dünyaya gelen Yunus Emre bebekle şenlenmişti. 3 yaşında bir kızı bulunan baba Ekrem Turan, oğlu Yunus Emre’nin dünyaya gözlerini açmasıyla birlikte sevinçten havalara uçtu. Minik yavruyu topuk kanı testi için hastaneye götüren ailenin dünyası, tahlil sonuçları açıklanınca adeta başlarına yıkıldı. Minik bebeklerinin kas hastası olduğunu öğrenen aile, yavrularının tedavisi için harekete geçse de, bir sonuç alamadı. Çünkü Türkiye’de tedavisi bulunmayan ve sadece yurt dışında tedavi edilebilen hastalık için tam 55 milyon liraya ihtiyaçları var. Erzurum’da infaz koruma memuru olarak görev yapan baba Ekrem Turan, çaresizliğin adeta zirvesini yaşarken, yavrusu ise, gözlerinin önünde her geçen gün biraz daha eriyor. Valilik onaylı yardım kampanyaları başlatan Turan ailesine bir destekte Erzurumlu ünlü hukukçu ve siyasetçi Av. Ebubekir Elmalı’dan geldi. Daha önce Eymen bebek için sosyal medyadan canlı yayın yaparak yardım toplayan Elmalı bu kez de Yunus Emre için harekete geçti. Dün akşam instagram adlı sosyal medya platformundaki sayfasından canlı yayın yapan Ebubekir Elmalı, destek kampanyasına katılanlara da sürpriz hediyeler verdi. Takipçilerinin yoğun ilgisi ile Yunus Emre’ye nefes olan Elmalı, toplamda 160 bin TL toplarken, yüksek bağış yapan dört hayırsevere Erzurumsporlu futbolcuların imzaladığı mavi beyazlı bir forma, yine Erzurumspor’un 100. yıl forması, Galatasaray’ın imzalı forma ve bir de Beşiktaş’ın imzalı formasını hediye etti. Erzurumlu ünlü hukukçu ve siyasetçi Av. Ebubekir Elmalı’nın Eymen bebekten sonra kas hastası minik Yunus Emre içinde harekete geçmesi büyük beğeni topladı.
Ankara Ankara’da "Yıl Sonu Karma Sergisi" sanatseverler ile buluştu Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri görücüye çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserler “Yıl Sonu Karma Sergisi” ile görücüye çıktı. Sergide; 2023-2024 yılı Eğitim-Öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan tablolardan kıyafetlere, aksesuarlardan yatak örtülerine kadar oldukça geniş bir yelpazede hazırlanan ürünler yer alıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki BELMEK’lerde eğitim alan kursiyerleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş da yalnız bırakmadı. Serginin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Koordinatörü Ali Bozkurt, şunları kaydetti: “Ankara Büyükşehir Belediyesi kadınlarımızın sosyal hayata daha fazla katılması, hoşça vakit geçirmesi, kültürel bilgi birikimini artırması ve sanata olan yeteneklerinin ortaya çıkartılması noktasında Ankara genelinde 16 ilçede 58 kurs merkezimiz ve 31 branşla kadınlarımıza yönelik hizmetlerine devam etmektedir. Çok yoğun bir katılımla gerçekleşen eğitim döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Kurslarımızda bu yıl yaklaşık 26 bin kursiyerimiz 9 aylık bir eğitim sonucunda bu sergimizi oluşturdular. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” Sergi, Altınpark ANFA-A Sergi Salonu’nda 14 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Bingöl 14 yaşındaki Yasir, günde 5 saat çalışarak LGS’den 500 tam puan aldı Bingöl’de özel bir okulda eğitim gören esnaf bir babanın oğlu Yasir Balat (14), günde ortalama 5 saat çalışarak LGS’de tüm sorulara doğru yanıt verip 500 tam puan aldı. Liselere Geçiş Sistemi ( LGS ) kapsamındaki merkezi sınavda, Bingöl’den iki öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında adını yazdırmayı başardı. Bu öğrencilerden biri de özel bir okulda eğitim gören 14 yaşındaki esnaf bir babanın oğlu olan Yasir Balat oldu. Günde 5 saat ders çalışıp, okuldan arta kalan zamanlarında da futsal ve satrançla ilgilenen Balat, hedeflerinden ilkini gerçekleştirdiğini söyledi. Zorlandığı soruları öğretmenlerinin yardımıyla çözen Balat, “14 yaşına gireceğim birkaç ay sonra. Bu sene LGS sınavında güzel bir başarı elde ettim. Sene başından beri çalışıyorum bu sınava, hedefime ulaştım. Günde 5 saat çalışıyordum, sosyal hayatımı da aksatmıyordum. Futsal takımında da il birincisi olduk. Sorularda ise takıldığım yerleri hocalarımla çözüyordum, bu çok önemliydi benim için. Hedefim ise Galatasaray lisesini güzel bir şekilde bitirmek” dedi. “Bütün anne ve babalar bu tür duyguları yaşamalı” Oğlu Yasir’e her zaman destek olduklarını belirten baba Şeref Balat, “Oğlum LGS’de tam puan aldı, çok mutlu olduk ailesi olarak. Özellikle son 1 yıl hedefledik. Denemelerden sonra kaçırdığı soruların muhasebesini yaptık. Dikkatsizlik ve dalgınlıktan dolayı kaçırdığı soruları vardı. Tam puan nasıl alabiliriz şeklinde program yaptık Yasir’e ve çalıştı, başardı. Öğretmenleri ve ailesi olarak elimizden geleni yaptık. Hedefine ulaştığı için mutluyuz, güzel bir duygu. Bütün anne ve babalar bu tür duyguları yaşamalı. İnşallah gelecekte de istediği yerlere ulaşır” diye konuştu. Bingöl’den iki öğrenci 500 tam puan aldı Yasir Balat ve Hasan Bakır’ın Bingöl’ü gururlandırdığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulhaluk Çakan ise ’’Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bizler de çocuklarımızın başarı durumlarını takip ettik. İki öğrencimizin tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldığını gördüğümüzde il olarak çok gurur duyduk, mutlu olduk. Tabi çocuklarımızın 1 yıl boyunca çalışıp emeklerinin karşılığını almaları biz eğitimcileri çok mutlu etti. Bunun diğer öğrencilerimize örnek olmasını diliyorum. Yasir ve Hasan kardeşimin bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılarına başarı katarak devam etmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.